Corona verjaardag: Hoe vier ik nu de verjaardag van mijn kindje?

Hoe vier ik nu de verjaardag van mijn kindje?

Met de verscherping van de maatregelen rondom het indammen van het Coronavirus, is het op dit moment lastig om een verjaardag te vieren. Het kan dus alleen maar een “corona verjaardag” worden. Je mag hooguit drie mensen uitnodigen en die moeten dan ook nog eens anderhalve meter uit elkaar zitten tijdens de party. Dat betekent een behoorlijk grote kamer als je gezin ook nog eens uit vier personen bestaat. Lukt dat niet? Dan wordt het afgeraden om de mensen uit te nodigen.

Politie voor de deur?

En als je het toch doet, loop je dan het risico dat er op de deur wordt gebonsd en de politie met veel geweld je huis binnen stormt? Nee, dat mag de politie niet doen. Wel zouden ze kúnnen aanbellen en je erop wijzen dat je niet verstandig bezig bent. En dat weet je natuurlijk zelf ook wel, want die maatregelen zijn er niet voor niks.

Hoe vier je het kinderfeestje?

Voor volwassenen maakt het natuurlijk helemaal niks uit of dat feestje wordt geschrapt of verplaatst, maar voor de kids is dat natuurlijk een ander verhaal. Zij kijken soms al maanden naar hun verjaardag uit, leven hier naartoe en dan is het natuurlijk best heel sneu als het dan niet door kan gaan. Of nou ja, de verjaardag kan altijd doorgaan, weliswaar niet met een kamer vol visite, maar die komen gewoon weer na de Coronacrisis, maar je kunt er natuurlijk wel een feestje van maken! Hoe dan? Nou zo!

Vier het intiem

Kleinschalig de verjaardag vieren kan ook heel gezellig zijn. Natuurlijk versier je het huis, bak je een taart en geef je cadeautjes! Dat kan ook nu nog steeds. Maak het gewoon met elkaar extra feestelijk en zet de jarige de hele dag in het zonnetje! Nodig knuffelberen en poppen uit voor het eten van de verjaardagstaart! Wat een drukte ineens!
Oh en… een feestelijk ontbijtje op bed om de dag mee te beginnen, is natuurlijk ook een super tof begin van de dag!

lijn groen oudersenzo
Corona verjaardag - Hoe vier ik nu de verjaardag van mijn kind?

Kaartjes zijn al-tijd leuk

En iedereen die niet kan komen? Nodig op tijd de buren, vriendjes, ooms, tantes, opa’s en opa’s uit om een kaartje te sturen. Doe desnoods een oproepje op social media. Hoe meer kaartjes, hoe leuker dat het gaat worden. Hang alle kaartje als een slinger door de kamer! Ik weet zeker dat iedereen wil meehelpen om je kind een onvergetelijke verjaardag te bezorgen!

Facetimen met oma en opa

Vergeet oma en opa niet! Daarmee kan het feestvarken natuurlijk facetimen! Misschien willen ze hem via Facetime of Skype ook wel toezingen! Alles om het feestvarken een nog feestelijker gevoel te geven!

Cadeautjes

Bij kinderen zijn cadeautjes natuurlijk hartstikke belangrijk. Maar die kunnen nog steeds bezorgd worden! Ze kunnen voor de deur gelegd worden, en je zoon of dochter kan ze zelfs in het zicht (de gever kan op veilige afstand buiten blijven staan) uitpakken. Hij kan alleen de gever niet knuffelen, maar de buit is binnen. En dat is net zo belangrijk.

Wie jarig is, bepaalt!

De jarige mag natuurlijk de hele dag van alles bepalen, zo ook de maaltijd! Wat gaat er gegeten worden? Worden het pannenkoeken? Hotdogs? Patat? Of toch liever pizza? Geen idee, de jarige mag het zeggen. En natuurlijk is er ijs toe! Vergeet je ook niet de tafel extra feestelijk te dekken? En je feestelijk aan te kleden?! Want hallo-oh! Er is iemand jarig vandaag!

Houd je kind van een picknick? Dat kan ook prima in de tuin! En als je geen tuin hebt, doe je het gewoon in de woonkamer of op balkon! Vergeet het leuke bontgekleurde kleedje niet!

Spelletjes

Vul de dag met spelletjes. Bordspelletjes, zoek- en raadspelletjes en vergeet de oud Hollandse spelletjes niet als koekhappen, sjoelen, et cetera. Wil je het allemaal nog spannender maken? Maak dan een speurtocht door je huis! Tijdens de speurtocht is er van alles te vinden. Van lekkernijen tot leuke cadeautjes!

Leg alles vast

Film gedurende de dag alle hoogtepunten. Dat is een leuke herinnering voor later, maar het is ook super tof om deze beelden te delen met de opa’s en oma’s of andere genodigden die er graag bij waren geweest. Via Youtube kun je deze beelden via de privémodus alleen delen met bekenden die het van jou mogen zien.

In de herhaling!

En na de Coronahectiek, nodig je iedereen uit en geef je gewoon alsnog een supervet, gezellig verjaardagsfeest! Want uitstel is géén afstel. Een groot voordeel: dan zitten we alweer in het zomerseizoen! En tot die tijd houden we ons gewoon zoveel mogelijk aan de regels en maken we er het beste van!

Blijf gezond!

liefs Marion

Extra informatie

Slaapfeestje, zou je dat wel doen?
Corona: Vergeet opa en om niet!
Een kaartje is altijd leuk
Spelen en speelgoed in Coronatijd
Praktische tips voor een hippe uitnodiging
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?
Gezonde traktaties voor op school
Feestversiering voor het kinderfeestje
Je peuter is jarig! – Je peuter viert feest!
De leukste feestliedjes om mee te zingen
Hoera je kindje is jarig en wordt één jaar!
Trakteren is een feestje
Zo regelen onze bezoekers een kinderfeestje

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *