Schoencadeautjes onder de 5 euro

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Hebben jullie allemaal naar de intocht van Sinterklaas gekeken afgelopen zaterdag? En hebben jullie ook gehoord dat we allemaal onze schoen mochten zetten? Dat is je vast niet ontgaan! Dus zette ik mijn schoen maar helaas… die van mij bleef leeg. Er was geen schoencadeautje in te ontdekken. Misschien had ik toch iets braver moeten zijn, afgelopen jaar. De schoenen van de kinderen waren gelukkig wel met schoencadeautjes gevuld! Ik vrees echter dat het niet bij deze ene keer zal blijven. Sommige kinderen mogen iedere dag hun schoentje zetten in deze periode, anderen één of twee keer per week.

Om Sinterklaas wat inspiratie te geven zijn wij alvast op zoek gegaan naar leuke schoencadeautjes onder de 5 euro. Want het moet natuurlijk niet te gek worden! De grote cadeaus zijn voor in de zak of onder de kerstboom.

Hoe vaak mag de schoen gezet worden?

Het is natuurlijk handig om met je kind duidelijk af te spreken hoe vaak zijn schoen mag worden gezet. Wil hij het toch vaker zetten? Maak er dan geen drama van en laat hem gewoon die schoen zetten. Zeg er dan echter wel bij dat het Sinterklaas niet altijd leuk om er een cadeautje in te doen, omdat hij ook nog naar heel veel andere kinderen moet. Dan heeft hij toch de spanning, maar hoef jij je niet in allerlei bochten te wringen om er een schoencadeautje in te doen.

Kleine schoencadeautjes

Cadeautjes in de schoen zijn doorgaans wat kleine cadeautjes en lekkernijen. Een Sinterklaas van chocolade, een handje pepernoten, een lekker mandarijntje, maar bijvoorbeeld ook een doosje stoepkrijt of een flesje bellenblaas. Schoencadeautjes hoeven niet over the top duur te zijn. Het gaat om de aardigheid, de spanning.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes onder de 5 euro

Mooi ritueel

Maak van het schoentje zetten een mooi ritueel. Bijvoorbeeld door er een tekening in te stoppen (die vooraf gemaakt moet worden), een liedje te zingen en er iets voor het paard bij te leggen. Dat maakt het alleen maar leuker en spannender. Op die manier worden het mooie momenten die nog lang in de herinneringen blijven leven.

Wel of geen snoep

De een is van mening dat schoencadeautjes alleen maar lekkernijen hoeven te zijn, de ander vind het juist van niet. Er wordt in deze weken toch al heel veel gesnoept, dus misschien is dat voor jou juist een reden om géén snoep in de schoentjes te doen, maar juist te kiezen voor kleine cadeautjes.
Stop je er toch iets lekker bij, maak dan eventueel afspraken met je kind wanneer het mag worden opgegeten.

Leuk briefje

Het is natuurlijk altijd leuk om naast een aardigheidje er ook een leuk briefje in te stoppen van Sinterklaas of Pieterbaas. Uiteraard op rijm! Dat maakt het allemaal nog veel leuker!

Spannende tijd

Een kinderfeest met Sinterklaas en zijn Pieten, pepernoten en cadeautjes. Een spannende tijd voor kinderen. Ik weet nog wel dat ik ’s nachts dan luisterde of ik wat hoorde en heel vroeg de trap af sloop om te kijken of er een cadeautje in mijn schoen zat. Ik had soms gewoon koorts van de spanning. En nu mag ik wat cadeautjes uitzoeken om jullie wat te helpen in het gigantische aanbod van speelgoed.
En deze cadeautjes zijn niet duurder dan 5 euro, want het moet natuurlijk wel leuk blijven!

De leukste schoencadeautjes onder de 5 euro

Een stickervel van L.O.L.

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Het speelgoed van L.O.L. is erg in. Vooral de dingen die uitgepakt kunnen worden, maar omdat ik nu beneden de vijf euro wil blijven kon ik alleen een stickervel van L.O.L. vinden. Ook erg leuk!
In dit pakket zitten vier stickervellen.

Een alternatief voor deze stickervellen is een zakje met L.O.L. verzamelplaatjes. Een zakje kost 1,50 euro.

lijn smal

Pokémon Sun & Moon Unified Minds Booster – Pokémon Kaarten

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Volgens mij bestaat Pokémon al heel lang en de kaarten worden nog steeds volop gespaard. Pokémon kaarten, zelfs mijn spellingscontrole keurt het goed. Leuke setjes voor net geen vijf euro. Er zitten 10 kaarten inclusief 1 zeldzame kaart. Mij zeggen ze weinig maar ik weet iemand die er helemaal wild van wordt.

lijn oker geel licht

SES My First Kleurpotloden XL

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Is je kind zover dat hij aan de knutsel, frutsel kan? Dan zijn dit hele leuke kleurpotloden. Vanaf 18 maanden te gebruiken tot 4 jaar. Maar mag natuurlijk altijd langer. Er zitten acht potloden in.

lijn oker geel licht

Woezel & Pip – Kleurboek Woezel & Pip

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Een miniboekje waarin Woezel en Pip de schoen zetten voor Sinterklaas. Hoe toepasselijk wil je het schoencadeautje hebben! Wat zal het gaan worden? Midden in de nacht schrikken Woezel en Pip wakker… en wordt op hun hok geklopt! Een hartstikke leuk en toepasselijk voorleesboekje!

Qwixx Big Point

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Een dobbelspel vanaf 8 jaar. Gezellig met zijn allen rond de tafel met pepernoten en warme chocolademelk. Gezellig! De spelers zijn na elkaar aan de beurt en voeren hun acties uit. Aan het einde van het spel krijgt men punten.

Crayola Mini Kids 8 Viltstiften bolle punt

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Dit zijn de perfecte stiften voor jouw kleintje! Op onze site hebben we er al eens eerder over gesproken. Vanaf een maand of 6 kan je kleintje al als een van Gogh aan de slag. De inkt is namelijk makkelijk af- en uitwasbaar. Prima stiften dus.

PLAYMOBIL Piraat met schatkist – 9358

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Playmobil doet het altijd goed. Bij iedereen. Dit doosje bevat een piraat met een schatkist. De piraat heeft zojuist een grote schatkist vol goud, zilver en edelstenen gevonden. Hij is enorm blij met zijn buit, maar moet goed oppassen voor zijn gierige piratenvrienden. Vanaf 4 jaar.

lijn oker geel licht

New Classic Toys – Vormenpuzzel – Kip

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Een leuke vormenpuzzel met een kip op de afbeelding. Een erg stevige puzzel voor jouw kleintje. Geschikt vanaf 1 jaar. Hiermee leert je kindje een beetje de vormen kennen door oefenen.

lijn oker geel licht

Totum Friends – vriendschapsarmbandjes maken

Schoencadeautjes onder de 5 euro

Ik vind dit echt erg leuk! Samen met je vrienden/vriendinnen vriendschapsarmbandjes maken. Vanaf 4 jaar. Er kunnen 2 kettingen en 2 armbandjes van de set worden gemaakt.

lijn oker geel licht

SES My first- Vormen plakken

schoencadeautje

Waar horen appels? Aan de boom! En sterren? In het heelal! Smeer met je vinger wat lijm op de open plekken van de kaarten en plak hier het juiste vormpje op. Zo leer je op een speelse manier vormen herkennen en train je ook al een beetje je fijne motoriek.

lijn oker geel licht

Inspiratie schoencadeautjes

Ik hoop jullie wat enige inspiratie te hebben gegeven, want er is zoveel te koop. En wat koop je dan voor je bengel. Zoals eerder gezegd je hoeft niet dagelijks de schoen van je kindje te vullen. Je kunt dit best wel uitleggen. Sinterklaas heeft het anders wel heel erg druk.
Geniet vooral van het plezier bij je kindje die zingt voor zijn schoentje, vergeet de wortel voor het paard van Sinterklaas niet. En zing lekker met je kindje mee, altijd leuk. Er zijn heel wat liedjes voor Sinterklaas en zijn Pieten. Hiervan staan er ook enkele op onze site. Veel (koop)plezier!

Liefs Karin

Meer informatie

Wanneer en hoe vaak mag jouw kind een schoen zetten?
Sinterklaascadeautjes voor een prikkie
Schoencadeautjes onder de 10 euro! 15 tips!
Sinterklaascadeautjes tips!
Wat zit er in de zak van Sinterklaas?
Warme herinneringen aan Sinterklaas

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *