Eenvoudig en betaalbaar een boot huren

Op zoek naar een mooie boot om een paar weken langs de Middellandse Zeekust of de Adriatische Zee te varen? Of je wilt vanaf je vakantie-adres in het buitenland een dagje spelevaren met een jacht, een catamaran, een zeilboot of bijvoorbeeld een motorboot?

Online bootverhuurplatform

Het online bootverhuurplatform SamBoat.nl brengt booteigenaren en consumenten die een boot willen huren nu met een paar muisklikken met elkaar in contact. SamBoat werd in 2014 in Frankrijk gelanceerd door twee jeugdvrienden Laurent Calando en Nicolas Cargou en biedt inmiddels meer dan 30.000 boten aan in verschillende bestemmingen wereldwijd, waaronder Kroatië, Griekenland, Italië, Ibiza, Mallorca, Formentera, de Costa Brava en Costa Dorada, Frankrijk inclusief Corsica, de Canarische Eilanden, Turkije, Martinique en de Bahamas.

Behalve in Frankrijk is de start-up inmiddels ook actief in Spanje, Duitsland, Engeland, Italië en ging onlangs de Nederlandstalige website live.

Koppelen vraag en aanbod

Wat bijvoorbeeld voor eigenaren van campers opgaat, geldt ook voor booteigenaren, bedachten de twee Franse ondernemers. Een groot gedeelte van het jaar wordt de boot niet of maar zelden gebruikt, maar kost hij de eigenaar wel geld vanwege de kosten voor ligplaats, stalling en onderhoud. Tegelijkertijd zijn er veel watersportliefhebbers die geen eigen boot bezitten maar wel graag een keer op vaar- of zeilvakantie willen. Het koppelen van deze vraag onder consumenten en het aanbod van booteigenaren vormde de inspiratie en de basis voor het oprichten van SamBoat.

lijn groen oudersenzo
Eenvoudig en betaalbaar een boot huren

De ‘Airbnb’ voor de verhuur van je boot

Na het invullen van verschillende zoekcriteria waaronder bestemming, prijs, lengte van de boot, zelf varen of met een schipper en aantal slaapplaatsen wordt direct het overzicht getoond van de boten die aan de gevraagde wensen voldoen. Er is een voor ieder wat wils aanbod, variërend van boten vanaf 2 tot en met 38 personen en van een paar meter lengte tot een super-de-luxe jacht van 33 meter.

Marktleider

De afgelopen vier jaar heeft SamBoat zich ontwikkeld tot een marktleider op het gebied van online bootverhuur – mede door de opkomst van de deeleconomie. In november 2018 werd SamBoat gekocht door Dream Yacht Charter (DYC), wereldleider op het gebied van professionele verhuur van jachten, zeilboten en catamarans. Dankzij deze symbiose tussen digitale verhuurtechnologie en de marktpositie van DYC biedt SamBoat nu de grootste online keuze aan huurboten van particulieren en professionals wereldwijd.

liefs Marion

Meer informatie

Varen met kinderen. Hoe houd je het veilig?
eFoilen: Als een vogel zweven boven het water!
Leuke activiteiten voor kinderen op vakantie (surf lessen)
Veilig varen: Het gevaar van open water

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Samboat.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *