Wat zit er in de zak van Sinterklaas? Lees onze tips!

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

“De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas…” Okay, misschien ben ik geen nachtegaal, maar gelukkig maakt dat voor Sinterklaas niks uit, want er zaten in de zak altijd ook cadeautjes voor mij. De zak van Sinterklaas is natuurlijk onmisbaar op pakjesavond! Als ik terugdenk aan vroeger, werd er bij ons thuis hard op de voordeur gebonsd, want wij hadden geen schoorsteen. Als we dan de deur opendeden, zagen we de zak vol cadeautjes gelijk staan. De Piet was hem al gevlogen. Logisch, want die heeft het natuurlijk hartstikke druk op zo’n avond.

Leuke cadeautips voor kids onder de drie
De intocht van Sinterklaas 2019
Hoor wie belt daar kinderen?

Ik schrok enorm

Zwarte Piet vond overigens het niet genoeg om alleen op de deur te bonzen, hij bonsde ook altijd nog even op het raam. Ik schrok daar altijd enorm van en schoot waarschijnlijk een meter de lucht in. Met warme gevoelens denk ik terug aan die kriebels in mijn buik. “Zouden er ook voor mij cadeautjes in de zak zitten? Of was ik misschien toch te vaak stout geweest en moest ik met Piet mee naar Spanje?” Mijn geloof hierin was diep. Misschien wel net zo diep als bij jouw kindje het geval is.

Welkom Sinterklaas
Het regent pepernoten
Sinterklaascadeautjes tips!

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Onder de 25 euro

Sinterklaas heeft er maar een flinke dobber aan, om al die zakken te voorzien van leuke cadeautjes. Wonderlijk dat hij altijd weer het juiste weet te kopen. Dit jaar ga ik hem een beetje helpen en ben ik alvast op zoek gegaan naar de leukste cadeautjes voor in de zak, onder de 25 euro, want Sinterklaas moet nog een miljoen kinderen van speelgoed voorzien. En ook zijn bankrekening is niet van elastiek.

De leukste cadeautjes voor in de zak, onder de 25 euro

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 1: Luiertasset voor Baby Annabel.

Ooo deze is leuk! Een luiertasset voor de pop van je kindje. De set is vijfdelig en bevat alles om de pop te verschonen. Ik word er erg enthousiast van. De set kost 19,99 euro en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Daar zal de kleine moeder blij mee zijn.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 2: Jeep kinderauto superpower

Deze supervette auto wil ik!! Oeps, maar deze is echt ver, ver, ver boven de 25 euro. En waarschijnlijk ook voor mijn gewicht niet geschikt. Damn. Erg jammer, want ik vind deze auto fantastisch! Ik ga gauw verder zoeken naar cadeautjes onder de 25 euro voordat ik met de roe krijg omdat ik te hebberig ben.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 3: Ravensburger 3D-puzzel kinderglobe

Jullie kennen vast allemaal de vakantieman nog en dat mensen op een kaart bepaalde landen aan moesten wijzen en er totaal naast zaten. Nou zo’n type ben ik ook. Ik vertrouw op mijn navigatie app op mijn telefoon. Heel dom eigenlijk maar ja, ook wel weer makkelijk. Wil je graag dat je kindje weet waar allerlei landen liggen dan is deze prachtige 3D globe misschien het juiste cadeau. Het is een 3D puzzel dus deze kan mooi blijven staan zodat je kindje kan leren waar alles ligt. En mocht jij ook niet zo’n globetrotter zijn dan kun je er zelf ook van leren. Op onze site hebben we al eerder aandacht besteed aan een 3D puzzel. De kinderglobe puzzel kost 20,99 euro en is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 4: Lissi babypop

Vond ik net de luiertasset, zie ik nu deze leuke pop. Deze babypop maakt 24 geluiden! Ik wist niet dat er zoveel geluidjes konden zijn behalve huilen of ‘mama’. De pop is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twee. Kost 17,99 euro dus keurig binnen het budget.
Ik heb trouwens mijn pop van vroeger nog. Zal niet vertellen hoe oud deze pop is, maar de kleertjes zijn enorm teer geworden. Een pop is altijd fijn om te hebben. Mijn pop heeft korte blonde krullen, met een blauw jurkje en ligt nu op zolder tussen mijn barbiepoppen. Wegdoen is géén optie.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 5: De Gorgels – De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Als kind las ik enorm veel, later natuurlijk ook, maar ik moet zeggen dat ik de laatste jaren wat minder lees. Komt vermoedelijk door de digitalisering met de komst van smartfoons en tablets.
Als klein meisje ging ik wekelijks naar de bibliotheek om een stapel boeken op te halen. Op mijn slaapkamer heb ik nog steeds een gevulde boekenkast en op de zolder staan de rest van de boeken. Eens in de zoveel tijd breng ik boeken weg naar goede-doelen-winkels zodat de boeken weer het leescircuit in kunnen. Lezen is erg goed voor je kind. Ze leren nieuwe woorden, het verbetert de leesvaardigheid en lezen is veel minder prikkelend voor de hersens dan pixels. Ik vond een boek van Jochem Myjer en het lijkt mij een erg spannend boek. Het boek kost 17,50 euro en is geschikt voor kinderen van vijf tot acht jaar.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 6: LEGO Technic Wegenbouwploeg

“Met LEGO kun je alles maken…” Ken je de reclame nog van vroeger? LEGO bestaat al zolang ik me kan herinneren. En er zijn alleen maar leuke dingen bij gekomen. LEGO is van alle leeftijden. Je groeit van Duplo, via de normale legosteentjes, zo naar het technische LEGO voor volwassenen. Jong geleerd is oud gedaan. Deze set kost 21,95 euro en is geschikt voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Maar ouderen mogen er ook mee spelen. Ik zou deze zeker op mijn verlanglijst zetten!

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 7: Discolamp – 25 cm – zwart

Heb jij een kind dat van dansen en muziek houdt? Dan is deze discolamp wellicht een heel leuk cadeau. Je kind kan hiermee een discofeestje bouwen met ranja en chips. Die Mama of Papa dan natuurlijk brengt. Want bij een feestje moet je natuurlijk bediend worden, toch? Ach en zo kan je direct een oogje in het zeil houden. Yeah, dance, dance. En vast met een hoop gegiechel. Deze lamp kost 19,99 euro.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 8: Poopsie Slime Surprise

En weer dat smerige slijm. Althans ik vind het vies. Krijg er echt de kriebels van. Maar ik weet dat ik een uitzondering ben en dat kinderen het erg leuk vinden. En daarom heb ik het toch uitgezocht. En Marion (Hoofdredacteur Oudersenzo) mag graag met slijm spelen. Echt? Ja zie deze review maar. De set die ik heb uitgezocht is ook iets met eenhoornpoep maken, brrrr. Er zit van alles bij. De set kost 9,95 euro en is geschikt voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Marion is iets ouder (klein beetje maar hoor). Dus ook voor de ouderen onder ons prima geschikt.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 9: Maileg knuffelmuis grote zus in bad

Ik moest glimlachen toen ik deze knuffelmuis zag. Hoe lekker eigenwijs met die badmuts op. Een leuke set die je niet aan al te wilde kinderen cadeau moet geven, want het bakje waar de muis inzit is van aardewerk. Ik vermoed dat bij mij het bakje niet lang heel blijft, misschien wel als ik bad zit en deze gewoon gezellig op de rand van het bad staat. Maar goed, dat kunnen jullie zelf vast inschatten. Ik vind het in ieder geval een lekker eigenwijs, vrolijk muisje. En zal niet misstaan in de badkamer. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kost 24,95 euro en o de muis mag nat worden. Want hij kan ook in de wasmachine.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 10: Djeco kleurset piraten

Naast ridders, prinsesjes zijn er natuurlijk ook piraten en creatieve kinderen. Tja ook kleuren was ik niet zo goed in, ik kon nooit binnen de lijntjes kleuren. Maar jouw kind vast wel! Als ik zie wat kinderen allemaal voor creatieve dingen doen, dan vinden ze dit vast ook erg leuk. Er zitten vier schilderijen in. Dus als jouw Mondriaantje klaar is met kleuren dan verdienen deze schilderijen natuurlijk wel een plek op de wand. De set kost 21,95 euro en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 11: Kindertrui

En vind je dat je kind genoeg speelgoed heeft dan kun je uiteraard ook iets functioneels geven zoals een warme trui voor de winter. Mijn oog viel direct op deze trui! Winters. Ik vind de opdruk erg leuk, en passend in dit seizoen. De trui is verkrijgbaar in verschillende maten en kost nu 7,00 euro.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 12: Jeune Premier rugzak large Poodle

Als je kindje naar school gaat of uit logeren dan is een rugzakje erg handig. Dit rugzakjevind ik vooral erg vrolijk. Leuk met die poedeltjes erop. En hoe makkelijk is het om een broodtrommeltje, drinkbeker en een lekker stukje fruit mee te geven in deze rugzak. Je kind steelt de show op het schoolplein. De rugzak kost nu 23,97 euro.

Wat zit er in de zak van Sinterklaas?

Tip 13: skip hop kinderparaplu unicorn

O wat zijn ze schattig die kinderparapluutjes. Omdat unicorns erg hot zijn heb ik deze uitgekozen. En we gaan vast nog heel veel regen krijgen. Zie jij je kleine dreumes al lopen met paraplu en regenlaarzen aan. Niet dat een paraplu zal helpen als ze gaan stampen in plassen…ik vond dat namelijk altijd geweldig! De paraplu kost 18,95 euro.

Ik hoop dat jullie voldoende inspiratie hebben gekregen om het verlanglijstje van je kind(eren) compleet te maken. De mijne is al klaar en ik wacht braaf af wat ik krijg van Sinterklaas! De pepernoten liggen al klaar voor een heerlijk warm Sinterklaasavondje en dan nu maar alvast mijn zangstem warm draaien.

De zak van Sinterklaas

De zak van Sinterklaas,
Sinterklaas, Sinterklaas,
De zak van Sinterklaas,
o jongenens, jongens
het is zo`n baas!
Daar stopt hij, daar stopt hij,
daar stopt hij blij van zin.
De hele, de hele,
de hele wereld in!
De zak van Sinterklaas,
Sinterklaas, Sinterklaas,
De zak van Sinterklaas,
o jongens, jongens
het is zo`n baas!

Hij is voor groot en klein,
groot en klein, groot en klein,
Hij is voor groot en klein
voorzien van taai en marsepein.
En bergen, en bergen,
En bergen suikergoed,
Zo lekker, zo lekker,
Zo lekker en zo zoet.
Hij is voor groot en klein,
groot en klein, groot en klein,
Hij is voor groot en klein
voorzien van taai en marsepein.

Maar onder in die zak,
in die zak, in die zak,
Maar onder in die zak
daar ligt het hele grote pak,
Voor het lieve, voor het zoete,
voor het lieve zoete kind.
Zeg was jij, zeg was jij,
dit jaar gehoorzaam vrind?
Maar onder in die zak,
in die zak, in die zak,
Maar onder in die zak
daar ligt het hele grote pak

Liefs Karin

Meer informatie

Schoencadeautjes onder de 10 euro! 15 tips!
Sinterklaascadeautjes tips!
Sinterklaasavond – Hoe vieren we dat?
Themapagina: Spelen en speelgoed
Leuke cadeautips voor kids onder de drie
De intocht van Sinterklaas 2019
Schoencadeautjes onder de 5 euro
Welkom Sinterklaas
Het regent pepernoten
Themapagina: Sinterklaas & Sinterklaasfeest
Hoor wie belt daar kinderen?
De tien leukste Sinterklaasknutsels
5x Knutselen voor Sinterklaas
Voorleesverhaaltje: Willy Woef zet zijn schoentje voor Sinterklaas
De heerlijkste chocolademelk maak je zelf!
Intocht van Sinterklaas – Sinterklaasweetjes
De 10 leukste Sinterklaasliedjes
Sinterklaas – De historie van de Goedheiligman
Hoe ga je om met Sinterklaasstress?
De lekkerste Sinterklaasrecepten – Sinterklaaskoekjes
De lekkerste Sinterklaasrecepten – Borstplaat
Feestdagen en cadeautjes
Songteksten van de leukste Sinterklaasliedjes
Leuke Sinterklaasknutsels!
De lekkerste Sinterklaasrecepten – Gevulde speculaas
De lekkerste Sinterklaasrecepten – Amandelstaaf

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
© afbeelding: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *