Een vader/zoondagje bij Silverstone

Wat is er voor een kind nou leuker dan een speciaal kind/ouder dagje? Dat kan een moeder/dochter-dag zijn of een vader/zoon-dag of een variatie daarop. Voor een kind is zo’n dag alleen met papa of mama op stap, heel bijzonder. Ze krijgen de volledige aandacht en staan de hele dat centraal. Zo’n dag zal nog lang in het geheugen gegrift blijven. Zowel voor de ouder als voor het kind.

Een vader/zoon dagje bij Silverstone

Een speciaal ouders/kinddagje is natuurlijk ook een leuk idee als Vaderdag– of Moederdagcadeau. Je geeft hiermee eigenlijk een prachtige levenslange herinnering cadeau. Daarnaast is het natuurlijk een super dagbesteding voor de zomervakantie…

Goed begin van de vakantie!

Voor Rocco is de grote zomervakantie inmiddels begonnen en wat is nou leuker dan de vakantie te beginnen met een (stief)vader/zoon-dag? Met z’n tweeën op stap voor een stoer mannenuitje! En waar kun je dat nou beter doen dan bij Silverstone in Zwanenburg (vlakbij Amsterdam).
Wat begon als droom om een van de eerste kartbanen in Nederland te openen, is uiteindelijk uitgegroeid tot een succesvol partycentrum.

Silverstone

Je kunt bij Silverstone uit diverse activiteiten kiezen zoals: lasergamen (in een arena van 1.500 vierkante meter), karten (op een kartcircuit van 522 meter), bowlen (op een supergave LED-bowlingbaan), bungee voetbal en gladiatorspektakel. Mijn mannen kozen voor de combinatie van karten en bowlen!

Bowlen

Silverstone beschikt over een prachtige LED bowlingbaan, met maar liefst zes verschillende banen, allen computergestuurd en de speciale LED verlichting zorgt voor een bijzondere sfeer op de baan

Kosten bowlinbaan: ma t/m do 20 euro per baan (55 minuten), vr t/m zo 25 euro per baan, inclusief gebruik van schoenen.

De eerste Strike

Rob heeft zo’n vier keer nodig om, onder luid applaus van Rocco, zijn eerste Strike te gooien. Dan krijgt hij de smaak te pakken en wast – figuurlijk – Rocco zijn oren op de bowlingbaan. Rocco vecht dapper en sportief terug en het duurt een aantal ronden maar dan gooit ook Rocco zijn eerste Strike. Rob is echter niet meer in te halen en wint (tweemaal) het spel. Het maakt Rocco niks uit, je ziet aan hem dat hij heeft genoten en hij gunt Rob zijn overwinning. De brede lach op de twee gezichten vertelt dat ze het naar hun zin hebben gehad. Na afloop drinken de mannen samen nog een lekker drankje en wordt er geproost op de overwinning.

Karten

Kosten heat (10 minuten) karten: 13,50 euro (2 heats: 23,50 euro)
Duokart en circuitmedewerker/duokart en eigen begeleiding: 18,75 euro

Voor het karten begint, krijgen de mannen nog een goede uitleg over o.a. het gebruik van de verschillende kleuren vlaggen op het circuit. Silverstone heeft één van de snelste indoor kartbanen van Nederland. Het circuit bestaat uit vele spectaculaire bochten en is maar liefst 552 meter lang. Voor jonge ouders is het interessant te weten dat je ook kunt kiezen voor een ‘duokart’, dit is een speciale kart die geschikt is om als ouder samen met een kind (vanaf 5 jaar) te karten. Ook zijn er speciale beveiligde karts voor kinderen.
Rob en Rocco kiezen uiteraard voor de volwassen karts, om elkaar verder uit te dagen.

lijn groen oudersenzo
Een vader/zoondagje bij Silverstone
lijn groen oudersenzo

Rob moet stof happen!

Rob heeft zichtbaar moeite om goed in de race te komen en het is dit keer Rocco die Rob al snel in het stof laat bijten. Hij laat slechts een spoor van uitlaatgassen voor Rob achter. Rob probeert nog de achtervolging in te zetten, maar het lijkt er al snel op dat Rocco niet meer te kloppen is. Samen scheuren ze door de bochten en Rob weet de voorsprong van Rocco uiteindelijk toch een beetje te verkleinen, maar het is toch Rocco die de race weet te winnen.

Eerlijk verdeeld, toch?

Medaille voor de winnaar!

Voor Rocco is er na afloop een oorkonde en een stoere medaille, die hij natuurlijk vol trots direct om zijn nek hangt. De mannen drinken samen nog wat gezellig aan de bar, proosten op elkaars overwinning en praten nog wat na over de heerlijke dag. Ze hebben zichtbaar genoten.

lijn groen oudersenzo
Een vader/zoondagje bij Silverstone
lijn groen oudersenzo

Eten

Je kunt bij Silverstone ook terecht voor een lekker hapje eten. De hamburgers van Silverstone schijnen heerlijk te zijn. Toch kiezen mijn mannen om onderweg een fastfoodketen in te duiken en daar hun hongerige magen te vullen. Als afsluiting van een geweldige dag!

Als een blok in slaap

Op de terugweg valt Rocco als een blok in slaap op de achterbank. Aan zijn rode koontjes te zien, heeft hij vandaag genoten en ook de pretoogjes van Rob verraden dat hij een fijne dag heeft gehad.

liefs Marion

Meer informatie

Knutselen voor vaderdag. Wat gaan we dit jaar maken?
Vaderdaggedichtjes, voor een liefdevol begin van Vaderdag
Vader worden is een mooie weg die je samen bewandelt
De mythen van het vaderschap
Ouderschap, iedereen kleurt dit anders in

Bronvermelding

Tekst en fotografie: Marion Middendorp

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *