Chinese conceptietabel

Ben je benieuwd of het een jongetje of meisje wordt? Wil je dit wellicht vooraf beïnvloeden, lees dan verder. Want misschien kan deze Chinese conceptietabel of Chinese conceptiekalender je meer duidelijkheid geven!

Sommige mensen beweren dat de kalender het in de meeste gevallen (tot wel 90%) bij het juiste eind heeft. Natuurlijk heb ik het voor mezelf ook gecheckt en bij mij klopt het inderdaad ook. Dat betekent natuurlijk niet dat deze conceptietabel daadwerkelijk altijd gelijk heeft. Uiteindelijk blijft het 50% kans… Het klopt, of het klopt niet.

Wat is de Chinese conceptiekalender of conceptietabel

Volgens de legende vond een Chinese wetenschapper een oud document in een keizerlijke graftombe uit de Qing-dynastie. Veel Chinese ouders willen liever een jongetje zodat er niet voor een bruidsschat betaald moest worden en maakte gebruik van dit document.

Een andere legende zegt dat de chinese conceptietabel gebaseerd is op de I Tjing, het Chinese Boek der veranderingen). Maar waar hij vandaan komt is misschien niet zo interessant, belangrijker is natuurlijk of hij werkt en hoe het werkt!

De Chinese conceptietabel is een manier om het moment van conceptie te kiezen, waarbij de voorkeur van een meisje of een jongetje centraal staat. Sommige mensen geloven hier heilig in en gebruiken deze tabel om het juiste moment van bevruchting te kiezen. Voor andere mensen is het gewoon één van de vele bakerpraatjes.

lijn groen oudersenzo
Chinese conceptietabel

Hoe werkt de Chinese conceptietabel?

Volgens de Chinezen, zou je met deze Chinese conceptietabel moeten kunnen bepalen of je kindje een meisje of een jongetje wordt. Kies uit de verticale kolom, de maand van conceptie en uit de horizontale rij je leeftijd op het moment van conceptie. Houd er echter rekening mee dat deze kalender uitgaat van je Chinese leeftijd, en in China een andere jaartelling geldt. Zij maken gebruik van de maankalender. Ook wordt in China de tijd die je doorbrengt in de baarmoeder, bij je leeftijd opgeteld. Chinese baby’s zijn bij de geboorte 1 jaar, in plaat van 0.

Als je zeker weet dat je gegevens kloppen kun je in het bijbehorende vakje zien of het een jongen gaat worden of een meisje.

Op welk principe deze kalender precies is gebaseerd is niet geheel duidelijk. Er zijn wel wat theorieën over, maar wij kunnen de geloofwaardigheid niet staven. Het lijkt ons daarom eerder in de categorie “bakerpraatjes” passen, waar er al zoveel van zijn, maar het is natuurlijk wel leuk om te kijken of het klopt. Je hebt 50% kans… en dat is best veel.

De chinese conceptietabel

lijn groen oudersenzo
Genoeg slaap noodzakelijk voor je Baby

De Chinese Conceptie tabel is een oude Chinese voorspelling en blijkt in de praktijk een redelijk betrouwbaar huismiddel om te bepalen of je een jongetje of meisje krijgt. De tabel is al in de dertiende eeuw door een Chinese geleerde gemaakt en wordt nog steeds door heel veel vrouwen geraadpleegd.

Echte zekerheid

De grootste zekerheid of je een jongetje of meisje gaat krijgen, kun je alleen krijgen bij een (20-weken)echo. En zelfs dan is het nog niet eens 100% betrouwbaar.

liefs Marion

Meer informatie

Zijn bakerpraatjes eigenlijk wel onschuldig?
Zwangerschapsfabeltjes – Ze weten het allemaal beter
Billings Ovulatiemethode. Bereken je vruchtbare dagen!
Bakerpraatjes om zwanger te worden
Jongetje of meisje? Bepaal zelf het geslacht!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *