Schoencadeautjes onder de 10 euro!

Schoencadeautjes onder de 10 euro! 15 tips!

Sinterklaas is (bijna) weer in het land en je kind staat vast al te trappelen om zijn schoentje te mogen zetten. Om te voorkomen dat hij dit het liefst iedere dag wil doen, zodra de Sint ons land is binnen gevaren, is het wellicht handig daar vooraf afspraken over te maken, zodat je kindje niet tot 5 december dagelijks een cadeautje in zijn schoen verwacht.

Hoe vaak?

Als klein meisje mocht ik bijvoorbeeld iedere zaterdag en woensdag mijn schoentje zetten. Dat wist ik van tevoren want mijn moeder had uitgelegd dat Sinterklaas natuurlijk veel meer schoentjes moest vullen, dus hij kon natuurlijk niet iedere dag langskomen. Ik vond dat als kind een plausibel verhaal. Dus keek ik uit naar de zaterdagen en woensdagen en zeurde ik de andere dagen er niet over. Natuurlijk heeft iedereen hier een ander idee over. Bij de één zal dagelijks een schoentje zetten geen probleem zijn, bij de ander is wellicht één keer per week meer dan voldoende.

Leuke schoencadeautjes

Schoencadeautjes hoeven helemaal niet duur te zijn. Het gaat om de verrassing de volgende ochtend en die paar pepernoten die er misschien zijn in gedaan. Mijn zoon van 14 zet nog steeds zijn schoen omdat hij puur voor ‘de lekkers’ gaat. Een handje pepernoten en misschien een klein Sinterklaasje van chocolade. Als hij dat de volgende ochtend in zijn schoen vindt, is hij meer dan tevreden. Jaren geleden, toen hij nog in Sinterklaas geloofde gaf ik hem naast het lekkers, wel een klein cadeautje in zijn schoen. Maar nooit duurder dan een paar euro. Het moet wel leuk blijven en de duurdere cadeaus bewaarde ik voor pakjesavond.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes onder de 10 euro! 15 tips!

Houdt het binnen de perken

Het beste kun je in de loop van het jaar kleine cadeautjes verzamelen. Een aanbiedinkje hier of een low budget item daar. Gewoon tussen de boodschappen door, kun je heel wat bij elkaar sprokkelen. Vooral als je meerdere kleine kinderen hebt, kan het behoorlijk oplopen. Als je hier vroeg genoeg mee begint, verspreid je de kosten over meerdere maanden. De maand december is al duur genoeg.

Maar wat zijn nou leuke cadeautjes voor een paar euro? Ik ging voor jullie op pad. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt, maar ik heb zelf een budget aangehouden van maximaal 10 euro. Dat is eigenlijk al een behoorlijk budget, maar gelukkig zitten er ook een flink aantal cadeautjes tussen onder de 5 euro.

De leukste Schoencadeautjes onder de 10 euro

Schoencadeautjes

Tip 1: Lost kitties blind box

Dit is zo cute! Lost kitties blind box, voor 4,95 euro. Hier kan je kindje (van 5 tot 10 jaar) veel plezier aan beleven. Het katje zit verstopt in de klei met nog 2 accessoires. Met de klei kunnen ze leuke dingen voor het katje boetseren. Ik vind de katjes in ieder geval heel schattig en er zijn er verschillenden zodat je ze kunt verzamelen. Iedere kat hoort bij een team. In de verzamelgids kun je precies zien in welk team jouw katje hoort. Natuurlijk hoef je niet gelijk alle katjes te verzamelen, één zo’n poezenbeest is ook hartstikke leuk.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 2: Stuiterbal met glittersterretjes

Al surfend kwam ik bij een andere webshop uit en ook hier hebben ze hele leuke spulletjes voor kinderen. Naast leuke schoencadeautjes kun je hier vast voor nog veel meer leuke cadeautjes slagen. Er is een gevarieerd aanbod voor verschillende leeftijden en prijscategorieën.
Deze stuiterbal bijvoorbeeld daar word je toch helemaal blij van. Ik wel hoor! En voor de prijs van 1,95 euro kun je het laten stuiteren! Voor kinderen vanaf 3 jaar tot oneindig. Want stuiteren is ook leuk voor de behendigheid en reflex van de ouders.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 3: Janod lovely puzzel Juliette viert feest

Toevallig sprak ik van de week met een vriendin over puzzelen, dat ik dat als kind zoveel heb gedaan. Tijdens mijn zoektocht naar leuke schoencadeautjes kwam ik deze puzzels tegen! Twee hele fleurige en gezellige puzzels, in een erg leuke verpakking. Voor kinderen vanaf drie jaar. De puzzels kost 9,95 euro. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen! Ik had dit als kind fantastisch gevonden!

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 4: Lock Stars figuur

In een gezin met meer dan één kind krijgen de oudere kinderen – die misschien al niet meer geloven – natuurlijk ook wat in hun schoen. Dan is dit Lock Stars figuur erg leuk. Geschikt voor kinderen vanaf 4 t/m 15 jaar. Het zijn hippe slotjes met verrassingen. Er zitten twee sleutels bij, twee accessoires en een geheime minibuddy. Kortom één en al verrassing. Hoe hip staat dat aan je rugzak, of aan je jas. Je kunt ze verzamelen maar dat is geen voorwaarde om plezier te hebben van deze hippe slotjes. Ze zijn te koop voor 5,99 euro.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 5: De dierenrace

Natuurlijk moeten we de allerkleinsten niet vergeten! Dit boekje is een voorleesboekje en heeft een educatief karakter, namelijk elke bladzijde heeft een puzzelstukje. Dit boekje kost 7,99 euro. Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Het plaatje alleen al, vind ik al erg leuk.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 6: Starszoo Rainbow Rope

Ooooh!! Kennen jullie dit nog? Ik deed het vroeger gewoon met een wollen draadje of onbeduidend touwtje en kon er volgens mij een theepot van maken. Maar misschien heb ik dat ook wel gedroomd. In ieder geval wel een theekopje en de Eiffeltoren. Dit geeft vast veel speelplezier vooral als je kind dit met vriendjes of vriendinnetjes doet of gewoon met mama of papa. Het is een superfleurig touw, en voor 2,70 euro is dit een erg leuk cadeautje voor in de schoen van je kind. Vanaf 10 jaar tot…nou, misschien stop ik het wel in mijn eigen schoen!

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 7: Crayola Frozen Kleurboek met stickers

De winter komt eraan! En wat is nu leuker dan lekker creatief bezig zijn met je kind. Of dat je kind lekker creatief bezig is en jij hebt tijd om een boek te lezen. En dan met de figuren van Frozen als sticker die je in het boek kunt plakken. Urenlang speelplezier. Toch beter dan al die pixels van de mobiele telefoon of de televisie. Kleuren is altijd goed! Op onze website hebben we vaker producten van crayola besproken. Bijvoorbeeld de Washimals of de magische kleurstiften. Het Crayola Frozen kleurboek met stickers kost 4,99 euro.

lijn-groen-oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 8: Houten gereedschapset

Voor de handige Bob of Bobiena de Bouwers! Leer je kind al vroeg kennismaken met gereedschap en laat hem of haar papa of mama meehelpen met klussen. De gereedschapset bestaat uit een zaag, een hamer en een liniaal en is gemaakt van FSC hout. Duurzaam hout dus, en kan eventueel worden doorgegeven aan een jonger kindje in het gezin, of aan een ander als je kindje er te oud voor is geworden. De set is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. En kost 3,00 euro.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 9: Kartonnen ridder kostuum

Heb jij ook zo’n stoere ridder in thuis lopen? Dan is dit een uitermate geschikt cadeau voor je kleine ridder. Het is gemaakt van karton, en je ridder kan het zelf kleuren. Daarmee maak je hem of haar vast blij mee. Eerst gezellig kleuren en daarna de stoere ridder uithangen. Wie wil dat nou niet! Het kartonnen ridder kostuum kost 3,00 euro en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 10: Kartonnen kostuum fee

Had ik het net over het kartonnen ridder kostuum, kom ik ook nog een fee tegen! Komt dat mooi uit als je kindje liever een fee wil zijn! Ook bij dit kostuum kan er eerst gekleurd worden en kan je kindje zich daarna omtoveren naar een fee inclusief toverstafje! Dit kartonnen kostuum kost 3,00 en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 11: Knuffel varken

Te schattig gewoon dit knuffelvarken! Zou zo iemand weten die deze wil hebben. Knuffelbeesten zijn natuurlijk altijd fijn voor je kindje. Zo lekker zacht om lekker mee te knuffelen en mee te spelen. En knuffels kunnen ook een troostend karakter hebben voor je kindje. Het knuffelvarken kan in de wasmachine en dat is een mooie bijkomstigheid. Het varkentje is geschikt voor kinderen vanaf twee maanden en kost 6,00 euro. Zie jij je kindje al liggen met zijn of haar wang tegen dit superzachte varken? Ik wel hoor!

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautjes

Tip 12: Sorteerbus met 9 vormen

Voor de allerkleinsten is er bijvoorbeeld deze sorteerbus met leuke disney figuren. Je kindje leert om vormen te herkennen en het juiste blokje in de sorteerbus te drukken. Ik vind het altijd erg grappig om naar te kijken en verbaas me dan altijd hoe snel kleine kinderen dingen door hebben. De sorteerbus kost 9,99 euro en is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden.

lijn groen oudersenzo
Schoencadeautje

Tip 13: Maak je eigen neon slijm

Ik vind het vies, dat geplak aan je handen of dat gevoel van het slijm. Maar blijkbaar ben ik een uitzondering, want slijm is hot! Ik zou zelfs bijna roepen: ‘Everybody loves slime’, maar ik dus niet. Met deze zelfmaakslijmset maak je zelf je eigen neon slijm. Met zo’n set weet je in ieder geval dat je slijm niet gaat mislukken.
Deze set is geschikt vanaf ongeveer 8 jaar tot wat mij betreft oneindig. Want ik hoor diverse volwassen die het ook erg leuk vinden dat geknoei met slijm. De set kost 4,00 euro. En alle ingrediënten zitten erin om neon slijm te maken.

lijn groen oudersenzo

Hopelijk heb ik jullie wat leuke cadeautjes laten zien en hoef je niet te lang te peinzen van wat je kindje nu weer op zijn of haar verlanglijstje moet zetten. In ieder geval veel plezier met uitzoeken van de cadeautjes en daarna natuurlijk van de enthousiasme en blijdschap van je kindje als hij zijn schoencadeautje heeft uitgepakt! En dan met elkaar zingen:

Oh, kom er eens kijken!

Oh kom er eens kijken
Wat ik in mijn schoentje vind
Alles gekregen, van die beste Sint
Een pop met vlechten in het haar
Een snoezig jurkje kant en klaar
Drie kaatseballen in een net
Een letter van banket
Oh kom eens kijken
Wat ik in mijn schoentje vind
Alles gekregen, van die beste Sint

Liefs Karin

Meer informatie

Sinterklaascadeautjes voor een prikkie
Sinterklaas, de historie van een goedheiligman
Knutselen voor Sinterklaas
De leukste Sinterklaasliedjes
Hoor wie belt daar kinderen?
Sinterklaascadeautjes tips!
Schoencadeautjes onder de vijf euro!
Intocht Sinterklaas 2019
Podcast: Sinterklaas meezingshow met Romy Monteiro
Podcast: Sinterklaasspecial met Piet Sancho en Diego
Wat zit er in de zak van Sinterklaas?
Warme herinneringen aan Sinterklaas
Intocht van Sinterklaas – Sinterklaasweetjes

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *