Week 7 zwangerschapskalender – Wat gebeurt er allemaal in deze week?

Week 7: Hoe groot?

Lengte± 6 mm
Gewicht1 gram
Bijzonderheden
Het hoofdje van je kindje is in verhouding tot het lichaam erg groot.
Week 7 zwangerschapskalender - Wat gebeurt er allemaal in deze week?

Ontwikkeling in week 7

Je kindje lijkt nu even niet in verhouding maar dat komt uiteindelijk allemaal goed. Het hoofdje is erg groot ten opzichte van het lichaam maar dat hoort er allemaal bij. Zag hij er eerst nog uit als een kikkervisje, het begint nu echt op een klein mensje te lijken. Aan de zijkant van het hoofdje zitten de ogen waar nu nog huid overheen zit. Best een raar gezicht.

Armpjes en beentjes

In deze week groeien de armpjes en beentjes uit. Je kunt nog niet zien welk geslacht het kindje heeft. Je kindje krijgt al wel neusgaatjes. Het hart is nog erg groot in verhouding maar naarmate je kindje groeit komt dit steeds beter in balans. Het brein van je kindje groeit met 6.000 hersencellen per uur! Wauw! Daar moet toch wel een slim kind uit voort komen.

Jouw lichaam in week 7

O jee je borsten beginnen te groeien, ze groeien harder dan dat je kindje op dit moment groeit. Je borsten zijn wel veel gevoeliger. Je hele hormoonhuishouding verandert, daardoor kun je puistjes krijgen, en trek in aparte dingen. Apart in de zin van dingen die je normaal niet zo vaak eet. We hebben allemaal wel eens gehoord van de enorme trek in augurken. Niks mis mee, behalve als je er dan ook nog eens heel vaak slagroom overheen doet. De ochtendmisselijkheid kan ook veel meer voorkomen. Geuren die je normaliter wel verdraagt maar waarvan je nu bijna kokhalsneigingen krijgt of moet overgeven. O en laten we de stemmingswisselingen niet vergeten.

Tips en weetjes voor week 7

Je kunt op dit moment een echo laten maken, een vaginale echo. Maar dit alleen als er aanwijsbare redenen zijn om zo’n vroegtijdige echo te laten doen.

Rook en drink niet, juist in deze fase in je kindje extra kwetsbaar
Vergeet je foliumzuur niet en vitamine D helpt om calcium uit voeding beter op te nemen.
Heb je al een afspraak gemaakt met de verloskundige?
Blijf voor voldoende beweging zorgen.

Maak je geen zorgen als je wat bloedverlies hebt, het kan oud bloed zijn of een gesprongen bloedvaatje. Voel je je toch onzeker dan zeker een afspraak maken bij de verloskundige of huisarts
Eet geen biefstuk, kaas, filet american.

Vergaar informatie en lees je in wat er allemaal moet gebeuren. Draai die handige checklist uit en maak een afspraak met de verloskundige. Heb je je bevallingsdatum al berekend? Misschien vind je het leuk om een dagboekje bij te houden. Dan is nu echt het moment om eraan te beginnen. Vergeet geen augurken te halen en slagroom!

Door de hormonen kun je zelf aardig misselijk zijn en ook je stemming kan snel wisselen. Ook kunnen de hormonen ervoor zorgen dat je misschien wat meer last hebt van acne. Gelukkig zal dit na de derde maand in veel gevallen weer zijn verdwenen.

Een hapje vanillevla kan helpen tegen brandend maagzuur. Natuurlijk kan je ook naar de huisarts voor een veilig middeltje.
Voor de opbouw van de botten van de baby kun je wel wat extra calcium gebruiken. Probeer een paar glazen melk per dag te drinken. Geen liefhebber van melk? Dan is yoghurt, vla of kwark een goed alternatief.

Moeders voor moeders

Je krijgt – als je daarvoor hebt aangemeld – iedere week een set met flessen om urine op te vangen. Op een gegeven moment zul je de geur waarschijnlijk niet meer kunnen verdragen van de urine. Vooral het overgieten wordt een dingetje. Maar hou vol, het is voor een goed doel. Je helpt er andere moeders mee.

lijn groen oudersenzo
Zwangerschapsdagboek
Zwangerschapsdagboek
Zwangerschapsdagboek
lijn groen oudersenzo

Tipje van de sluier voor volgende week…

Week 8: Waarschijnlijk staat deze week de afspraak met de verloskundige in je agenda!

lijn smal

Bekijk de andere weken

1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8 9 9 10 10
11 11 12 12 13 13 14 14 15 15 16 16 17 17 18 18 19 19 20 20
21 21 22 22 23 23 24 24 25 25 26 26 27 27 28 28 29 29 30 30
31 31 32 32 33 33 34 34 35 35 36 36 37 37 38 38 39 39 40 40
lijn smal
liefs Marion

Meer informatie

Test je kennis – Doe de zwangerschapsquiz!
Bereken je bevallingsdatum
Bakerpraatjes (zwanger)
Stoppen met roken – Tips & tricks
Zwangerschapskalender – Ontwikkeling zwangerschap per week
Zwangerschapskwaaltjes – Hoe houd je ze beperkt?
Wat doet Moeders voor moeders?
Woordenlijst voor de zwangere vrouw
Chinese conceptietabel – Feit of fabel?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *