THEMAPAGINA: Vader

Vaders

Natuurlijk zijn vaders net zo belangrijk voor de opvoeding als moeders. Jammer dat hun rol toch vaak onderbelicht blijft. Lange tijd hebben vader zich nauwelijks bekommerd om de opvoeding, dat was immers de taak van de moeder. Gelukkig is dat inmiddels helemaal veranderd en spelen vaders net zo´n belangrijke rol in de opvoeding en verzorging van kinderen, als moeders. Misschien zijn de taken nog niet helemaal evenwichtig verdeeld, maar we gaan in ieder geval de goede kant op. En verschillen tussen mannen en vrouwen mogen er natuurlijk ook gewoon zijn. We zijn immers verschillend. Dat maakt het juist zo interessant.

Andere rollen

Hebben vaders een andere rol binnen de opvoeding van een kind? Ongetwijfeld. Is dit erg? Nee natuurlijk niet. Juist de verschillen tussen vader en moeder, maken het plaatje compleet. Als ik hier thuis kijk, is de vader van Rocco veel minder bezorgd dan ik. Hij vindt dus ook meer goed. Is dat slecht? Nee natuurlijk niet. Het zou ook niet goed zijn als ik teveel voor mijn zoon zou belemmeren, omdat mijn eigen bezorgdheid in de weg zit. Juist de combinatie is goed. Soms denk ik namelijk weer aan dingen waar zijn vader dan weer niet aan heeft gedacht.

De rol van moeder is vaak gericht op bescherming, correctie, affectie en verzorging en de rol van de vader richt zich vaak op spel, risico’s nemen, uitdaging, onafhankelijkheid en aanmoediging.

Vaders
lijn donker geel oudersenzo

Vaders

De kersverse vader blues Vaderschapsonderzoek of vaderschapstest Vaderdag, verwen papa! Vaderdagliedjes
Vaderdaggedichtjes en rijmpjes De mythen over het vaderschap Tienervader: Help ik word vader! Oudere vaders, uitdaging of uitputting?
Vader/zoondagje Vaderdagknutsels De natuurlijke bang tussen vader en kind Je baby’s eerste jaar voor vaders
Vader worden doe je niet alleen Vaders nu, vaders toen Voor vader Lesbisch of homostel en kinderwens
Single ouders, 5 onmisbare tips Onzekerheden, help ik ben een ouder! Wat verandert de baby aan je relatie? Een kind opvoeden binnen een homohuwelijk
Wat is steriliseren? Alle vormen van anticonceptie Bij elkaar blijven voor de kinderen Schoonvader from hell
Vaders willen niet naar het damestoilet
lijn donker geel oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *