De scholen zijn weer begonnen! 5 hacks om nooit meer spullen kwijt te raken

Labelen - De scholen zijn weer begonnen! 5 hacks om nooit meer spullen kwijt te raken

Er is helaas weer een einde aan de zomervakantie gekomen: je spruit mag weer terug naar school of het kinderdagverblijf. Misschien begint je kind het schooljaar fris en fruitig met een nieuwe lunchtrommel en een aantal nieuwe schoolspullen zoals een rugtas, een gymtas of een etui. Het gebeurt helaas nog veel te vaak dat deze spullen onverhoopt kwijtraken, per ongeluk meegenomen worden door andere kinderen en vervolgens nooit meer terug worden gevonden. Gelukkig kun je daar iets tegen doen met deze 5 handige hacks, zoals het labelen van de spullen!

Koop opvallende spullen

Toen ik vroeger naar de middelbare school ging had werkelijk iedereen een Eastpack rugzak. De bovenste twee streepjes van de E werden vervolgens weggewerkt met zwarte nagellak, waardoor er “Lastpak” op je schooltas prijkte. Leuke herinneringen, maar soms had je geen idee welke tas nu precies van wie was. Door opvallende spullen voor je kind te kopen heb je minder kans dat ze kwijtraken. In internationale webshops vind je vaak de meest trendy schoolspullen voor kids van alle leeftijden. Kies voor een opvallende kleur of een uitgesproken patroon: zo heeft je kind veel minder kans dat zijn of haar spullen kwijtraken.

lijn groen oudersenzo
Labelen - De scholen zijn weer begonnen! 5 hacks om nooit meer spullen kwijt te raken

Een vaste plek, ook op school

Spullen raken minder snel kwijt als je er een vaste plek voor hebt. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar op school natuurlijk net zo goed. Mobiele telefoons worden op basisscholen vaak van tevoren in een speciale doos bij de meester of juf neergelegd. Dat is natuurlijk niet voor niets. Waar basisschoolkinderen vaak een luizenzak hebben, maken kinderen op het voortgezet onderwijs vaak gebruik van lockers. Zeg je kind daarin ook echt altijd netjes alles op te bergen. Kleine, waardevolle spullen kan je kind beter bij zich houden als het echt niet anders kan.

Labelen met naamstickers

Op kinderdagverblijven en basisscholen worden ze tegenwoordig veelvuldig gebruikt: naamstickers. Deze stickers zijn populair omdat ze in de meest uiteenlopende thema’s en designs verkrijgbaar zijn. Je plakt ze snel en eenvoudig op drinkbekers, broodbakjes, agenda’s, mobiele telefoons, tablets, pennendoosjes en andere spullen die niet kwijt mogen raken. Zo raken de spullen nooit meer in de war en raakt je kind ze ook niet meer kwijt. Naamstickers zijn bijzonder handig voor kleine kids, maar ook op het voortgezet onderwijs kunnen ze worden gebruikt. Kies dan natuurlijk wel voor een thema dat past bij de leeftijd van je kind.

Met korting zelf aan de slag!

Wil je ook aan de slag met deze handige naamstickers? Da kunnen we je een leuke korting aanbieden. De kortingscode GG-OENZ-20 geeft je recht op 10% korting + gratis verzending. De kortingscode is geldig t/m 31-10-2020.

Neem niet teveel spullen mee

Laat je kind niet elke dag zijn of haar gymtas meezeulen, maar bewaar gymspullen op school of geef ze echt alleen op dagen mee dat er gym gevolgd moet worden. Laat je kind verder ook niet teveel spullen mee naar school zeulen. Hoe meer spullen, hoe eerder er dingen kwijtraken. Door alleen het hoognodige mee te nemen houd je de boel overzichtelijk.

Investeer in een handige rugzak

Zeker op de basisschool en het voortgezet onderwijs is een handige rugzak onmisbaar. Investeer in een exemplaar met veel extra vakken en ruimte. Zo kun je alles wat je mee wilt nemen los van elkaar opbergen en weet je zeker dat alles altijd makkelijk terug te vinden is. Vaak is er wel een speciaal vakje voor de lunch, een mobiele telefoon of een laptop of tablet. Zo heeft je kind in zijn of haar rugtas altijd voor alles een vaste plek. En dat is handig, toch?

Naar de middelbare school

Zelf heb ik een zoon die binnenkort voor het eerst naar de middelbare school gaat. Hij is echt een type dat altijd van alles kwijtraakt, dus voor hem zijn deze hacks heel handig. Ik kan me zo voorstellen dat er nog een heleboel andere kinderen zijn zoals hij (heck, ik was vroeger eigenlijk niet heel anders) en dat deze tips voor hen heel goed van pas komen. Ik wens iedereen een geweldig nieuw schooljaar, op naar goede resultaten, mooie vriendschappen en spullen die nooit meer kwijt zullen raken!

Liefs Amber

Meer informatie

Voor het eerst naar de basisschool: Vergeet deze spullen niet!
Eerste dag naar school. Zo spannend is dat!
Pimp je agenda tot een kleurrijke weerspiegeling van jezelf!
Hoe vind ik de beste basisschool voor mijn kind?
Schoolspullen, wat heb je nodig?
Zebratassen, de schooltas die iedereen wel wil!
De leukste schoolagenda’s voor de kids

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *