Trakteren op school, wat komt er bij kijken?

Ik had deze blog nooit kunnen schrijven als ik een alleenstaande vader zou zijn. Als ik aan trakteren op school denk dan zou ik mijn kind, door gebrek aan creativiteit, standaard met een mand vol chips naar school sturen.
Maar gelukkig bestaan er creatieve mama’s.

Trakteren op school, wat komt er bij kijken?

De aanloop naar een verjaardagsfeestje en het bijbehorende trakteren zorgt voor een hyperactief en zenuwachtig kind. Zo eentje die je het liefst achter zes lagen behang plakt, met extra lijm.
Ik heb ooit geprobeerd om mee te gaan in de extravagante opties die mijn zoontje opperde toen ik hem naar zijn traktatie vroeg.
Hij kwam met voorbeelden waarvoor je een overdosis fantasie voor nodig hebt. Ik wist niet dat vissticks en chocolade viel te combineren ?

De magie van het bereiden

De voorpret is natuurlijk het leukste. Samen met je ouders een creatie maken waarvan de klas steil achterover zal slaan. Jij bent de man morgen, de filmster, het populairste jongentje van de klas. En dat allemaal door jouw traktatie.

Maar dat valt tegen. Als je een betoverende rups met tien verschillende kleuren knoopjes wilt maken voor een klas met dertig kinderen dan is de lol er snel vanaf. En ook die stoere piraat, gemaakt van acht verschillende soorten marsepein en dropjes blijkt monnikenwerk, waar zelfs monniken geen zin in zouden hebben.

Maar wat vinden kinderen dan geweldig, lekker en is ook nog eens makkelijk in elkaar te zetten ?

Precies, patatjes.

En nee, geen echte friet, want dat is uit den boze op een gezonde school, maar friet, gemaakt van cake ! Makkelijk te maken, het ziet er leuk uit en zijn klasgenootjes zullen het allemaal te gek vinden.

Uitdelen

De dag van de traktatie is begonnen. Hij is nog nooit zo snel, zo goedgehumeurd en vol met energie uit zijn bed gekomen als vandaag.
De cakefrietjes hebben we in puntzakjes gestopt, die wij hebben gekregen van de aardige patatboer op de hoek. De ‘mayo’ hebben we klaarstaan, in de vorm van een bus slagroom. Op naar school.

Als we met onze traktatie de klas in lopen zijn we meteen het middelpunt van belangstelling, zoals bij een groep apen als je met een appel voor het verblijf gaat staan.
Hij krijgt een kroon van karton over zijn hoofd geschoven en voelt zich waarschijnlijk ook even de koning te rijk. Glunderend kijkt hij uit over zijn denkbeeldige koningrijk, klaar om zijn enthousiaste onderdanen te voeden.

Hier hebben we het voor gedaan, gefeliciteerd jongen.

Liefs Mike

Extra informatie

Gezonde traktaties voor school
Gezonde traktaties voor op school
Coronaproof trakteren is nog steeds een feestje
Kinderfeestje: Praktische tips voor een hippe uitnodiging
Trakteren is een feestje
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?

Bronvermelding

Tekst: Mike
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *