Omdat lachen altijd goed is: De tien leukste schoolmoppen

De tien leukste schoolmoppen

Om de dag goed te beginnen: De tien leukste schoolmoppen! Omdat lachen altijd goed is en omdat je dit nooit te vaak kunt doen.

Leerplichtig

Vanaf vier jaar mogen onze kinderen naar school. Voor de één een zegening, voor de ander totaal niet. Ze zijn dan nog niet echt leerplichtig, dus je kunt ze het eerste jaar af en toe nog een dagje thuis houden en/of in het voorseizoen op vakantie gaan. Vanaf vijf jaar verandert dit, want vanaf 5 jaar tot zijn 16e is je kind leerplichtig. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar die nog geen startkwalificatie hebben behaald zijn kwalificatieplichting, dat betekent dat je minimaal een diploma havo, vwo of mbo moet zien te halen. De tijd van vroege wekkers, haasten met het ontbijt, stress over de tijd, vluchtige tien minutengesprekken en huiswerk perikelen is begonnen…

Tijd voor jezelf!

Maar het begin van de schooltijd betekent ook meer tijd voor jezelf! Want zodra je kroost naar school is, heb jij je handen vrij om andere dingen te doen. En dat is natuurlijk ook erg prettig. Net als het feit dat je kind nu alle gelegenheid krijgt om met andere kinderen te spelen. Het is dus niet alleen maar kommer en kwel.

Maar of je het nou wel of niet leuk vindt dat de schooltijd is begonnen, we veranderen niets aan de situatie. Dus laten we er het beste van maken! Met de leukste schoolmoppen!

lijn groen oudersenzo
De tien leukste schoolmoppen

De leukste schoolmoppen

Om de humor hoog te houden en een glimlach op je gezicht te toveren, hebben we de tien leukste schoolmoppen voor je verzameld! Misschien weet jij er ook nog eentje? Laat deze dan vooral in de reacties achter, zodat andere ouders met je mee kunnen lachen!

1. De middelvinger

Toen de leraar zei dat hij niet steeds dezelfde vingers wilde zien, stak ik spontaan mijn middelvinger op.
Nu zit ik op de gang.

2. Naar de duivel

Leraar Jansen stormt boos binnen bij de schooldirecteur.
“Ongelooflijk hoe brutaal de kinderen van tegenwoordig zijn. Ik gaf Jaap een uitbrander waarop die zei: Ach vent, loop naar de duivel!”
“En wat hebt u toen gedaan?” vraagt de directeur.
“Ik ben meteen naar u toegekomen”, antwoordt leraar Jansen.

3. Slecht rapport

Jantje komt thuis met een slecht rapport. “Voor zo’n rapport lijkt een flink pak slaag wel op zijn plaats!” zegt vader boos. Jantje antwoordt: “Dat lijkt me een goed idee pa. Ik weet wel waar de meester woont.”

4. Niet gedaan

Jantje gaat naar school en vraagt: “Juffrouw word je gestraft voor iets wat je niet gedaan hebt?”
De juffrouw zegt: “Nee, waarom vraag je dat?”
“Omdat ik mijn huiswerk niet gemaakt heb.”

5. Mozes

De Godsdienstleraar vraagt aan de klas: “Wat was de opvolger van Mozes?”
Jantje steekt zijn vinger omhoog en zegt: “Mozeven, meester.”

6. Idioot

Een leraar loopt een klas binnen die vol zit met leerlingen. Op het bureau ziet hij een envelop liggen. Hij maakt de envelop open en haalt er het blad papier uit waarop enkel het woord ‘IDIOOT!’ staat geschreven. Hij kijkt de klas rond maar kan niets vreemds ontdekken. Hij zucht even en zegt: “Ik heb vaak brieven gehad van leerlingen die waren vergeten hun naam eronder te zetten. Maar dit is de eerste leerling die een brief stuurt met zijn naam eronder… en vergeet om de brief te schrijven!”

7. Onderwijzer

Een leraar legt uit: “Alle woorden die beginnen met ‘on’ zijn negatief. Pieter, ken jij nog zo’n woord?” Pieter: “Onderwijzer, meneer!”

8. Het alfabet

Jantje komt voor het eerst op zijn nieuwe school. Vraagt de juf:
“Ken je het alfabet al, Jantje?”
Jantje: “Ja juf”
Vraagt de juf: “Welke letters komen er na de A?”
Jantje: “Alle letters juf”

9. Eieren leggen

Jantje moet op school rekenen. De meester zegt: “Jantje als ik vier eieren leg en jij legt er drie eieren bij, hoeveel liggen er dan?” Jantje: “Nog steeds vier, want ik kan geen eieren leggen.”

10. Natuurkunde

Tijdens de natuurkundeles. Meester: “Bij hitte zet iets uit, maar bij kou krimpt iets. Wie kan daar een goed voorbeeld van geven?”
Jantje: “De zomervakantie duurt 6 weken en de kerstvakantie duurt maar 2 weken!”

liefs Marion

Meer informatie

Eerste dag naar school. Zo spannend is het!
Het eerste speelafspraakje
Pimp je agenda tot een kleurrijke weerspiegeling van jezelf!
Hoe kun je je kind helpen met zijn spreekbeurt?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *