Voor het eerst naar de basisschool: Vergeet deze spullen niet!

Voor het eerst naar de basisschool: Vergeet deze spullen niet!
© Kidslabel

Je kind gaat voor het eerst naar de basisschool. Er breekt een spannende periode aan voor je spruit, maar ook voor jou. Ineens moet je kind wennen aan het ritme van hele dagen school en allerlei nieuwe indrukken. Logisch dus, dat je je kindje zo goed mogelijk wil begeleiden in dit proces. Met de juiste schoolspullen kom je al eind. Maar wat heeft je kind precies nodig als hij of zij voor het eerst naar de basisschool gaat? En waar let je op bij het kopen van de juiste spullen? Je leest het in dit artikel, want vergeet deze spullen niet!

De juiste rugzak voor de basisschool

Je kleuter hoeft natuurlijk nog niet met zware schoolboeken te sjouwen. Een broodtrommel, een stuk fruit en een tussendoortje is meestal alles dat er in het rugzakje van je kind te vinden is als hij of zij voor het eerst naar de basisschool gaat. Kies wel altijd voor een rugzak in de juiste maat. Een te grote rugzak zit niet fijn voor je kind, maar als de broodtrommel in de tas gepropt moet worden en dan nog maar net aan dichtgaat, is het ook niet goed.

Kies samen met je kind een leuke rugzak uit. Een rugzak is voor kleuters een manier om zich uit te drukken en te laten zien wat ze leuk vinden. Denk maar eens aan al die rugzakjes van Frozen, Cars of Spiderman je tot een paar jaar geleden ineens overal tegenkwam. Een rugzak kind met naam is trouwens een verstandige keuze voor je kind: kleuters hebben namelijk de eigenschap om alles kwijt te raken. Een rugzak met de naam van je kind erop voorkomt verwarring bij andere kindjes, waardoor het tasje niet zo snel per ongeluk meegenomen zal worden door een ander kind.

Gepersonaliseerde rugzakken zijn uniek, functioneel en eigentijds. Ook hebben ze verstelbare schouderbanden, zodat hij altijd precies gesteld kan worden op de maat van je kind.

lijn groen oudersenzo
Voor het eerst naar de basisschool: Vergeet deze spullen niet!
© Kidslabel

De leukste broodtrommel

Samen met je kind een leuke broodtrommel uitkiezen: hoe cool is dat? Zo geef je je kindje ook de nodige inspraak en autonomie, en laat je zien dat je waarde hecht aan zijn of haar oordeel. Selecteer bijvoorbeeld vijf leuke broodtrommels en laat je kind uitkiezen welke hij of zij het leukst vindt. Denk zelf ook goed na over de leukste broodtrommel voor je kind. Sta even stil bij wat je je kind gaat meegeven naar school. Zijn dit alleen bruine boterhammen, of wil je een bento broodtrommel met vakjes voor allerlei leuke eetcreaties?

Ook een broodtrommel kan overigens maar beter van de naam van je spruit worden voorzien. Online koop je bij diverse webwinkels gepersonaliseerde broodtrommels, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor gave geprinte labels met de naam van je kind erop. Deze kun je op de broodtrommel plakken, maar ook op de drinkbeker of andere spullen van je kind.

Bonustip: raakt je kindje ook thuis vaak spullen kwijt en is hij of zij een echte sloddervos? Bestel dan een leuke opbergbox met naam. Hierin kan je kind moeiteloos speelgoed en andere belangrijke spulletjes opbergen, en raken er minder snel items kwijt.

Handige drinkbeker voor de basisschool

We lieten het net al even vallen, maar een drinkbeker mag ook niet ontbreken als je kind voor het eerst naar de basisschool gaat. Een hervulbare drinkbeker is stukken handiger dan het gehannes met drinkpakjes. Bovendien is het ook nog eens beter voor het milieu. Kies het liefst voor een anti-lek beker die eenvoudig dicht te draaien is door je kleuter. Je kunt natuurlijk ook kijken voor een handige drinkfles. Zorg er ook bij een drinkbeker- of fles voor dat de naam van je kind erop prijkt, zodat het item niet zo makkelijk kwijtraakt.

lijn groen oudersenzo
Voor het eerst naar de basisschool: Vergeet deze spullen niet!
© Kidslabel

Gymspullen voor de basisschool

Last but not least: denk ook aan leuke gymspullen als je kind voor het eerst naar de basisschool gaat. In de kleuterklas zijn een makkelijk broekje en een leuk t-shirt vaak genoeg. Ga bij voorkeur voor katoen. Daarin kan je kind zijn of haar warmte goed kwijt. Bovendien zit katoenen gymkleding gewoon erg lekker. Kies ook gymspullen voor de basisschool samen uit. Vergeet ook de gymtas niet: deze moet praktisch zijn en op gymdagen makkelijk mee te nemen zijn. En voor je kindje is het wel zo leuk als er een favoriet actiefiguur of een lieftallige sprookjesprinses op staat!

Liefs Amber

Meer informatie

Voor het eerst naar de basisschool, maar welke kies je?
Eerste dag naar school. Zo spannend is het!
Pimp je agenda tot een kleurrijke weerspiegeling van jezelf!
Gezonde lunch voor mee naar school
De scholen zijn weer begonnen! 5 hacks om nooit meer spullen kwijt te raken
Zebra tas, de schooltas die iedereen wel wil!
De leukste schoolagenda’s voor de kids

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© Beeldmateriaal: Kidslabel

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kidslabel.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *