10 ideeën voor het leukste kinderfeestje (voor de gestreste ouder)

Staat de verjaardag van jouw kind weer voor de deur, maar zit je echt met de handen in het haar over wat je nu weer moet organiseren? Ieder jaar willen ze iets nieuws, iets leukers, iets spannenders of gewoon iets originelers. Gelukkig hebben we tegenwoordig het internet tot onze beschikking, zodat we hierover niet meer zelf het hoofd hoeven te breken. Daarom vind je hier: 10 ideeën voor het leukste kinderfeestje!

10 ideeën voor het leukste kinderfeestje (voor de gestreste ouder)

1. Ga skiën of snowboarden!

Wist je dat je in Nederland gewoon daadwerkelijk kunt gaan skiën of snowboarden? Gewoon bij de dichtstbijzijnde skihal! Met zo’n sportief kinderfeestje kunnen ze lekker veel adrenaline opdoen en zijn ze ook meteen al hun energie kwijt, zodat ze straks allemaal moe en voldaan thuiskomen. In dit soort skihallen worden meestal speciale cursussen voor kids georganiseerd, dus dan zijn ze ook meteen in goede handen (en kun je zelf relaxen).

2. Klimmen en klauteren in het klimparadijs

Nog zo’n lekker actief kinderfeestje waar ze wel de hele middag zoet mee zijn: lekker klimmen in het klimparadijs! Dit soort plekken zijn echt de hemel voor kinderen, aangezien ze hier alle vrijheid hebben om te doen wat ze willen. Springen op de springkussens, zwaaien in de touwen, koprollen maken en tikkertje spelen, het kan allemaal. Meestal mét arrangement met frietjes en limonade. Zo is de hele dag meteen voor je ingevuld.

3. Springen in het trampolinepark

Iets minder van het klimmen, en iets meer van het springen? Dan kun je ook naar een trampolinepark gaan! Daar heb je trampolines zover het oog kan reiken, kunnen de kinderen elkaar vaak uitdagen in een spannend potje vliegende trefbal of kunnen ze hun hoogtevrees testen met een sprong in het diepe. En al dat springen wordt heel snel vermoeiend, dat kunnen we je wel vertellen. Vaak hebben dit soort trampolineparken ook arcade games en andere spelletjes klaarstaan voor wanneer de benen toch wat zwaar beginnen aan te voelen, dus dan weet je zeker dat ze zich geen enkel moment zullen vervelen.

4. Ontmoet de dieren tijdens een boerderijfeestje

Is je kind een echte dierenliefhebber? Dan zou je ook eens kunnen denken aan een boerderijfeestje! Natuurlijk kun je naar de openbare kinderboerderij gaan, maar sommige boerderijen organiseren ook gewoon speciale feestjes. Daar kunnen de kinderen dan de lammetjes knuffelen, de kippen voeren, spelen in het hooi en misschien zelfs op een pony rijden. Geen schermpjes, gewoon alles even lekker natuurlijk. Ga de dieren zien!

5. (Disco)zwemmen

Ook altijd een hit: (disco)zwemmen. Sowieso is het zwemfeestje natuurlijk al een klassieker, vooral als je in de buurt woont van een tropisch zwemparadijs met glijbanen en al, maar discozwemmen tilt het hele feestje naar een nog hoger niveau! In deze disco voelen de kids zich al helemaal groot en kunnen ze dansen en zwemmen wat ze willen. Helemaal compleet met een patatje en een frikandelletje erbij natuurlijk. Kijk wanneer je lokale zwembad discozwemmen organiseert of reserveer zelf je feestje en vraag naar de mogelijkheden!

6. Volg een creatieve workshop

Kettinkjes, kaarsen of fotolijstjes maken? In veel dorpen en steden worden superleuke creatieve workshops georganiseerd, vaak gewoon in een atelier of bij iemand thuis, waar de kinderen hun creatieve ei kwijt kunnen. Waarschijnlijk worden ze hier wel lekker smerig van, vooral als ze met verf of lijm aan de slag moeten, maar dat is het eindresultaat wel waard toch? Aan het eind van de dag hebben ze allemaal iets leuks om mee naar huis te nemen, dus dan kun je die verplichte snoepzakjes ook skippen. Laat ze lekker wat met hun handen doen!

7. Ga paintballen

Oké, paintballen is een vieze bezigheid en kan ook best een beetje pijnlijk zijn, dus deze activiteit is misschien wat geschikter voor de oudere kinderen. Maar als ze gek zijn op legerspelletjes en gewoon lasergamen niet helemaal de impact heeft waar ze op gehoopt hadden, is paintball een van de leukste kinderfeestjes die er zijn. Laat ze zich in hun cameo hijsen en laat de strijd maar beginnen! Wel zorgen dat ze schone kleren bij zich hebben, voor het geval dat.

8. Survival!

Survivallen, klinkt dat niet een beetje duister? Welnee! Tijdens een survivalfeestje kun je meestal namelijk twee dingen verwachten: aan de ene kant leren de kids bijvoorbeeld om zelf een vuur te maken, een vlot te bouwen of een brood te bakken, terwijl ze aan de andere kant de strijd met elkaar aangaan op de survivalbaan. Zo heb je meteen een super gevarieerd feestje: een beetje educatief, een beetje sportief. Voor iedereen wel wat, en klagen dat het saai is kunnen ze in ieder geval niet. Misschien wel wat geschikter voor een mooie zomerse dag, om de hoeveelheid blubber in de auto op de terugweg nog een beetje beperkt te houden.

9. Organiseer een speurtocht

Toch zelf wat regelen, maar zie je het niet zitten om de hele middag met een stuk of tien kids in huis te moeten doorbrengen? Organiseer dan vooral eens een speurtocht! Verstop wat leuke hebbedingetjes in het plaatselijke park, geef ze een papier met richtingaanwijzingen mee, en stuur ze op pad. Dan kunnen ze meteen én hun hersentjes kraken én een frisse neus ophalen. Het plannen van de route vergt misschien wel even wat tijd, maar dan heb je ook wat.

10. Doe een escape room

Wil je die hersenen stimuleren, maar is de kans groot dat het buiten toch wel heel slecht weer gaat zijn? Boek dan eens een escape room voor de groep! Hier leren de kinderen in groepsverband te werken, logisch na te denken, en vooral eens een probleem op te lossen zónder gebruik te maken van hun telefoon (want die moeten ze inleveren). Wanneer het uur dan eenmaal om is en ze dankzij teamwork en brainpower eindelijk weer buiten staan, hebben ze een goede les geleerd en hopelijk stiekem ook een heleboel plezier gehad.

liefs Marion

Meer informatie

10 Ideeën voor een leuk kinderfeestje!
Wat stop je in de goodiebag voor een kinderfeestje?
Zo maak je een uitnodiging voor het leukste kinderfeestje!
Kinderfeestje? Wie nodig je uit? De etiquette rondom partijtjes!
Tips voor het kinderfeestje, wat denk je van piraten spoorzoekertje?
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *