Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

Met een beetje geluk geniet je op dit moment nog van de heerlijke zomerperiode. De kans is echter groot dat het einde van de vakantie in het vizier is. Nog heel even dan ruilen we het relaxte ontwaken weer in voor de ochtendstress.
De schooltas ligt misschien nog steeds in die hoek waar hij een paar weken in is gegooid, maar half augustus gaan voor een deel van de Nederlandse kinderen de scholen weer beginnen. Misschien gaat jouw zoon of dochter voor het eerst naar de Middelbare school! Spannend!!

Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

De schoolboeken worden doorgaans via Van Dijk geregeld, maar zelf moet je ook nog wel de nodige middelen aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een agenda, potloden, pennen, schriften, et cetera. Een paar jaar geleden stond de V&D bekend om zijn uitgebreide schoolkampus, maar deze heeft inmiddels haar deuren gesloten. De HEMA is hier goed op ingesprongen en heeft inmiddels een uitgebreide collectie schoolspullen. Voor de meeste dingen kun je daar eigenlijk wel terecht. Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig?

Wat heeft een brugpieper nodig?

Natuurlijk heeft iedere school zijn eigen checklist. Als brugpieper krijg je die vanzelf op een informatieavond of wendag. Er zijn echter een flink aantal producten die op de checklist van iedere school staan vermeld. Wij nemen er een aantal onder de loep!

Hoewel huiswerk doorgaans in de Magisterapp zal worden vermeld, blijft de schoolagenda hoog op de checklist staan. Ik heb er meerdere gekocht (mijn zoon gaat nu naar de derde), maar hij heeft er nog nooit een letter in geschreven. Misschien werkt het bij jullie school anders, dus toch maar even de leukste agenda’s vermelden. In ‘mijn tijd’ was een agenda veel meer dan een boekje voor je huiswerk. De agenda’s werden beplakt en versierd en eigenlijk bleef er nog maar weinig ruimte over voor het vermelden van huiswerk. Ware kunstwerken werden het, die vaak van hand tot hand gingen. ‘Ah, mag ik jouw agenda even zien!’ Geen idee of dit nog steeds zo is. Ik heb een zoon die wars is van creativiteit (en van huiswerk). Dus zijn agenda ziet er aan het einde van het schooljaar nog net zo nieuw uit als toen ik hem kocht.

Schoolagenda

Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

Amsterdam blond

Ik ben zelf gek op Blond Amsterdam. Het is vrolijk en het is grappig. Deze Blond Amsterdam agenda zou absoluut mijn favoriet zijn geweest. Donut Worry about school met de nieuwe schoolagenda van Blond Amsterdam! De agenda staat vol met patronen en illustraties van snacks. Quotes als ‘Fries before Guys’ komen ook voor in de agenda.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo
Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

Dylan Haegens Team

Ken je Dylan Haegans? Nee? Je zoon en dochter vast wel! Dylan Haegans is namelijk een ware Youtubekijkershit. Ik zei Youtube? Welnee, hij is zelfs nu in de bioscoop te zien! Schrijf al je huiswerk, notities en belangrijke afspraken in deze Dylan Haegens agenda voor het schooljaar 2018-2019. Uitgevoerd met grappige youtube-items van Dylan Haegens. Deze agenda wordt absoluut een hit. Net als zijn Youtubefilmpjes.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo
Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

Je favoriete sportclub!

Superfan van Feyenoord, PSV of Ajax? Dan is een agenda van je favoriete club natuurlijk helemaal hot! In de agenda vind je mooie foto’s en alle sportieve feiten van je club. Alleen voor de echte fans! En je maakt natuurlijk wel een statement met zo’n vette agenda! ”t is stil aan de overkant, ’t is stil aan de overkant, ’t is stil aan de overkant…’

Online te koop bij: Bol.com – FeyenoordAjaxPSV

lijn groen oudersenzo
Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

Low budget schoolagenda

Minder te besteden maar wil je toch een blitse (wordt dit woord nog gebruik?) agenda. Kijk dan eens bij de Hema. Voor zo’n drie euro heb je al een vrolijke agenda met een keurmerk voor verantwoord bosbeheer! Door voor dit product te kiezen, draag je bij aan het behoud van bossen wereldwijd. Dat is ook fijn om te weten!

Online te koop bij: Hema

lijn groen oudersenzo
Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

I understand there no ball from

Humor doet het altijd goed. Een schoolagenda van Make that the cate wise met vragen en vakjes waarin je iets kunt schrijven of plakken. In de agenda zitten lesroosters, cijferlijsten, een jaaroverzicht en een leeslint. Ik vind dit soort teksten hilarisch. De uitstraling is strak en basic. Als je niet van tierelantijntjes houdt maar wel van droge humor, is dit absoluut een aanrader.

Online te koop bij: Hema

lijn groen oudersenzo

Schooltas

Op veel middelbare scholen zijn tegenwoordig kluisjes waar je schoolboeken in kunt bewaren zodat je ze niet heen en weer hoeft te slepen. Toch is een goede rugzak of schooltas belangrijk. Er moet immers nog genoeg heen en weer gesleept worden. Schriften, werkboeken, etui, agenda en ja, toch ook af en toe wat boeken. Je moet tenslotte thuis je huiswerk kunnen maken.

Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

Enrico Benetti Kinder rugtas

Deze Enrico Benetti rugtas is wel heel erg vrolijk met al die kleurtjes. Hij weegt (leeg) 366 gram. Het is een sterke water- en vuilafstotende rugzak met rugbescherming, voorvak, en verstelbare schouderbanden! Hij kan dus een regenbuitje hebben.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo
Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

Rugzak New York Yankees

Een roze rugzak van NY met een groen luipaard patroon. De rugzak heeft verstelbare schouderbanden, een ruim hoofdvak met een ritsvakje en een speciaal vak voor een 14 inch laptop. De rugtas ziet er niet alleen super stoer uit, hij is ook nog eens lekker groot. (35 cm breed – 54 cm hoog).

Online te koop bij: Hema

lijn groen oudersenzo
Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?

Rugzak Rubik’s

Deze stoere rugzak van Rubik’s neem je makkelijk al je schoolspullen mee. Het opbergen van boeken, schriften en een etui is geen probleem. De rugzak is van polyester en bedrukt met het Rubik’s label. Je sluit je rugzak eenvoudig met een rits zodat al je persoonlijke spullen goed zijn opgeborgen. De rugzak is 43 cm met een inhoud van 23 liter. Wie is er nou niet gek geworden van deze kubus?

Online te koop bij: Wehkamp

lijn groen oudersenzo
Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?
Rugzak Star Wars

Star Wars is nog steeds, of eigenlijk is het opnieuw helemaal hot. Wie heeft er nou geen lightsaber in huis? Bij de echte Yedi hoort natuurlijk een Star Wars rugzak. Zoals deze zwarte rugzak met een wit grafisch dessin. De rugzak heeft verstelbare schouderbanden en een voorvak met een rits. Aan de binnenkant heeft de tas twee grote vakken, voor bijvoorbeeld je laptop.

Online te koop bij: Hema

lijn groen oudersenzo
Schoolspullen – Wat heb je allemaal nodig?
Rugzak Game over

Dit is de rugzak die Rocco op dit moment heeft. Het is een enorm stoere rugzak met een print van Magere Hein die z’n twee vuisten naar voren beukt met de woorden ‘Game over’. Wat ik vooral prettig vind aan deze rugzak is de stevigheid. Rocco heeft hem nu al een tijdje en hij gaat er echt niet voorzichtig mee om, maar hij is nog steeds helemaal heel. Voordat hij deze kreeg, had hij er al een aantal versleten.

Online te koop bij: Large

Overige schoolspullen

De overige lijst is net zo belangrijk maar vast veel minder interessant voor je zoon of dochter. Omdat zo’n lijst toch handig kan zijn, vermelden wij toch even alle andere noodzakelijkheden:

 • etui
 • rekenmachine (check op school welk model dit moet zijn!)
 • kaftpapier (of rekbare boekenkaften)
 • schriften A5 met lijntjes
 • schriften A4 met lijntjes en ruitjes
 • snelhechters
 • notitieblok
 • ringband of ordner
 • tabbladen voor de ringband/ordner
 • insteekhoezen voor de ringband/ordner
 • geodriehoek
 • passer
 • lijmstift
 • schaar
 • pennen (blauw, rood, zwart)
 • potloden (B, HB, HB2)
 • kleurpotloden
 • puntenslijper
 • gum
 • stiften
 • hightlighters
 • correctie vloeistof/correctie pen

Vaak staan er ook woordenboeken op de lijst. Ik heb ze twee jaar geleden voor Rocco aangeschaft bij de Action. Daar waren ze destijds het voordeligst. Ik moet eerlijk bekennen dat hij ze nog nooit heeft ingekeken. Lang leven Google Translate. De kans is echter groot dat je volgende woordenboeken op de lijst zal zien staan:

Nederlands – Engels
Engels – Nederlands
Nederlands – Duits
Duits – Nederlands
Nederlands – Frans
Frans – Nederlands

Als het niet echt verplicht is, zou ik met deze aanschaf toch nog even wachten…

liefs Marion

Meer informatie

De beste rugzak voor de eerste schooldag van je kind
Pimp je agenda tot een kleurrijke weerspiegeling van jezelf!
5 hacks om nooit meer spullen kwijt te raken op de basisschool

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *