Bullet journal

Bullet Journal

Als werkende moeder heb ik flink wat aan mijn hoofd. Mijn dagbesteding hangt daarom aan elkaar van allerlei lijstjes. Vooral heel veel ‘to-do-lijstjes’, want iedere dag moet er natuurlijk weer aan van alles gedacht worden: werk, clubjes, schoolactiviteiten, verjaardagen, boodschappen, belafspraken en nog veel meer.

Ik maak bewust lijstjes, zodat ik de hele dag niet overal aan hoef te denken, want dat zou ik echt niet trekken. Maar vergeten wil ik natuurlijk ook niks. Dus schrijf ik alles op een ‘to-do-lijstje’. Maar ik heb daarnaast nog veel meer lijstjes: boodschappenlijstjes, wat-moet-mee-op-vakantie-lijstjes, wie-nodig-ik-uit-lijstjes, regellijstjes, ideeënlijstjes, nieuwe-projecten-lijstjes en nog veel meer. Doorgaans schreef ik alles op van die post-itbriefjes, die dan vervolgens door heel mijn bureau slingerden en ik vaak dat ene lijstje wat ik zo hard nodig heb, niet meer kan terug vinden.

Nieuwe rage

Dat ik niet de enige ben die met lijstjes werkt, blijkt wel uit de nieuwe rage met ‘bullet journals’, of afgekorte ‘bujo’. Deze boeken, met uitsluitend bullets, zorgen ervoor dat jij je hoofd lekker leeg kunt maken door je gedachten, hersenspinsels, ideeën, to-do-lijstjes, ordelijk in dit boek te schrijven, zodat je ze niet meer vergeet en los kunt laten in je hoofd. Dit boekje zorgt er voor dat jij weer grip krijgt op je gedachten. Wist je dat je zo’n 50.000 gedachten op een dag hebt? Misschien zijn ze niet allemaal geschikt om zwart op wit te zetten, maar een deel ervan is best prettig.

Bullet Journal

Laat je hoofd niet ontploffen

Dit boekje kan er dus voor zorgen dat jouw hoofd niet ontploft van al die gedachten die je krampachtig probeert vast te houden om niet te vergeten. Je schrijft ze gewoon in je eigen BUJO of Bullet Journal. Veilig opgeborgen zodat je ze ook weer makkelijk kunt terug vinden. Eigenlijk is een Bullet Journal veel meer dan een verzameling lijstjes: je kunt het ook als dagboek gebruiken, notitieblok, agenda, wensenlijst en takenlijst. Het boekje kan je helpen om je doelen te verwezenlijken omdat je focus heel gericht kan blijven op je doel en niet wordt afgeleid op al die dingen die je ook moet onthouden. En met deze donkerblauwe kaft en schattige witte vogeltjes, ziet hij er ook nog eens enorm leuk uit. Achter in het boek vind je trouwens nog een aantal leuke tips hoe en waarvoor je de Bullet Journal allemaal kunt gebruiken.

Kortom, eigenlijk is het een musthave voor iedere werkende ouder die teveel ballen omhoog moet houden voor één hoofd en één stel armen.

Specificaties Bullet journal

TitelBullet journal
UitgeverijKarakter Uitgevers
AuteurZamarra Kok
Aantal pagina’s256
Prijs12,99 euro
ISBN9789045214146
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Black Bullet Journal, mijn nieuwe verslaving!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Bullet Journal
lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *