Sinterklaas vieren met kinderen, vier leuke tips

Sinterklaas vieren met kinderen, vier leuke tips

Sinterklaas vieren met kinderen, hoe leuk kan dat zijn! Veel kinderen kijken elk jaar uit naar Sinterklaas. Want of ze nou jong zijn en nog steeds geloven of al wat ouder zijn en weten dat de goedheiligman eigenlijk niet bestaat, het blijft toch een leuk feest om te vieren. Weet jij nog niet hoe je pakjesavond met jouw kids gaat vieren? In dit artikel geven we je vier leuke tips voor jong en oud.

Tip 1. Cadeautjes zoeken met een speurtocht

Sinterklaasavond wordt extra leuk en spannend als je de cadeautjes verstopt en de kids ernaar laat zoeken. De meeste kinderen houden van spelletjes en ze zullen er zo meer plezier in de cadeautjes hebben dan wanneer je die gewoon aan ze geeft. Je kunt de cadeaus door het hele huis verstoppen of ze in een kamer verbergen en die op slot doen. De kids moeten dan eerst de sleutel zien te vinden voordat ze naar de pakjes op zoek kunnen gaan.

Je kunt er natuurlijk ook een echte speurtocht van maken met opdrachten en raadsels. Dat is voor iedereen leuk. De oudsten kunnen ook meehelpen met het uitzetten van de tocht en het bedenken van opdrachten en raadsels. Verkleed je als Piet en geef je de kids instructies over de speurtocht. Heb je nog geen pietenpak? Kijk dan hier voor een leuke outfit. Zorg voor meerdere cadeautjes per kind en doe er wat lekkers bij als beloning, bijvoorbeeld pepernoten of een chocoladeletter.

lijn groen oudersenzo
Sinterklaas vieren met kinderen, vier leuke tips

Tip 2. Speel een Sinterklaasquiz

Heb jij al wat oudere kinderen? Dan is het leuk om met het gezin een Sinterklaasquiz te spelen. Maak van tevoren vragen over alles wat met de goedheiligman te maken heeft. Trek een pietenpak aan en kruip in de rol van ‘quizmaster Piet’. Stel tijdens de quiz een tijdslimiet in om het extra spannend te maken, bijvoorbeeld tien seconden om een vraag te beantwoorden. Degene die de meeste vragen goed heeft mag als eerste een pakje openmaken.

Tip 3. Spelletjes spelen

Pakjesavond hoeft natuurlijk niet alleen uit het verdelen van pakjes te bestaan. Het kan ook een gezellige middag of avond zijn met het spelen van spelletjes. Dat is ook leuk voor oudere kinderen die niet meer geloven. Zijn jullie geen liefhebbers van spelletjes? Dan zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere dingen om samen te doen. Denk bijvoorbeeld aan liedjes zingen, pepernoten en chocoladeletters bakken en Sinterklaas-films kijken.

Tip 4. Surprises maken voor je kinderen

Voor jonge kinderen kun je de cadeautjes verstoppen in een surprise. Knutsel iets dat je kind leuk vindt. Bijvoorbeeld een personage uit zijn of haar favoriete film of tv-serie of iets dat met zijn of haar hobby’s te maken heeft, zoals een voetbal of een balletschoen. Kinderen die al wat ouder zijn en niet meer in Sinterklaas geloven, kunnen zelf surprises en misschien zelfs wel gedichten maken. Zo zijn ze lekker creatief bezig en hebben ze meer lol in pakjesavond.

liefs Marion

Meer informatie

Schoencadeautjes onder de 5 euro, 7 leuke tips!
Wanneer en hoe vaak mag jouw kind een schoen zetten?

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *