Bestaan nieuwetijdskinderen?

Bestaan nieuwetijdskinderen?

Als je als ouder gaat zoeken op internet over dit onderwerp dan loop je meteen tegen verschillende stellingen aan die het je als leek niet gemakkelijk maken. Want, wat moet je nu wel of niet geloven? Alleen al de vele benamingen die een kind meekrijgt voor vaak dezelfde kenmerken is behoorlijk verwarrend. Men spreekt over Sterre, Indigo,- of Kristalkinderen en over het meer bekende Nieuwetijdskinderen. Ik zal proberen om meer licht te werpen in deze duisternis.

Zoektocht naar Nieuwetijdskinderen

ls je als ouder gaat zoeken op internet over dit onderwerp dan loop je meteen tegen verschillende stellingen aan die het je als leek niet gemakkelijk maken. Want, wat moet je nu wel of niet geloven? Alleen al de vele benamingen die een kind meekrijgt voor vaak dezelfde kenmerken is behoorlijk verwarrend. Men spreekt over Sterre, Indigo,- of Kristalkinderen en over het meer bekende Nieuwetijdskind. Ik zal proberen om meer licht te werpen in deze duisternis.

Kenmerken Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen of sterrenkinderen is de verzamelnaam voor alle kinderen die te herkennen zijn aan een groot aantal kenmerken. Daarnaast zijn ze te verdelen in twee groepen en wel de Indigo’s of de Kristalkinderen. De vraag blijft of ze sinds kort hier zijn of al veel langer op aarde geboren worden. Daar zijn de meningen sterk over verdeeld. Men is in de media pas aandacht gaan schenken aan deze kinderen toen bleek dat er steeds meer gevallen waren van ADHD. Naar mijn mening zijn ze er altijd al geweest.

Een aantal kenmerken betreft beide groepen waar iedereen het over eens is:
Hooggevoelig (HSP- High sensitive person)

  • Aangeboren wijsheid
  • Uiterst alert
  • Spiritueel onderlegd
  • Intuïtief
lijn groen oudersenzo
Bestaan nieuwetijdskinderen?

Verschil tussen Indigo’s en Kristalkinderen

Het verschil tussen Indigo’s en kristalkinderen zit hem in de aard van het karakter.
Indigo is druk, aanwezig, haantje de voorste, prater, snel verveeld, weinig concentratie, mentaal snel, goede grove motoriek, mindere fijne motoriek, driftig, sterk, extravert.
Indigokinderen danken hun naam aan de blauw/paarse kleur van hun aura, verbonden met het voorhoofdchakra of derde oog chakra die als kleur indigo heeft. Alle kinderen met ADHD, bepaalde vormen van Autisme en PPD-NOS vallen in deze categorie. Wat weer niet wil zeggen dat alle indigo’s ook automatisch belast worden hiermee(!)

Kristal is rustig, bedachtzaam, intelligent, leeft in een eigen wereld, sterke eigen wil, goede fijne motoriek, mindere grove motoriek, introvert.
Kristalkinderen danken hun naam aan de hoge vibratie in hun kruinchakra die de kleur wit vertegenwoordigt, kristal helder. Deze kinderen noemt men ‘vredestichters’, Jezus Christus (Kristal!) was er hier één van. Bepaalde vormen van Autisme vind je onder deze groep kinderen ( het ‘volledig naar binnen gekeerd’ zijn). Kristalkinderen worden vaak gezien als wereldvreemd, wat niet zo verwonderlijk is met hun rustige, nadenkende natuur.

Samengevat:
Indigo= extravert
Kristal= introvert

Een derde vorm

Naar mijn mening is er nog een derde vorm van Nieuwetijdskinderen. Dat zijn degene die een mengeling zijn van de twee bestaande vormen. Ook deze groep heeft de kenmerken die beide groepen delen maar daarbij is niet duidelijk in welk karaktertype ze vallen omdat ze van alle twee de groepen wel iets in zich hebben. Waardoor je dus meteen de vraag kunt stellen: Bestaan ze dan eigenlijk wel? Of spreken we hier gewoon over verschillende karakters? Naar mijn mening is ieder nieuw geboren kind een geschenk en een wonder, sommige kinderen zijn drukker dan andere en sommige zijn veel rustiger. Het verschil zit hem niet in de geaardheid maar of ze goed geaard zijn!

Alle kinderen die onder de noemer vallen van de Nieuwetijd zijn slecht geaard, is mijn ervaring. Alsof ze nooit helemaal op aarde zijn aan beland. En nu net voor deze kinderen is het zo belangrijk om goed geaard te zijn want met hun hooggevoeligheid is het juist zo belangrijk de overtollige, negatieve energie af te voeren naar de aarde. Nu zou je de stelling dat Nieuwetijdskinderen bestaan om kunnen draaien in: Nieuwetijdskinderen bestaan niet, het zijn kinderen die alleen geholpen moeten worden om zich te aarden, daarna wijken ze niet meer af van de geldende norm. Een interessant discussiepunt!

Belangrijk is om in de gaten te houden of jouw kind de gezamenlijke eigenschappen van beide groepen bezit. Dat betekent in ieder geval dat je kind meer begeleiding nodig heeft. Dus of je nu wel of niet gelooft in het bestaan van Nieuwetijdskinderen als je denkt dat je kind worstelt met bepaalde zaken dan is begeleiding altijd aan te raden.

Liefs Janine

Meer informatie

Hoogsensitief en telepathisch – Hoe ga je ermee om?
Hoogbegaafd, wat betekent dit voor je kind?
Syndroom van Asperger
Nieuwetijdskinderen benader je liefdevol en met respect, niet met Ritalin!
Nieuwetijdskinderen, ADHD en autisme
Hoogbegaafde kinderen zijn geen wonderkinderen

Bronvermelding

Tekst: Janine-Jongsma-Te Marvelde
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *