Hierom kan bijles goed zijn voor je kind!

6 goede redenen om bijles voor je kind te regelen

Stel je voor: je kind heeft een leerachterstand opgelopen of moeite met bepaalde vakken. Zoiets kan de schoolcarrière van je spruit nadelig beïnvloeden. Bijvoorbeeld omdat hij of zij blijft zitten, of een lager schooladvies krijgt dan wenselijk. Wat kun je in zo’n situatie doen? Bijles biedt in dit soort gevallen vaak een waardevolle uitkomst. Door je kind bijles te laten volgen wordt de kennis van je kind bijgespijkerd en zullen zijn of haar resultaten met sprongen vooruitgaan. We geven je graag 6 goede redenen om vandaag nog bijles voor je kind te regelen.

#1: Een achterstand inhalen kan alleen met extra bijles

Veel kinderen kampen met een achterstand in één of meerdere vakken. Bijvoorbeeld omdat een kind langdurig ziek is geweest. Ook na de langdurige sluiting van de scholen in verband met Corona hebben veel kinderen een achterstand opgelopen. Thuis digitaal les krijgen is toch heel anders dan in groepsverband met een bereikbare docent in dezelfde ruimte. Daarnaast is het voor de meeste kinderen moeilijker om zich te concentreren als ze volledig thuis les krijgen, zéker als je kind gewend is naar school te gaan.

Een achterstand inhalen kan alleen met bijles. Docenten hebben geen tijd om elk kind met een achterstand extra les te geven. Als ouder heb je ook niet altijd de tijd of kennis om je kind volledig bij te spijkeren. Een gespecialiseerde bijlescoach heeft echter veel ervaring én de juiste opleiding om je kind weer helemaal bij de les te krijgen.

#2: Het is vaak betaalbaarder dan je denkt!

Denk je financieel leeg te lopen op bijles? Dat valt reuze mee. Per les ben je gemiddeld tussen de 20 en 30 euro kwijt. Het duurt meestal drie kwartier tot een uur. Veel bedrijven bieden bijlespakketten aan: hoe meer bijles je afneemt, hoe minder je per les betaalt.

lijn groen oudersenzo
6 goede redenen om bijles voor je kind te regelen
6 goede redenen om bijles voor je kind te regelen

#3: Waar en wanneer het jou uitkomt

Je kind krijgt bijles wanneer het jullie goed uitkomt. Er bestaat online bijles, maar bijles of huiswerkbegeleiding aan huis is gangbaarder. Je kunt het plannen wanneer je wilt, op elk tijdstip dat jou goed uitkomt. Zo kun je eenvoudig rond sport, een vereniging of andere activiteiten heen plannen.

Ook goed om te weten: in verreweg de meeste steden is bijles ruimschoots beschikbaar. Zo kun je kiezen voor bijles Amsterdam of bijles Den Haag, maar bijles is ook beschikbaar in steden of dorpjes die ver van de Randstad liggen. Waar je ook woont, je kunt eenvoudig kiezen voor ondersteuning bij jou in de buurt. Er is nagenoeg altijd een bijlescoach te vinden die jou en je kind verder helpt.

#4: Voor de meest uiteenlopende vakken

Bijles is te krijgen in de meest uiteenlopende vakken. Denk aan bijles wiskunde, bijles economie of bijles scheikunde. Maar ook bijles in Engels, Duits, Frans of Nederlands wordt regelmatig gegeven. Met welk vak je kind ook achterloopt: er is altijd wel een bijlescoach te vinden die gespecialiseerd is in dit vak en je kind weer op weg helpt.

#5: Het zorgt voor beter schoolresultaten en dus minder stress

Lig je ’s nachts piekerend wakker omdat je je zorgen maakt of je kind wel overgaat dit jaar, of de achterstand in een bepaald vak wel inloopt? Bijles heeft eigenlijk altijd een zeer positief effect op de schoolresultaten van je kind. Een goede bijlescoach geeft je kind niet alleen het nodige inzicht, maar motiveert je kind ook op de juiste manier. Zo krijgt hij of zij echt weer plezier in het leren. Als je ziet dat de schoolresultaten langzaam maar zeker beter worden, zul je vanzelf minder gestrest zijn. Ook je kind zal meer zelfvertrouwen krijgen en stress steeds meer loslaten. Hij of zij zal immers minder onvoldoendes halen, en langzaam negatieve ideeën rondom zichzelf of het specifieke schoolvak los kunnen laten.

#6: Het is zeer effectief

Bijlescoaches hebben meestal een specialisatie in een bepaald vak. Bijvoorbeeld wiskunde, scheikunde of Frans. Vaak is dit een vak waar de coach zelf erg goed in is. Dit enthousiasme brengt de coach over op je kind, waardoor zijn of haar motivatie geprikkeld wordt. Als je kind gemotiveerd raakt, is dit het halve werk. Daarnaast is bijles zeer effectief, omdat de bijlescoach alleen met jouw kind bezig is voor langere tijd. Alle aandacht gaat dus naar één persoon. Een docent kan dit natuurlijk niet bieden in een volle klas met 30 leerlingen. Je zult vanzelf zien dat je kind met sprongen vooruit gaat na het krijgen van de nodige bijles(sen)!

Liefs Amber

Meer informatie

Je kind op speelse wijze slimmer maken tijdens de zomervakantie? Dat kan!
Studeren: Mijn puber weigert te leren!
Begeleiding van je kind bij zijn studiekeuze

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Studyworks.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *