De leukste schoolagenda’s

De leukste schoolagenda's

Al doen we steeds meer op de telefoon, een papieren agenda is en blijft voor sommigen kinderen onmisbaar. Juist in deze tijd waarin we allemaal een vol, druk en hectisch leven hebben. Een moeder heeft immers niet alleen haar eigen agenda te beheren, maar ook die van de familie en haar kinderen. Met sportafspraken, speeltuindates en andere verplichtingen is de week, en daarmee het hoofd, snel gevuld.

Alles moeten onthouden is geen doen; afspraken en gedachtenspinsels opschrijven zorgt ervoor dat je ook nog een beetje ruimte over houdt voor inspiratie en creativiteit. Dat is hoe je wat meer rust in je leven behoudt. Daarom ben ik een groot voorstander van een papieren agenda, hoe dol ik ook op mijn smartphone ben.

Een schoolagenda is trouwens niet alleen handig, maar ook vooral heel erg leuk, want tegenwoordig zijn er zoveel hippe en praktische agenda’s te koop. Er is eigenlijk te veel keuze.

Voor elk wat wils

Bij de winkels stromen ze nu al binnen, de agenda’s voor komend schooljaar. Zoveel mensen, zoveel wensen en zoveel agenda’s zijn er tegenwoordig te koop. Voor jong, oud, jongens, meisjes, groot en klein. Keuze te over, want voor iedereen is er een passende agenda.

lijn groen oudersenzo
De leukste schoolagenda's

Basic

De één vind het fijn om een kleine compacte agenda te hebben zonder veel poespas die in je handtas past en niet veel ruimte in beslag neemt. Gewoon lekker basic en neutraal, het leven zelf is immers al spannend genoeg. Daarnaast kan je deze agenda bij een zakelijke afspraak gewoon op tafel leggen, dat is ook wel fijn. Na een serieuze bespreking een grappige agenda uit je tas moeten trekken kan vragen oproepen of om een verklaring vragen.

Wat ik zelf altijd belangrijk vind is het papier dat gebruikt wordt, voelt het lekker en schrijft het fijn, dat zijn dingen waar ik op let bij een basis agenda.

lijn groen oudersenzo
lijn groen oudersenzo

Creatief dagboek

De ander wil juist een grote agenda waar er naast het huiswerk of de gezinsactiviteiten ook nog ruimte is voor vrolijke droedels of voor creatieve uitspattingen zoals inspirerende quotes die ons helpen om bewust in het leven te staan. Sommige quotes zijn zelfs al voorgedrukt, zoals bij de agenda van Loesje.

Speciaal voor kinderen

Een agenda die aansluit bij de belevingswereld van kinderen kan hen helpen bij het leren plannen in hun eigen agenda. Ga dus vooral met je kind op zoek naar een leuke agenda. Er zijn agenda’s over helden als superman, voetbal, paardenpraat en ga zo maar door. Dat maakt het plannen voor kinderen een stuk leuker.

Terwijl je kind dan bezig is in zijn eigen agenda, dan kan jij trouwens ondertussen jullie familieplanner bijwerken. Als alles weer op orde is, is er weer ruimte voor andere leuke dingen.

lijn groen oudersenzo
xxx

Me-time

Me-time, heb jij dat al in je agenda staan? Bewust in het leven staan, vraagt om bewust met je tijd om te gaan. Een agenda helpt je om je tijd en aandacht goed te structureren. Maak daarom ook voor de leuke dingen een item in je agenda aan. Tijd over heb je overigens niet snel, dus af en toe een dag(deel) blokken en een kruis zetten in je agenda geeft rust. Doe dit trouwens voor de week zich vult.

Mijn schoolagenda vroeger…

Het gebruik van de schoolagenda is door de loop van de jaren wel veranderd. Waar hij ooit onmisbaar was en een uiting was van creativiteit en individualiteit, is dat tegenwoordig een heel ander verhaal. Ik sprak Marion Middendorp (hoofdredacteur van Oudersenzo.nl) hierover:

Marion Middendorp: “Worden agenda’s nog steeds versierd en vol geplakt? Niet door mijn zoon in ieder geval. Mijn schoolagenda was twee keer zo dik, nog voor het schooljaar moest beginnen. Met een zwarte stift kleurde ik de pagina’s en plakte ze vol met foto’s en leuke afbeeldingen. Sommige bladzijden versierde ik zelfs met kraaltjes, waar ik dan doorschijnende folie overheen plakte. Een paar agenda’s heb ik bewaard, niet dat ik er ooit in kijk maar ik kon er na zoveel huisvlijt ook geen afscheid van nemen. Als ik kijk naar mijn zoon, heeft hij zijn schoolagenda nooit ingekeken. Voor zijn huiswerk kijkt hij op Magister en de rest van zijn afspraken zet hij in zijn smartfoon. Na het eerste jaar van de middelbare school een vrolijke (want met smiley) agenda voor hem te hebben gekocht, heb ik dat vanaf het tweede jaar niet meer gedaan. De agenda ging volledig nieuw de prullenbak in…”

Liefs Esther

Meer informatie

Voor het eerst naar de basisschool: Vergeet deze spullen niet!
Pimp je agenda tot een kleurrijke weerspiegeling van jezelf!
De scholen zijn weer begonnen! 5 hacks om nooit meer spullen kwijt te raken
Zebra tas, de schooltas die iedereen wel wil!
Nieuwe veilig leren lezen spellen sluiten aan op meest gebruikte leesmethode
Thuis leren met Slimleren

Bronvermelding

Tekst: Esther Mostert
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *