Themapagina: Sinterklaas & Sinterklaasfeest

Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest is een jaarlijks volksfeest wat in Nederland en België wordt gevierd.Het hoogtepunt van dit feest ligt natuurlijk op 5 december, pakjesavond. In België is dit trouwens 6 december.

Eerste zaterdag na Sint Maarten

De Sinterklaasperiode begint echter al veel eerder, namelijk op de eerste zaterdag ná Sint-Maarten (11 november), want dan komt Sinterklaas aan in ons land. Een week voor die datum begint doorgaans de NPO al met de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal.

Eeuwenoude traditie

Het Sinterklaasfeest is niet alleen van deze tijd, het feest heeft een veel oudere oorsprong die zeker teruggaat tot de middeleeuwen.
De intocht van Sinterklaas is het officiële sein dat kinderen hun schoen mogen gaan zetten. Op TV wordt door NPO de intocht uitgezonden, gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Spannende periode

Omdat de Sinterklaastijd voor kinderen zo’n enorm spannende maar vooral super leuke periode is, besteden we uiteraard op Oudersenzo.nl heel veel aandacht aan dit leuk feest! Want Sinterklaas staat vooral garant voor heel veel gezelligheid en traditie!

Sinterklaas
lijn donker geel oudersenzo

Sinterklaas & Sinterklaasfeest

Wat zit erin de zak van Sinterklaas? Warme herinneringen aan Sinterklaas 5x Knutselen voor Sinterklaas Sinterklaasavond, hoe vieren we dat?
De 10 leukste Sinterklaasliedjes Willy Woef zet zijn schoentje Sinterklaasweetjes Hoe ga je om met Sinterklaasstress
De historie van de Goedheilighman Wie durft? Zegt Sinterklaas De lekkerste Sinterklaaskoekjes Hoe maak je borstplaat?
Podcast “Sinterklaas meezingshow met Romy Monteiro” De tien leukste Sinterklaasknutsels Recept voor Sinterklaas: Amandelstaaf Sinterklaasrecept: Gevulde speculaas
De leukste Sinterklaasliedjes Leuke cadeautips voor kids onder de drie Podcast “Sinterklaasspecial” Schoencadeautjes onder de 10 euro
De leukste Sint hits 2017 De heerlijkste chocolademelk maak je zelf Zwarte Piet van Levi-S Feestdagen en cadeautjes
De intocht van Sinterklaas 2019 Welkom Sinterklaas Het regent pepernoten Schoencadeautjes onder de 5 euro
Sinterklaascadeautjes tips!
lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *