De lekkerste Sinterklaaskoekjes maak je gewoon zelf!

De lekkerste Sinterklaasrecepten - Sinterklaaskoekjes

Na de recepten van gevulde speculaas, borstplaat en amandelstaaf is vandaag alweer het laatste Sinterklaasrecept aan de beurt, de Sinterklaaskoekjes. Sinterklaas is inmiddels al in Nederland aangekomen, dus er mag alweer volop gesmuld worden van deze lekkernijen. Vandaag gaan we aan de slag met koekjes voor pakjesavond. Een soort peperkoek, maar dan met kaneel in plaats van speculaaskruiden.

Draai het recept uit (pdf)

Sinterklaaskoekjes of pepernoten

Als je iets kleinere stukjes van het beslag snijdt en deze goed uit elkaar op de bakplaat legt, kun je er ook prima pepernoten van maken. Wij hebben gekozen voor iets grotere stukken, zodat we er koekjes van konden maken. Altijd lekker en gezellig bij de koffie of een kop warme chocolademelk. Met dit beslag kun je dus beiden kanten op!

Ingrediënten Sinterklaaskoekjes

250 gram zelfrijzend bakmeel
3 tl gemalen kaneel*
200 gram Zeeuwse keukenstroop
100 gram boter

* Je kunt de kaneel ook vervangen voor speculaaskruiden.

lijn groen oudersenzo
De lekkerste Sinterklaasrecepten - Sinterklaaskoekjes

Bereiding

Draai het recept uit (pdf)

liefs Marion

Meer informatie

Schoencadeautjes onder de 10 euro! 15 tips!
Gevulde speculaas kun je eenvoudig zelf maken! En het is nog super lekker ook!
Knutselen voor Sinterklaas
Intocht van Sinterklaas – Sinterklaasweetjes

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.