Wat doet Moeders voor moeders? En hoe nuttig is het?

Zodra je weet dat je zwanger bent, komen er allerlei vragen op je af. Over sommige dingen heb je wellicht al nagedacht, maar sommige dingen zijn misschien ook nieuw voor je, of heb je nooit eerder bij stil gestaan. Bijvoorbeeld bij het inzamelen van je urine voor Moeders voor Moeders. Zolang je niet zwanger bent, heb je daar niet zoveel mee te maken. Geen wonder dat je er nooit over hebt nagedacht. Maar wat is deze instantie eigenlijk? En waarom is deze inzameling zo belangrijk?

Moeders voor Moeders

Landelijke organisatie

Moeders voor Moeders is een landelijke organisatie die urine inzamelt van zwangere vrouwen. Uit deze urine halen ze het hCG-hormoon. In de eerste vier maanden van je zwangerschap, maak je dit hormoon in ruime mate aan. Het grootste gedeelte verdwijnt via de urine.

Via een ingewikkelde procedure, waarbij uit miljoenen liters urine slechts een paar gram hormoon wordt gewonnen, wordt door een farmaceutisch bedrijf een geneesmiddel gemaakt dat deel uitmaakt van de behandeling van onvruchtbaarheid.

Meedoen aan Moeders voor Moeders

Wanneer je hieraan mee wilt doen spaar je tijdens de eerste fase van je zwangerschap je urine op in speciaal daarvoor bestemde hygiëische plastic containers. Zo kun je met jouw zwangerschap een andere vrouw helpen die ook graag zwanger wil worden, maar hiervoor een behandeling nodig heeft.

Tegenwoordig krijgt één op de zes paren te maken met verminderde vruchtbaarheid. Kunstmatige bevruchting kan voor hen de kans op een zwangerschap doen toenemen.

Aanmelden

Je kunt op de volgende manieren aanmelden of informatie verkrijgen:
De website van MvM
Bel het gratis telefoonnummer 088 – 022 80 70

liefs Marion

Meer informatie

Moeders voor Moeders: Zo eenvoudig help je andere vrouwen
Zwangerschapsspiekbrief – Wanneer regel je wat?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *