En toen kwam Jesse (met een afwijking op het SON-gen)

En toen kwam Jesse (met een afwijking op het son-gen)

Je kijkt zo uit naar je kindje, je hebt er vooraf van alles voor gedaan, zelfs een aantal IVF-pogingen en dan word je alsnog spontaan zwanger. Wat ben je dan blij en wat verheug je je op de komst van je baby. De wereld lijkt je toe te lachen.

En dan wordt Jesse geboren, een maand te vroeg. Dat geeft best wat complicaties en in eerste instantie wordt gedacht dat dit te maken heeft met zijn vroeggeboorte. Jesse vertoont on aangepast gedrag, heeft epileptische aanvallen en reageert sterk op sommige medicijnen. Uiteindelijk wordt bij Jesse een zeldzame afwijking op het SON-gen geconstateerd.

Hoe ga je er mee om?

Dan weet je dat je kindje anders is dan heel veel andere kindjes, maar weten dat je kindje anders is, geeft je nog niet de wijsheid hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Monique eist het beste voor Jesse en vecht samen met haar man net zo lang, tot ze de beste verzorging voor Jesse vindt. Als moeder weet ze als geen ander wat haar kind nodig heeft. En zo komt ze erachter dat lang niet iedereen dat haar kind kan geven.

Dit verhaal van een warme en betrokken moeder laat zien wat er gebeurt als je een moeilijk te begrijpen kind de beste begeleiding geeft. Hoe hij verandert en zoveel meer kan leren dan wanneer er geen gerichte aandacht voor zijn problematiek is. Een onthullend en hoopgevend boek.

Mooi initiatief

Van ieder verkocht boek is twee euro bestemd voor een instantie of initiatief voor kinderen zoals Jesse.

lijn groen oudersenzo
En toen kwam Jesse

Specificaties En toen kwam Jesse

TitelEn toen kwam Jesse
UitgeverijUitgeverij Elikser
AuteurMonique Lutgens-Blom
Illustrator
Aantal pagina’s371
ISBN9789463650588
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

De kleine EHBO voor Dummies, een musthave voor jonge ouders
Boekbespreking van “Mamaaa!” en “Ontsnap aan je telefoon”
Ouderschap zoals het is

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *