Wat is leuke Feestversiering voor een kinderfeestje?

Hoera! Je kindje is jarig en dat wordt gevierd! Of hij nu één, twee, drie of veel meer jaartjes oud wordt, maakt niet uit, het is hoe dan ook feest. Bij feest hoort feestversiering, slingers! En natuurlijk taart en cadeautjes.

Wat is leuke feestversiering voor een kinderfeestje

Thematische feestversiering

Natuurlijk kun je bij de supermarkt een slinger kopen, of een paar ballonnen, maar het is natuurlijk véél leuker om te kiezen voor thematische versiering! En dan natuurlijk een thema waar je kind helemaal blij van wordt of gek van is. Misschien is hij wel fan van Bumba, Pokémon, Minions, Barbie of Bob de Bouwer. Het maakt niet uit, voor ieder wat wils! En met de juiste feestversiering zit de stemming er gelijk goed in! Denk vooral aan het verraste gezicht als je kindje ’s ochtends de kamer inkomt! Onbetaalbaar! Vergeet niet je camera gereed te houden, want dat moment wil je voor altijd vastleggen.

Kies een thema

Het kiezen van een thema voor je feestje, is natuurlijk volledig afhankelijk van je kindje. Waar houdt hij van? Waar is hij gek van? Als je dat eenmaal weet, dan kun je het vervolgens zo gek maken als je wilt.

En dan

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, kun je het beste een woordweb maken. Je schrijft het thema in het midden van een vel papier en alles wat er in je hoofd opkomt, schrijf je eromheen. Op die manier staan alle ideeën waarmee je iets kunt doen, bij elkaar.
Als je dit hebt gedaan, kun je het verder gaan uitdiepen. Wat kun je met deze kernwoorden? Waar wil je ze voor gebruiken. Het ene woord leent zich wellicht meer als activiteit dan het andere woord. Maar dat andere woord leent zich misschien weer perfect voor de versiering of uitnodiging. Zeker weten dat je op deze manier heel wat goede ideeën krijgt voor de uitvoering van het volledige feestje.

Feestversiering – Niet alleen slingers

Slingers zijn leuk, slingers horen er absoluut bij maar er is natuurlijk nog veel meer leuks te koop dan alleen slingers. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de gebaksbordjes in stijl te kopen. Heb je bijvoorbeeld een feestje met Bob de Bouwer thema? Dan zijn bijpassende Bob de Bouwer-bordjes natuurlijk echt heel leuk! En het voordeel hiervan, je hoeft ze na afloop niet af te wassen. Je kunt ze gewoon in de prullenbak gooien. Dat scheelt weer.
Wegwerpbordjes zijn er in heel veel thema’s. Kijk maar eens op feestartikelen van Tuf-Tuf. Zij weten hoe je een kinderfeest moet organiseren.

Activiteiten

Heb je aan alles gedacht? Thema, uitnodiging, traktaties, versiering, vergeet dan ook de activiteiten niet. Het is immers een kinderfeestje en kinderen willen helemaal niet netjes stil zitten op de bank. Hoe leuk cadeautjes krijgen ook is, ze willen vooral iets doen! Zorg er daarom voor dat er voor de aanwezige kinderen leuke activiteiten zijn. Deze activiteiten zijn natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. Ideeën kunnen zijn: Ballonnengezichtjes maken, cup cakes versieren, glas beschilderen, ketting rijgen van Nibit-ringen en een dropveter, et cetera. Uiteraard het liefst een activiteit wat mooi aansluit bij het gekozen thema en bij de gemiddelde leeftijd van de aanwezige kinderen.

Uitgenodigd?

Ben je uitgenodigd voor een thema-kinderfeestje? Zorg dan dat je de stijl doorzet, bijvoorbeeld door je cadeautje in het thema te versieren of je kind zich te laten verkleden in iets wat bij het thema hoort. Het is altijd leuk voor de bedenkers als ze zien dat het enthousiast wordt ontvangen.

Beperkt budget

Ook met een beperkt budget kun je een hartstikke leuk thematisch feestje geven. Je hoeft niet alles kant-en-klaar te kopen, je kunt ook heel veel zelf knutselen. Zoals bijvoorbeeld de taart, de uitnodiging en de versiering. Op internet zijn zoveel leuke voorbeelden te vinden.
Als je vervolgens de versnaperingen ook goed uitzoekt (witte weekend bollen van de AH en hamburgers van de Aldi (diepvries 30 voor 3 euro), zak chips (80 cent) en wat frisdrank van de Lidle dan kun voor zo’n 50 euro al een heel eind komen en kunnen de feestgangers zelfs nog mee eten!

Low-budget DIY Dierenfeestje

Omdat (bijna) iedereen van dieren houdt, hebben we voor één themafeestje zoveel mogelijk leuke ideeën voor je bij elkaar gezocht.

Uitnodiging

Deze superleuke giraffekaart. Daar wordt je toch helemaal vrolijk van?

Trakteren

Hoe leuk zijn deze grappige egeltjes! Te schattig om weg te geven en daarom juist zo leuk om te ontvangen. Niet ongezond en eenvoudig zelf te maken.

Taart

Zet je koksmuts op en ga vooral zelf aan de slag. Laat je online inspireren. Als ik naar deze voorbeelden kijk, beginnen mijn handen te jeuken en krijg ik zin om direct aan de slag te gaan in de keuken! Het ziet er allemaal zo waanzinnig schattig en lekker uit!

Feestversiering

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Heel veel is zelf te maken en dan kun je het misschien aanvullen met één of twee kant-en-klare artikelen. Feestartikelen die je echt heel leuk vindt. In het dierenthema is zoveel leuks te koop. Denk aan bordjes, bekers, servetten, tafelkleed, kleine give-a-ways, kroontjes, pinata, ballonnen, noem maar op.

Als je slechts één of twee artikelen koopt en de rest zelf maakt, zijn de kosten te overzien.

liefs Marion

Extra informatie

10 ideeën voor een leuk kinderfeestje om zelf te regelen (dus low-budget!)
Je peuter is jarig! – Je peuter viert feest!
Kinderfeestje: Praktische tips voor een hippe uitnodiging
De leukste feestliedjes om mee te zingen
Voorbereiding op verjaardag! Hoe kun je dit het beste doen?
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?

Bronvermelding

Tekst Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Tuf-Tuf.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *