Zo regelen onze bezoekers een kinderfeestje

Zo regelen onze bezoekers een kinderfeestje

Wij vroegen onze bezoekers wat voor hun een leuk kinderfeestje is. Hoe vieren ze het? Wat wordt er gedaan? De meest interessante, ludieke, originele of waardevolle tips en ervaringen hebben wij hier geplaatst. Misschien brengen deze ervaringen je op een leuk idee!

10 ideeën voor een leuk kinderfeestje om zelf te regelen (dus low-budget!)
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?

Een geslaagd kinderfeestje betekent voor mij:
Als eerste hopelijk een dag met veel zon.
Als eerste beginnen we de dag dan met een stuk cake en wat fris. Deze cake mogen de kinderen gaan versieren met allerlei heerlijke dingen en slagroom. Deze kan daarna opgegeten worden. Dan kunnen de kinderen buiten spelen en spelletjes doen, zoals koekhappen aan een touw, Appel happen in een bak met water en appels, Ring gooien, bal in een doel schoppen, kleuren, dropveters rijgen met ring chips et cetera.
Het liefste hou ik het kinderfeestje thuis. Veel leuker en goedkoper, gezien je anders heel erg veel geld kwijt bent voor een dagje weg. Bijna niet betaalbaar, erg jammer.
Het feestje wordt afgesloten met pannenkoeken eten (zelf bakken) of friet met snacks (zelf bakken).

Een geslaagd kinderfeestje is voor mij als iedereen en vooral de jarige het naar zijn zin heeft. Dit jaar gaan we naar het Dinobos bij dierenpark Amersfoort

Kinderfeestjes, ieder jaar weer een moment waar ik enorm naar uitkijk. Van tevoren bedenk ik samen met mijn man een thema (piraten, cowboys, ridders) en dan bedenken we allerlei activiteiten in het thema. Knutselen spelletjes, diploma’s, speurtochten en natuurlijk ook het eten en de traktatie wordt aangepast aan het thema. Natuurlijk wordt alles opgeschreven en voorbeelden bewaard, want er zijn inmiddels collega ouders die de spullen willen lenen!
Vriendjes zijn ieder jaar weer benieuwd wat voor thema het gaat worden en hoe de middag gaat verlopen en aan het einde van de dag brengen we een groep enthousiaste piraten, cowboys of ridders naar huis!
Een keer ben ik uit nood naar een binnenspeeltuin gegaan, maar het jaar erna wilde mijn zoon toch gewoon weer thuis feesten!

Voor mijn zoon Lucas ben ik bezig met een partijtje.
We verzamelen na school met 6 vriendjes / vriendinnetjes. Eerst wat eten / drinken en natuurlijk cadeautjes uitpakken. dan richting het strand van IJmuiden voor een spannende rondleiding door het bunkermuseum. Daarna uitrazen, graven, voetballen op het strand! Als afsluiting samen iets eten in een strandtentje. Dan allemaal weer naar huis.

Een leuk kinderfeestje is een kinderfeestje waarbij alle kinderen zich stuk voor stuk kunnen vermaken. Er is voor ieder wat wils of je nu van snel houdt of van niet. Iedereen kan er terecht. Daarom denken wij er over om in augustus met de verjaardag van mijn dochter naar BillyBird Park Hemelrijk te gaan.

Corona: Hoe vier ik nu de verjaardag van mijn kindje?

lijn donker geel oudersenzo
Zo regelen onze bezoekers een kinderfeestje
lijn donker geel oudersenzo

Een speurtocht door de wijk waar wij wonen.
Met aanwijzingen en opdrachten door de wijk lopen en dingen zoeken.

Met zijn allen naar een mooie speeltuin, picknick-kleed mee, en allemaal lekkere dingen, en tenslotte naar Mc Donalds of lekker thuis frietjes eten.

Mijn dochtertje vierde dit jaar haar 4e verjaardag. Het was feest, met recht. Gelukkig hadden we mooi weer! We begonnen met cadeautjes uitpakken, liedje zingen en een mini-tompouce eten. Daarna gingen we naar buiten en hebben we met stoepkrijt allemaal mooie tekeningen gemaakt op de stoep. Toen dit klaar was hebben we bellen geblazen waardoor de straat er echt feestelijk uitzag. Daarna allemaal geschminkt, prinses of piraat natuurlijk. Tot slot weer naar binnen waar iedereen een pakje wicky en een bord met een paar dropveters, nibb-it rondjes chips en allerlei snoep met een gaatje erin kreeg en de mooiste eet-kettingen gemaakt werden.
Bij het afscheid kreeg iedereen een ballon op een stokje met daaraan een zakje met bellenblaas en een snoepje erin.
Tijdens haar feest riep mijn dochter naar me :MAM!!! Ik ben zo blij met m’n feestje!!!

Het liefst vieren wij de verjaardag van onze dochter met haar vriendjes en vriendinnetjes thuis. Tegenwoordig hoor je dat niet meer zo vaak maar, wij houden graag een ouderwets kinderfeest met spelletjes die we vroeger ook deden toen ik (mama) en papa jarig waren.
We gaan die dag oud hollandse spelletjes doen met o.a. koekhappen, appeltjeshappen en spijkerpoepen en een lol dat die kinderen hebben want dit is eens wat anders dan naar de bowling, binnenspeeltuin of fastfoodrestaurant. De dag sluiten we dan gezellig af door samen frietjes met appelmoes en een snack te eten. Na afloop van het feest is iedereen tevreden.

We gaan vaak naar een binnenspeelplaats, de speeltuin, of het pannenkoekenhuis. Het is ook leuk om naar de voetbalclub te gaan en daar een rondleiding te krijgen, en zo het kinderfeestje te vieren.

Heerlijk thuis, gelijk de kinderen meenemen uit school, broodje knakworst, heerlijke puzzeltocht, cakeje versieren of nog leuker vanille ijs versieren met allerlei lekkernijen,nog wat knutselen en de kids zijn helemaal gelukkig.

Onze oudste dochter wordt 28 juni 5 jaar en mag dan haar eerste kinderfeestje geven we hebben al een idee wat we gaan doen we gaan met onze eigen tinker(paard) en koets een tochtje maken en nog een paar Oudhollandse spelletjes zoals spijker poepen en koek happen et cetera, als de kinderen het maar leuk vinden dan vinden wij dat ook..

Het eerste kinderfeestje van onze dochter hebben we thuis gehouden. Een knutselfeestje. Veel voorbereiding, veel werk maar erg leuk. Veel positieve reacties op gehad.
Maar, onze dochter heeft natuurlijk ook geregeld een kinderfeestje en wat schetste onze verbazing: Binnenspeeltuin, Mc Donalds, Binnenspeeltuin en voor de verrassing nog eens een binnenspeeltuin…
Tweede kinderfeestje van Anne wilde ze natuurlijk ook ergens naar toe… thuis was stom. Heel internet afgestruind… Mama is niet zo van Binnenspeeltuinen.
Wij hebben met 7 kinderen een wandeltocht gemaakt. We hebben een huifkar met ezel gehuurd en een losse ezel. Eerst de ezels voeren en verzorgen en borstelen. De beheerder vertelde ook nog heel geanimeerd over de dieren. Toen 6 kinderen op de kar waarvan 1 op de bok. Om de beurt een stuk op de ezel. Geweldig vonden ze het. Picknickmand met drinken en chips mee. Bij terugkomst popcorn maken boven een kampvuur en thuis nog friet met snack en een ijsje. Ik heb nog nooit zoveel positieve reacties gehad van ouders van kinderen die mee zijn geweest en ook van ouders die vroegen waar, wat, hoe, hoe duur? Inmiddels zijn er al meer die ons initiatief gevolgd hebben en lekker buiten de natuur in zijn gegaan.

Met onze 2 kinderen vieren we naast het familie/vrienden feestje, de kinderverjaardag nog gewoon thuis.
Onze oudste wordt in september 7.
We maken er altijd een thema feestje van; kabouterfeest, kook en bakfeest etc. Speurtochten vonden ze helemaal geweldig en soms hebben we een springkussen in de tuin. Vaak zit er een knutselmomentje in zoals bijvoorbeeld koektrommel versieren bij het bakfeestje of een geplastificeerde kabouter placemat maken bij het kabouterfeestje.
Het is meer werk, duurder en geeft meer rommel om het thuis te doen, maar is ook super leuk om te doen. Het moment dat ze het liefst buiten de deur feest willen vieren, komt snel genoeg! Naast eigen ideeën, plukken we veel spelletjes en tips van internet.

Mijn idee voor een geslaagd kinderfeestje is met zijn allen iets maken en dan samen lekker opeten, bijvoorbeeld koekjes in de vorm van een alles wat met een verjaardag te maken heeft, bijvoorbeeld een vlag, een muts, een taart enzovoorts.

Onze dochters zijn bijna gelijk jarig en dus vieren we het kinderfeestje samen.
We zijn afgelopen jaar naar een appelboomgaard geweest en daar kregen de kinderen allemaal een plastic tas en mochten ze zelf appels van de boom plukken.
Met de geplukte appels gingen we naar huis en thuis maakten we appelmoes en appeltaart. Dus we hebben ons uit en thuis vermaakt.

Mijn kinderen zijn tot nu toe nog niet toe geweest aan kinderfeestjes maar eens komt dat. En voor mij is een geslaagd kinderfeestje een feestje gewoon thuis waar de kinderen lekker kunnen ravotten. Met al dan niet een thema maar vooral leuke spelletjes en als ze wat ouder worden een speurtocht. En natuurlijk mag taart, snoep en frietjes en/of pannenkoeken als afsluiter niet ontbreken. Voor ons niks geen partijtjes buiten de deur. Kinderen die hier komen krijgen zo ie zo al een extraatje doordat we op een boerderij wonen en vele kinderen dat niet kennen.

Een geslaagd kinderfeestje ziet er voor ons als volg uit.
Een huiskamer versierd met slingers en veel ballonnen, een tafel vol met lekkere dingen zoals kannen met ranja koekjes, chips, spekjes, snoepjes. Gezamenlijk zingen voor de jarige en natuurlijk cadeautjes uitpakken.
Daarna muziek draaien, soort van disco zodat ze zich even goed kunnen uitleven. Dan is het tijd voor iets rustiger, potje bingo met z’n allen waarmee de kinderen leuke kleine prijsjes kunnen winnen.Dan is he tijd om wat te drinken en te knabbelen en kunnen de kids naar hartenlust in de tuin of woonkamer andere spelletjes gaan doen.
Eind van de middag natuurlijk pannenkoeken of frietjes, als de kinderen weggaan natuurlijk zakje snoep en een ballon mee.
Wat ook leuk is voor iets oudere kinderen een middag naar de schaatsbaan, Succes verzekerd!.

Het ideale kinderfeestje bestaat voor ons uit.
Een aantal kinderen uitnodigen en dan met de trein en tram naar een binnenspeeltuin gaan waar een speciale ruimte is afgehuurd om lekker te zitten en taart te eten en het middagmaal te gebruiken. Verder kunnen ze afhankelijk van hun leeftijd enkele uren spelen in de binnenspeeltuin. En daarna weer met de trein en tram terug naar huis. Dit vinden kinderen erg leuk omdat veel kinderen tegenwoordig niet zo vaak met het openbaar vervoer gaan en het dus extra spannend is.

Ik vind als een kind 5 jaar wordt mag een kinderfeest nog wel thuis gevierd worden, als een kind 7 of 8 wordt is het vaak een ander verhaal. Omdat de meeste ouders met de kinderen weggaan en dan willen deze kinderen dat ook.
Een kinderfeestje thuis organiseren is erg leuk om te doen. Eerst samen met je kind een thema bedenken zoals sprookjes, prinsessen, piraten, soldaten, mega mindy, of bob de bouwer.
Naar aanleiding van dit thema gaan we dan spelletjes bedenken. Zoals bijvoorbeeld bij het sprookjes feest: een zeven mijls race (met grote laarzen een parcours afleggen), ezeltje prik (maar dan elfje prik) , een speurtocht met vragen over de verschillende sprookjes, ook een snoephuisje versieren mag hier niet in ontbreken.
Bij prinsessen is het natuurlijk ook roze cake versieren en andere spellen dat over prinsessen gaat, hierbij kan ook veel geknutseld worden zoals een kroon maken en een spiegeltje.
Bij piraten en soldaten worden wat stoerdere spellen gedaan
Bij bob de bouwer wordt er veel getimmerd en gebouwd met bijvoorbeeld blokken een muur maken en verzin maar verder.

Het meest geslaagde kinderfeestje ziet er als volgt uit:
Eerste komen de kindjes binnen en mogen dobbelen wie het eerst het cadeau mag geven. Dan gaan we lekker cake eten die ze zelf mogen versieren! Ranja in verschillende kleuren met gave verschillende rietjes waar ze uit kunnen kiezen!
Dan komt er een huifkar met paard die ons op komen halen en hebben we leuke huifkarsongs voor de kids en drinken we kinderchampagne! In de huifkar doen we dan ook een spel… wie het eerste een (bijvoorbeeld rode auto, paard, opa groene vogel enz enz ) ziet!
Dan komen we in de bossen en hebben we een kinderbuffet met sandwiches, pannenkoeken en kunnen ze zelf stopbrood bakken. Dit moet op een open plek zijn waar je een kampvuur mag maken. Maak stokken schoon met een mes ( dit doen natuurlijk de ouders) dan brooddeeg erom wikkelen en dan in het vuur houden. Als het deeg een mooi bruin kleurtje heeft eraf halen. Klontje boter en suiker erin en lekker op smikkelen! Daarna mogen de kids via vragen een schat gaan zoeken die in de bossen is verstopt! Als ze de schat hebben gevonden ( dit gaat middels vragen die ze moeten beantwoorden en zo kunnen ze de volgende aanwijzing winnen!!!) eten we nog een lekker ijsje die je mee hebt genomen in een koelbox en gaan we terug met de huifkar die iedereen thuis afzet! Een geslaagde dag die kostentechnisch er heel leuk uit ziet!! Het is even werk maar dan heeft je kind een geweldig feest waar nog lang over nagepraat wordt!

Ik vindt het erg leuk om met een verjaardagsfeestje, wat creatiefs te doen. Afgelopen jaar mocht mijn oudste zoon voor het eerst een feestje geven,ik heb toen bij de Kruidvat fotolijstjes gekocht die ze mochten beschilderen, maar voordat ze dat mochten doen moesten ze de lijstjes eerst vinden, d.m.v. een speurtocht met allerhande opdrachtjes kwamen ze uiteindelijk bij de lijstjes.
Naar huis gegaan de lijstjes zo mooi mogelijk beschilderd,ondertussen had ik een mooie foto van het kind gemaakt en uitgeprint en aan het einde van het feestje kregen ze dat dan mee,was echt een erg leuke dag.

Ons idee zou zijn spelen in een indoor speelparadijs en op de terug weg lekker eten bij MC Donalds met een happy meal

Ons laatste kinderfeestje was een groot succes. Onze zoon Alex werd 7 jaar. We lieten de kinderen (als ze dat wilden uiteraard) verkleed komen als ridder of jonkvrouw. We hebben een kasteeltje in de buurt bezocht en daarover hebben we zelf (meestal verzonnen) verhalen verteld om het geheel wat levendiger te maken en te zorgen dat het tot de verbeelding spreekt. Ik had ook allerlei plaatjes uit die tijd van internet gehaald en die laten zien met een toelichting. In het kasteel komen de verhalen van thuis dan tot leven en verkleed als ridder voelden de kinderen zich ook echt ridder.
Nog helemaal vol verhalen uit het mooie kasteel gingen we naar huis. Het was november dus het was vroeg donker. We hebben een vuurkorf aangemaakt en een BBQ aangestookt. Met een beetje opletten gaat dat best. Buiten hebben we worstjes geroosterd (broodje knak) en ter afsluiting mochten ze marshmallows roosteren. Dit allemaal in het donker en in de buurt van de prachtig brandende vuurkorf. De kinderen uit de klas hebben het nog steeds over dit gezellige feestje.

Ik laat mijn kinderen altijd mee denken het is tenslotte hun dag de een houdt van knutselen met feestjes en de ander wil actie ze zijn 7 en 8 dan ook nog een in de zomer en 1 in de winter jarig als ik na een feestje zie dat ze moe en tevreden naar bed gaan is dit heerlijk ze moeten lekker vies kunnen worden en genieten met vriendinnetjes.

Voor mijn dochter die 6 jaar werd,heb ik een sieraden workshop thuis gedaan.Mijn vriendin geeft die workshops.En nu met kinderkralen.Ze mochten een armband en een ketting maken.Tussen door deden we spelletjes,stoelendans,zakdoekje leggen, et cetera. Om even wat energie kwijt te raken!

Ik ben onlangs met mijn jarige dochter en haar vriendinnetjes gaan “boerengolfen” in Garderen (Boerderij ‘t Molentje). Alle kinderen krijgen dan een stok met onderaan een klomp vastgemaakt. Daarbij krijgen ze ook een bal. Met de golfstok (dus de stok met de klomp) moeten ze in het weiland van hole naar hole (staat met grote vlaggen aangegeven). Het leuke is dat ze tussen het vee lopen (zoals koeien, schapen). En voor onder weg krijg je een picknickmand mee zodat je gezellig in het weiland kunt picknicken met de kinderen. Ik kan zeggen dat ze het allemaal fantastisch vonden.

25 jaar geleden was dit ons favoriete feestje: Playback / verkleedfeestje.
Een berg verkleedspullen / kleren van papa en mama en muziek! En dan om de beurt optreden / playbacken. Dit was altijd een feest!
Als mijn dochtertjes oud genoeg zijn ga ik dit idee zeker voorstellen!

We gaan met alle kinderen naar de kinderboerderij en nemen alles mee, bijv. drinken, snoep, chips et cetera en als we we weer thuis zijn, pannenkoeken met ijs eten en vruchten.

Wij maken altijd een combinatie van de kinderfeestjes. Wij gaan eerst thuis de cadeautjes uitpakken en schminken de kinderen in het thema van het feest. Bijvoorbeeld prinsessen of heksen. Dan gaan we naar een leuke locatie zoals bv een bos. Hier doen we allerlei spelletjes die we maken in het thema van het feest. Daarna gaan we thuis weer lekker frietjes ed. eten.

Een idee voor een kinderfeestje: kaarsen maken. In Den Bosch kun je bij het bedrijf kaarsrecht met alle kinderen kaarsen maken. Je maakt hier kaarsen uit plakjes kaarsvet (de plakjes maak jezelf, door kaarsvet te gieten en daarna stans je de plakjes uit). Verder ga je een touwtje dompelen tot je een kaars hebt, daarna kun je leuke vormen maken en uiteindelijk dompel je ze in verschillende kleuren, waardoor je mooi gekleurde kaarsen krijgt.

Een geslaagd kinderfeestje is voor ons geheel afhankelijk van de fase waarin de kleine zich bevind en de grootte van de groep.
Met 1 en 2 en 3 jaar hebben we gewoon gekozen voor een feestje thuis.
Met haar 4e verjaardag zijn we met een 8-tal kleuters naar een overdekt speelpaleis geweest. Schminken, rennen een heuse disco was er zelfs. De kinderen hebben zich kostelijk vermaakt, begeleiders waren doodop….natuurlijk afgesloten met patat. Met haar 5e verjaardag naar Trollenland geweest. Beetje kleinschaliger klimmen en klauteren. Er zat een hek omheen, dus de begeleiders hadden het heerlijk rustig. Kinderen kwamen er alleen uit om te eten, drinken of om getroost te worden. Met de 6e verjaardag wilde mevrouw naar de Mac Donalds. Supergeslaagd!
Het ideale kinderfeestje volgens ons:
– Niet te lang (max 3 uur)
– Niet te ver van huis
– Alles inclusief (drinken, eten, vermaak)
– Max. 8 kinderen, min. 3 begeleiders.
-Liefst mogelijkheden tot klimmen en klauteren
– Max besteding per kind 10 euro

Vlaggen veroveren.

De leukste feestjes vinden wij thema feestjes en iedere keer weer wat anders.
Michelle Roalddahlschool
Ervaring 36
Voor ons moet een feestje altijd low budget dus we gaan naar de kinderboerderij met de woeste wijde overal stenen en taken en beekjes water een soort flintstonepark chips en drinken mee!

Naar het kindertheater en daarna pannenkoeken of poffertjes eten.

Toen ze nog klein waren gewoon thuis, nu inmiddels altijd iets buiten de deur. Zoals al vaker naar Hemelrijk.
Waarom? Het is heel goed te doen bij slecht en bij goed weer, voldoende binnen en buiten activiteiten. En ook belangrijk, voor jong en oud. Omdat we altijd naast de uitgenodigde de kinderen, ook de eigen kinderen meenemen, is de leeftijd heel gevarieerd. Daar is er voor iedere leeftijd genoeg te doen. Zelfs voor de volwassenen/begeleiders. Favoriete attractie bij hen is met die bootjes de waterbaan afglijden. Heerlijk. Daarna binnen wat eten. Degene die snel klaar zijn kunnen meteen gaan spelen binnen. Toezicht is makkelijk te houden daar, Geen rompslomp thuis. Ideaal dus. Zo hebben we ook eerder Toverland aangedaan en de Leemkuil (helaas alleen buiten). Nu de oudste al n puber is, wordt haar feestje iets anders: bioscoop, bowlen, e.d.

Mijn ideale kinderfeestje: Een kinderpicknick met spelletjes! Zorg voor een enorm groot kleed (desnoods meerdere aan elkaar naaien) en leuke kinderhapjes en kindersandwiches. Met natuurlijk stoere shakes. Verder natuurlijk ruimte voor balletje trappen, verstoppertje spelen…

Een kinderfeestje is voor ons geslaagd, wanneer alle kinderen plezier hebben. Dit kan zijn bij een kinderfeestje thuis of een kinderfeestje buiten de deur.

Ik ben zelf erg creatief en vind het ook leuk om tijdens een feestje daar wat mee te doen. Zo heb ik voor mijn dochter haar verjaardag rond Sinterklaas marsepein bij de bakker gehaald in verschillende kleuren en hier figuurtjes van laten maken. Mijn zoontje is wat jonger en daarmee ga ik T-shirts beschilderen.

Een geslaagd kinderfeestje krijg je wanneer je alle voorbereidingen hebt getroffen en niets meer op het laatste moment hoeft te doen. Wat bij ons altijd erg in de smaak valt is zelf knutselen of een puzzeltocht door de buurt.

Wat kinderen erg leuk vinden is in Almere Survivelle ze gaan met een ervaren leraar/res mee je kunt uit verschillende tijden kiezen na gelang de leeftijd.
Ze klimmen over muren en gaan door de modder, worden hamburgers gebakken je kan foto laten maken (hele mooie was toen 11,00 euro).
Wat vindt een kind nou mooier dan lekker vies worden echt een top feest zowel voor jongens en meiden.

Dagje naar de Dierentuin in Overloon en daarna naar MC donalds in Venray lekker eten! En als toetje heerlijke Heldro IJS in Horst. Feestje eindigt met een Pyjamafeest thuis. Alle kinderen in pyjama en dan slapen….

Ik heb altijd goede herinneringen aan onze verjaardagen vroeger thuis. Mijn moeder bedacht allerlei spelletjes, zoals snoephappen in een bak water, mummie’s maken (elkaar inwikkelen in wc papier) en toen we wat ouder werd het een speurtocht op papier. Zelfs de vriendjes en vriendinnetjes keken er elke keer weer naar uit wat voor leuke spelletjes er weer waren bedacht.
Kosten zijn nihil… Pret is volop aanwezig!!!

Om 13.30 kwamen de kinderen bij ons voor de jarige job. De cadeautjes werden verstopt, en toen kregen ze taart met drinken. Daarna werd door de jarige job de cadeautjes gezocht. Lekker uitpakken en toen kon het feest beginnen!
We gingen met z’n allen naar het bos alwaar een speurtocht was uit gezet, van te voren de ouders ingelicht, oude kleren aan!! Aan het eind van de speurtocht was “de schat”!!” een trommel vol snoep. Daarna gingen de kinderen hun eigen gang, we hadden een bal meegenomen, dus de kids vermaakten zich prima in het bos op de open plek.
Na twee en een half uur in het bos te hebben gespeeld zijn we naar huis gegaan waar schoonmoeder een hele partij pannenkoeken had gebakken!! Allemaal zelf versieren die pannenkoek, en smullen maar!!

Een leuke kinderparty van High School Musical met zingen dansen lekker eten pizza, patat, poffertjes bij Studio Bloem in Weesp super je kan kiezen uit verschillende party’s voor een ieder wat wils

Wij weten nog niet hoe een kinderfeestje eruit ziet want onze oudste dochter wordt 28 juni 5 jaar en mag dan haar eerste feestje geven wij zijn van plan om een ritje te maken met onze huifkar en oud Hollandse spelletjes te doen (spijker poepen, koek happen et cetera.)

Van een kinderfeest genieten kinderen het meest. Pannenkoeken bakken en een speurtocht in het bos. En dan lekker spelen op het mos. Hou het simpel dat is voor kinderen ook fijn. Ze vinden het al leuk om op een feestje te zijn.

Ik heb vorig jaar in het jaar de Olympische spelen een echt Olympische spelen feest gegeven. Een opening ceremonie met allemaal een vlaggetje. Cake in kleuren zodat het ook een vlag leek Verdeeld over 2 landen en dan allemaal spelletjes die ze met hun groepje moesten doen tegen het andere groepje.
Wie een spel won, won een medaille.
Vooral omdat iedereen wel iets van de Olympische spelen had mee gekregen waren ze heerlijk fanatiek en werd het een heel leuke middag.

Een kinderfeestje heeft bij ons altijd een bepaald thema en dat mogen de kids zelf uitzoeken. Dan gaan ik aan de slag met voor leuke spelletjes en knutseldingen in en met dit thema te vinden. Tot nu toe is het altijd zeer geslaagd!

Een kinderfeestje geef ik ín de bossen van schoorl. Daar heb je de klimduin en kunnen kinderen heerlijke ijsjes eten. Ze vinden het geweldig!

Eerst ontvangst bij ons thuis om de cadeautjes uit te pakken met siroop-limonade en lekkere plakken caké, daarna een speurtocht lekker in de buitenlucht en tot slot gezellig (en lekker) pannenkoeken eten wederom thuis.

Tegenwoordig lijkt het bij elk kinderfeestje aparter en duurder te moeten; zelf vinden de kinderen het leukste om thuis van alles te doen, we vieren de verjaardagen van de kinderen altijd in mei en juni, dan kunnen we lekker naar buiten en de kinderen kiezen een thema en dan toveren we de tuin om in dat thema en worden de kinderen verwacht gekleed te zijn in dat thema; tot op heden is het altijd een succes geweest

Het leukste zou ik vinden de hele dag in allemaal hele grote attracties en gave dingen en frietjes eten! Niet naar school gaan maar dan gelijk met al mijn vriendjes en vriendinnetjes naar BillyBird gaan en lekker feesten!

Gewoon een ouderwets kinderfeestje. Eerst gezellig met zijn allen patatjes eten en daarna spelletjes doen als spijkerpoepen en koekhappen. Als het een beetje kan natuurlijk heerlijk buiten in de tuin.

Ons geslaagde kinderfeestje is dat we binnenshuis opdrachten en ook buitenshuis opdrachten gaan doen. Eerst de kids uit school halen. Met zijn allen naar huis lopen en dan pannenkoeken of broodjes met knakworsten erin opeten. We hebben kaartjes met namen in de ballonnen verstopt en dan met een speld een ballon stukprikken en wiens naam op het kaartje staat mag zijn cadeautje aan de jarig geven. Daarna spijkerpoepen, ondertussen wat drinken en een zakje chips geven. Speurtocht buiten houden, op zoek naar de schat, allemaal aanwijzingen geven op papier en dan vragen beantwoorden, zo verder lopen naar de volgende aanwijzing en dan opeens…. is daar de schat met medailles voor elk kind en een lekkere traktatie. Thuis nog wat drinken en een goodiebag en het feest zit er weer op. Iedereen gaat weer tevreden naar huis en de jarig job heeft de dag van zijn leven gehad.

Wij kiezen tot nu toe voor een feestje thuis voor mijn dochter. Vast onderdeel is cakejes versieren. Dat vinden ze altijd leuk. Je kunt tegenwoordig hele leuke dozen voor het maken van cakejes kopen (bv. prinses lillyfee). Het is onderdeel van de voorpret om de cakejes met mijn dochter te maken voor het feestje begint. Het versieren kan dan door de genodigden gedaan worden.
We verstoppen ook altijd de cadeautjes zodat de jarige ze mag gaan zoeken. Ook dat geeft reden tot pret (zeker als ze erg goed verstopt zijn). Tip is wel altijd te checken hoeveel cadeautjes er verstopt worden (soms raken er niet meegebrachte cadeautjes zoek omdat de gever in de war was (waren het er nou 2 of 3?)).
En we knutselen wat. We hebben een keer een vlindermasker gemaakt. De vlindervorm maken we dan van te voren. Het versieren gebeurd ter plekke. We hebben ook een keer kettinkjes met de meisjes gemaakt. Dat was ook een groot succes. Zeker toen ze ook nog een pakketje kralen mee naar huis mochten nemen.
Mijn ervaring is dat er eigenlijk altijd tijd te kort is op zo’n middag! Maar mocht er nog tijd zijn, dan hebben we altijd nog een speurtocht achter de hand. Of we zetten een barbie dvd aan. De laatste keer vroegen de meisjes er zelf om of dat het laatste half uur mocht en ja, waarom dan eigenlijk niet?
Kortom, lekker thuis een feestje geven is erg leuk!

Ik kijk voor het kinderfeestje altijd naar het kind:
Bij mijn zoontje (die alleen jongens op zijn feestje heeft) zoeken we altijd naar een buitenactiviteit waar ze lekker hun energie kwijt kunnen. Een buitenspeeltuin of klein pretpark (oud valkenveen, linneushof) is dan heel erg leuk.
Maar we beginnen en eindigen het feestje wel altijd thuis, de taart en cadeautjes uitpakken en een leuke activiteit, bijvoorbeeld cadeautjes verstoppen o.i.d.
Voor mijn dochtertje staan er wat rustiger activiteiten op het feestprogramma, verkleden, knutselen, taartjes versieren en spelletjes doen vinden ze altijd leuk.

Een kinderfeestje moet nog gewoon thuis gevierd worden is mijn mening. Het is vermoeiend en druk, maar het resultaat is meestal bevredigend.
Een themafeestje vind ik dan zelf het fijnste om te organiseren. Bijvoorbeeld een piratenfeestje. Ieder kind krijgt een ooglapje voor en een piratenmuts op (zelfgemaakt van te voren met de jarige job, die heeft ze mogen uitprikken) Na het geven van de cadeautjes en het eten van echte piratentaart mogen de kinderen hun piratenmuts zelf inkleuren. Ondertussen ruimen wij de boel op en maken we ons klaar voor de speurtocht. Want natuurlijk is de schat gestolen en moet die terug gevonden worden. Na een spannende speurtocht eindigen we bij een speeltuintje met zandbak waar de schat begraven ligt. In de schatkist zitten kleine cadeautjes en zakjes chips. Thuis eten we nog frietjes met knakworstjes en dan komen de papa’s en mama’s hun kroost ophalen.

Liefs Marion

Meer informatie

Slaapfeestje, zou je dat wel doen?
De leukste feestliedjes om mee te zingen
JuniorGamer – Workshop games maken
Hiep Hiep Hoera! – Gratis verjaardagscadeaus en slingers!
Corona: Hoe vier ik nu de verjaardag van mijn kindje?
Kinderfeestje: Praktische tips voor een hippe uitnodiging
Gezonde traktaties voor op school
Feestdagenkalender
Groter, gekker, mooier. Waar is al die overdaad goed voor.
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?
Voorbereiding op verjaardag! Hoe kun je dit het beste doen?
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?
Feestversiering kinderfeestje
Themapagina: Verjaardag / Jarig
10 ideeën voor een leuk kinderfeestje om zelf te regelen (dus low-budget!)
De verjaardagstradities van onze bezoekers
Trakteren is een feestje

Bronvermelding

Tekst: Ingestuurd
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

3 reacties

  • Tafeldecoraties

    Wat leuk! Daar haal ik zelf ook weer inspiratie uit.

  • Wat een ontzettend leuk stuk! Mijn kinderen zijn 10 en 8 jaar, maar wij vieren het nog elk jaar thuis. Mijn man en ik toveren onze garage om tot een prachtige zaal voor het prinsessenfeestje van mijn dochter, of als een enge ruimte voor het halloweenfeestje van mijn zoon. De kinderen vinden het altijd geweldig. Een speurtocht door de buurt, en daarna lekker snoepen van een prinsessencakeje of ‘enge’ halloweensnoepjes.

  • Een bos in de buurt is een zegen wanneer je een kinderfeest wil geven. Ik ben met de hele meute een speurtocht gaan doen, en gewoon bomen klimmen vinden ze ook al fantastisch. Het feest werd afgerond met een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant: heel handig omdat je daar kunt inspelen op allerlei bijzondere wensen: vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *