Deze handige apps kunnen jonge ouders goed gebruiken!

Deze handige apps kunnen jonge ouders goed gebruiken!

Apps, ze zijn er in allerlei soorten en maten. De ene app is nog nuttiger dan de ander. Routeplanners, agenda, spelletjes, reminders, social media, nuttige en nutteloze. Als ik kijk naar mijn smartfoon dan heb ik zo’n vier schermen vol iconen. Misschien gebruik ik er dagelijks 10 of zo. Maar toch. Er zijn best een aantal handige apps voor jonge (aanstaande) ouders. Heb jij ze al gevonden?

Oei, ik groei

Ken je het boek? Ik heb het destijds grijs gelezen. Nog steeds is het een bestseller voor jonge ouders. In het boek staat beschreven hoe je baby op gezette tijden een sprongetje maakt. Handig om je erop voor te bereiden en er rekening mee te houden. Naast het boek is er dus ook een app. De app laat zien wanneer jouw kindje weer een sprongetje gaat maken en wat je na die sprong weer kan verwachten. Dat is leuk en soms kan dat ook nuttig zijn.
Kosten: gratis

Babymassage

Nee, de app neemt niet de massage van je over, maar het geeft je wel tips hoe je je kindje kunt masseren. Dit doet de app met korte instructiefilmpjes. En dat is echt super tof! De app is niet gratis (0,99 euro) maar dat maakt niet uit, hoe fijn is het om je kindje te masseren en een beetje hulp – zeker in het begin – is echt heel fijn. Ik heb destijds Rocco vanaf zo’n 10 weken, heel regelmatig gemasseerd en hij vond het heerlijk. Echt een mooi moment tussen jou en je kind.
Kosten: 0,99 euro

lijn groen oudersenzo
Deze handige apps kunnen jonge ouders goed gebruiken!

Babyfoon 3G

Deze app spaart je een dure babyfoon uit, terwijl je precies hoort hoe het met je baby gaat! Superhandig dus. Zeker voor die plekken waar je geen babyfoon bij de hand hebt. Ook te gebruiken op je tablet of computer. Je hebt er natuurlijk wel twee units voor nodig. Eentje in de kinderkamer en eentje bij de hand.
Kosten: 3,99 euro

Zappelin-app

Met deze app kun je live TV kijken, spelletjes spelen en tekeningen maken. Goed geschikt voor de momenten dat je – bijvoorbeeld onderweg – je kindje even moet zien te vermaken. Je kunt dansjes doen en liedjes zingen met Nienke, Zappelin programma’s terugkijken, kleurplaten maken, stempelen en verhaaltjes lezen.
Kosten: gratis

oBaby app

Een goede app om te gebruiken voor het vastleggen van al die mijlpalen van je kindje. Obaby bevat een uitgebreid scala aan mijlpalen, klassieke babyuitspraken en speciale momenten van zwangerschap en adoptie, tot de leeftijd van twee. Denk aan zijn eerste verjaardag, zijn eerste logeerpartijtje, zijn eerste vakantie, et cetera. Alle mooie momenten worden gevangen in deze app.
Kosten: 5,49 euro

Borstvoeding App

Deze App is er voor ouders die borstvoeding geven of van plan zijn borstvoeding te gaan geven. Je kunt hier terecht voor alles wat met borstvoeding te maken heeft.
Je vindt basale informatie over het geven van borstvoeding en over de problemen die hierbij mogelijk kunnen optreden.
Kosten: geen

Zwanger en zo

Een handige app voor de aanstaande ouder. De app heeft een 40 weken kalender met nuttige en handige informatie over jouw kind en jezelf, ondersteund met mooie illustraties. Handig is de speciale voedingstool; wat mag je wel en niet eten tijdens de zwangerschap? Aangevuld met lekkere recepten voor tijdens de zwangerschap.
De app heeft ook handige checklisten voor tijdens de zwangerschap, de bevalling en 1e periode na geboorte.
Kosten: gratis

Natuurlijk zijn er nog vele andere apps. Ik ben daarom benieuwd welke app voor jou onmisbaar is als mama of papa? Misschien wil je deze tip delen met onze andere bezoekers?

liefs Marion

Meer informatie

Opvoeden: een mooie maar soms stressvolle taak
Maak het ouderschap niet moeilijker dan dat het is!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *