Met deze tips word je cooler dan andere schoolpleinouders

Met deze tips word je cooler dan andere schoolpleinouders

Wie herinnert zich de fameuze film ‘Mean Girls’ uit 2004 niet? De kaskraker was gebaseerd op een studie naar het gedrag van schoolmeisjes en was voor vele middelbare scholieren (én hun ouders!) pittig herkenbaar. Het was deze film waarin de moeder van het populairste meisje op school, Regina George, de legendarische uitspraak “I’m not a regular mom. I’m a cool mom” deed. En zeg nou zelf, willen we stiekem niet allemaal een coole, hippe ouder zijn? Daarom presenteren wij je vandaag 4 tips op het gebied van mode waarmee je er nét even cooler uitziet dan de mama van Sterre en Daan. In deze blog tips hoe je cooler kunt worden als de andere schoolpleinouders (mocht je dat belangrijk vinden).

1. De juiste kleding

Tja, de eerste tip spreekt eigenlijk voor zich. Draag kleding waarin je jezelf met een gerust hart op het schoolplein kunt vertonen wanneer je de kids ophaalt of wegbrengt. Wil je er als ouder hip & happening uit blijven zien? Zorg dan dat je je niet als ouder kleedt. Weg met die comfy sweatpants en die oerdegelijke outdoorjas van de ANWB-winkel. Shop je kleding voortaan alleen nog maar bij de juiste kledingzaken. En ja, dit geldt ook voor de papa’s. Want ook jij ziet er stukken beter uit in een blauwe trui van Esprit dan in je werkoverall.

2. De juiste accessoires & schoenen

Met alleen de juiste kleding kom je er natuurlijk niet. Mooie accessoires maken je look af en geven je nét dat streepje voor op die andere schoolpleinmoeders. Denk hierbij aan een set blitse oorbellen, een leuk armbandje of een lief sjaaltje. Bad make-up day? Zet een grote zonnebril op voor die nonchalante I don’t care-look die veel fashionmodellen zich aanmeten wanneer er paparazzi in de buurt is.

Gooi die robuuste wandelschoenen voorlopig ook maar terug in het schoenenrek. Jij gaat deze zomer voor kekke sandalen met een hakje, espadrilles , teenslippers of gewoon voor good old pumps. Daarmee sla je de plank nooit mis. Mannen doen het goed op hippe sneakers of stoere teenslippers. Let er dan alsjeblieft wel op dat je eerst je teennagels knipt. Pluk eventuele teenharen ook even weg. Dat staat wel zo smakelijk!

lijn groen oudersenzo
Met deze tips word je cooler dan andere schoolpleinouders
Met deze tips word je cooler dan andere schoolpleinouders

3. Vergeet je kind niet!

De vorige 2 tips zijn eigenlijk niets waard zolang je je kind nog in oude afdankertjes van zijn oudere broers & zusjes hijst. Hup, naar de winkel met je spruit dus: tijd voor wat nieuwe outfits waarmee hij de komende zomer de blits maakt op school. Shirts met opvallende teksten doen het ook het komende seizoen weer heel goed. Deze passen ook goed bij de festivallook, die ook de afgelopen zomer trendy was onder jonge meiden. Ook rafelige shirts, kleurrijke kimonovestjes en denim shorts zijn absolute festival musthaves. Ook in de kledingkast van de jongens mogen shirts bedrukt met teksten niet ontbreken dit seizoen. Voor stoere boys zijn ook poloshirts, gestreepte t-shirts met veel kleur en stoere cargobroeken een bijzonder goede keuze.

4. Last but not least: Wees geen einzelgänger

Wil je jezelf echt ongekend populair maken onder de andere ouders? Wees dan vooral geen einzelgänger. Neem geen afwachtende houding aan, maar meng je actief onder de andere ouders. Sta je bij het hek te wachten tot de school uit komt om 3 uur? Knoop dan eens een praatje met een andere moeder of vader aan of ga gezellig bij een groepje staan. Ook meehelpen op school kan je populariteitsniveau tot ongekende hoogten doen stijgen. Zet je bijvoorbeeld eens in als voorlees-, luizen- of overblijfouder. De school zal je hulp ontzettend waarderen en bovendien zal je eigen kind het hartstikke tof vinden wanneer hij mama of papa op school ziet helpen!

Liefs Amber

Extra informatie

Het inclusieve schoolplein: hier is ieder kind welkom
Omgaan met schoolpleinmoeders: de do’s & don’ts
Hoe kun je je kind helpen met zijn spreekbeurt?
Het eerste speelafspraakje
Schoolpleinmoeders, een grappig boekje van Mark van der Werf

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *