Dit zijn de verjaardagstradities van onze bezoekers

Dit zijn de verjaardagstradities van onze bezoekers

Wij vroegen onze bezoekers welke verjaardagstradities of gewoontes zij hebben rondom het vieren van de verjaardag van de kinderen! Hoe vieren ze het? Wat wordt er gedaan? De meest interessante, ludieke, originele of waardevolle tips en ervaringen hebben wij hier geplaatst. Misschien brengen deze ervaringen je op een leuk idee!

Welkomsbord

Ik maak altijd in hetzelfde thema van het feest een welkomsbord en een vlag met hun naam en leeftijd er op.

Wapperende vlaggetjes

Wij versieren de hele tuin. Aan de buitenkant van ons huis is dan al duidelijk te zien dat er iemand jarig is. Vlaggetjes wapperen om het gehele huis.Overal hangen ballonnen en voor thuis hebben wij boven een balkon die wij versieren en daar hangt de Canadese vlag uit met ballonnen.
De Canadese vlag omdat veel van onze familie daar woont en wij het lan een warm hart toedragen en het jammer vinden dat zij niet aanwezig kunnen zijn bij de verjaardag van ons zoontje, Thom.
Verder steken we aan de b.b.q. aan en gaan we lekker met de familie en vrienden eten.

Raamstickers

Het hele huis wordt versierd, buiten en binnen. Er hangen overal ballonnen en slingers, we hebben speciale grote raamstickers met daar op Jarig – Proficiat en een hele grote taart met slingers erop en die hangen we voor het raam. En natuurlijk wordt ook de stoel van de jarige versiert.
Meestal laten we voor de kinderen ook een speciale taart maken, met daarop een tekst en een foto, of een plaatje van hun “idool”

Jarige job!

We laten altijd een taart maken met daarop afgebeeld een leuke foto van de jarige Job!

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de verjaardagstradities van onze bezoekers

Wat wil je eten?

We hebben eigenlijk geen speciale verjaardagstradities. Het huis wordt hier versiert, er wordt gezongen en ze krijgen cadeautjes. Verder mogen ze zo snel als ze daar zelf een idee over hebben zeggen wat ze willen eten. En ja op zo’n dag mag er veel meer dan anders en vooral veel snoepen. Maar waarom gekke dingen doen als ze jarig zijn. Iedere dag is toch een feestje.

Op de tafel staan!

Bij ons thuis mogen de kinderen: Marilyn en Maurice als de visite er is op de tafel staan en dan gaat iedereen voor ze zingen, daarna is het taart met kaarsjes uitblazen en met zijn allen koffie en thee met versierde taart en bonbons eten. Natuurlijk is het huis en soms ook buiten dan allang feestelijk versierd.

De jarige mag zelf kiezen wat er die avond gegeten wordt als diner.

Alle familievisite mag gezellig blijven mee eten en de jarige mag dezelfde dag in de speelgoed winkel haar eigen cadeau uitzoeken.

Bij ons in bed!

Bij is de traditie als onze dochter jarig is, ze komt ‘s morgens bij ons in bed liggen en dan krijgt ze haar cadeautjes en dan zingen we voor haar. Daarna kan ze haar cadeautjes uitpakken.

Als onze kleine meid wakker is mag ze bij papa en mama in bed komen zitten. We zingen dan 3 liedjes (lang zal ze leven, er is er een jarig en ei ei ei) Dan mag ze lekker op bed ontbijten met een prinsessenontbijt (roze hagelslag, boterham in een hart gesneden) en dan komen de cadeautjes. vroeg in de middag gaan we dan de feestschuur klaar maken en mag ze helpen met versieren. En dan vanaf 4 uur komen alle visite en word er een prinsessentaart voor de kleine meid met het aantal kaarsjes erop geserveerd. voor de kleintjes hebben we een speelhoek gemaakt, voor de grote hebben we zit en hangtafels en er word alleen maar lievelingsmuziek van jessie gedraaid

Wakker met een liedje

Wij beginnen allereerst met de jarige wakker te maken en een liedje te zingen. We hebben ook het huis versierd met slingers en ballonnen, en maken elke jaar een leuk A4 tje op de computer met bijvoorbeeld een collage van foto’s van de jarige. En natuurlijk mogen de kinderen kaarsjes uitblazen.

Ja, ik maak iedere keer weer een prachtige feesttaart aansluitend op de wil van de kinderen. Onze oudste is helemaal barbie/prinses minded dus dit jaar word het een barbiepop in het missen en een taart in jurk model.(in het roze natuurlijk)

Fotomoment!

Een traditie bij mij thuis was altijd meteen een foto nemen, net uit bed, met een cadeautje! Dit is zo leuk, want ik heb foto’s tot mijn 17e…leuk hoor! Ik wil dit voor mijn kindje ook doen. Het is echt een waardevolle herinnering!

Op verjaardagen mag de jarige altijd het avondeten kiezen, kinderen houden natuurlijk erg van patat,maar mijn jongste is dol op groentes en vroeg dus haar laatste verjaardag(zomer 2008!!) om stamppot rauwe andijvie op haar verjaardag!!!

Piñata

Mijn moeder komt uit Guatemala en daar is het de traditie om op verjaardagen een piñata te krijgen. Deze piñata is een figuur (bijv. Bob de Bouwer, Pino, Pinokkio, de Zeemeermin etc.) gemaakt van papier maché, met onderin een soort van klepje. De piñata wordt dan opgehangen aan bijv. het balkon o.i.d. Vervolgens worden de kinderen geblinddoekt en krijgen ze een knuppel. Dan worden ze begeleid naar de piñata en moeten ze er met de knuppel op proberen te slaan, wat natuurlijk best moeilijk is, aangezien die piñata na de eerste klap alle kanten op zwiept, maar als de klap goed geraakt is, vallen er snoepjes uit de piñata die degene die geslagen heeft mag houden. Het is elk jaar weer zoveel lol, deze traditie zouden ze ook in Nederland moeten beginnen!

Onze traditie met de verjaardag is dat wij aan de jarige een staatslot geven, wie weet wat voor cadeautje het kan opleveren!

Lekkernijen

(Kinder)champagne ontbijt op bed.

Zelfgemaakte chocotaart versierd met lolly’s en ander snoepgoed.

Om de 15:00 uur met opa’s en oma’s en de rest van de familie, de verjaardagstaart met kaarsjes binnen brengen en zingen voor de jarige, de jarige blaast de kaarsjes uit en doet een wens. En dan heerlijk smullen….

Voor de verjaardag van de kinderen hebben wij de volgende tradities:
Ze krijgen een ontbijtje met beschuit met muisjes en chocolademelk op bed. Tussen de middag mogen ze uit school een vriendinnetje meenemen en ze krijgen extra lekker middageten, dus broodjes uit de oven, gekookt eitje, zelfgebakken cakejes et cetera.
De stoel waar het jarige kindje altijd op zit wordt natuurlijk feestelijk versierd. En we maken altijd zelf de uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje met een foto van het kindje.
Dit zijn de tradities die we ieder jaar herhalen buiten de leuke zelfverzonnen partijtjes!

Wij vieren de verjaardag van Luca net als iedereen op de dag dat hij geboren is, maar bijna 3 maanden later op de uitgerekende datum doen we het nog eens dunnetjes over. Dan vieren we dat Luca zo hard gevochten heeft en het gered heeft. Zeg nou zelf, dat is toch een feestje waard?

Bij iedere verjaardag wordt er 250 euro op de kinderen hun spaarrekening gestort voor later

Na 3 maanden in de herhaling!

Dde jarige mag op de tafel staan voor een echte ‘happy birthday serenade’ van broers zus mama papa oma’s opa’s… en dan is er taart met aardbeien en kaarsjes die niet uitgeblazen kunnen worden

Onze traditie is in badjas naar beneden haren recht overeind en cadeautjes uitpakken en daarbij drinken we benco dus we zien er altijd spookachtig uit op de foto’s

Natuurlijk krijgt de jarige een ontbijt op bed, en als hij beneden komt is het hele huis en bij mooi weer ook de tuin versierd. Er is een heuse verjaardagsstoel en ik maak altijd zelf ook een feestmuts. Maar wat bij ons traditie is…mijn oudste kreeg bij zijn geboorte een kussensloop met de letters HOERA en vrolijke versiersels erop. Ik heb 3 zoontjes en de avond voor ze jarig zijn mag deze kussensloop om hun kussen en geloof het of niet, ze verheugen zich hier echt op. Zoiets simpels en voor de jarige juist heel speciaal!

Sterretjes

Wij gaan altijd met de verjaardagen van de kids bij het bed zingen met sterretjes. De oudste mag nu ook zelf sterretjes vasthouden en het is altijd een bijzonder moment.

Bij ons zijn verjaardagen ook bijzondere dagen.
Het begint de avond voor de grote dag, want dan mag je op de verjaardagskussensloop! Er staat een gedichtje over jarig zijn op en dat vinden ze hier geweldig! De dag wordt met hetzelfde plezier afgesloten. Nog een nachtje op het gedicht!
Met z’n allen ontbijt bij ons in bed met cadeautjes natuurlijk! De rest van de dag verloopt als bij de meeste mensen denk ik met allerlei feestelijkheden.
Maar de kussensloop draagt zeker bij aan een heel feestelijk gevoel. Wat ik graag nog eens voor de kinderen zou willen maken is een feesttafelkleed. Met elke verjaardag groeit het aantal illustraties of teksten wat er op staat.

Lang zal hij leven!

Wij zetten elke jarige, jong en oud op een stoel in het midden van een kring en beginnen “Lang zal hij/zij leven” te zingen… Zo wordt iedereen even volledig één keer per jaar in de belangstelling gezet… De “hieperdepiep hoera” met de handen in de lucht op het einde van het liedje vinden de kinderen fantastisch!

De traditie bij ons is dat de kinderen zelf mogen kiezen hoe de dag eruitziet en wat we eten. Het is hun dag!

Op verjaardagen maakt mijn mama altijd speciale taarten gedecoreerd met marsepein. en niet zomaar een maar echt op de thema die ik wil.
Zo heb ik laatst op mijn verjaardag een wonderteam taart gehad (zie foto) en dan is alles ook in dat thema zelfs de slingers had mama gemaakt en een bord voor aan mijn stoel omdat dit alles in dit thema in Nederland niet te koop is. Ook omdat het traditie is om alles zelf te maken dat deed mijn oma vroeger al.

Cijfer op de voordeur!

Mijn dochter wordt straks drie en we hebben vanaf haar eerste verjaardag een foto gemaakt bij het een cijfer op de voordeur… Eerst de 1, toen de 2…. dit jaar de 3.
Erg leuk want alle foto’s bij elkaar in een klein albumpje of lijst leveren straks een leuk beeld op van haar ontwikkeling.
Zo zie je precies hoe oud ze was door het getal en kun je een leuk iets maken.
We willen al die foto’s in een collage lijst maken en geven als ze 18 wordt (inclusief de foto 18 uiteraard!)

Wij beginnen natuurlijk altijd met een heerlijk ontbijtje, daarna worden de cadeautjes uitgepakt, heel normaal allemaal.
De verjaardagstaart, ballonnen, slingers, visite hoort er allemaal bij.
’s Avonds als de jarige(n) naar bed gaan, gaan we het afgelopen jaar doorlopen, wat was het fijnste, vervelendste, wat wil je nooit meer overdoen of wat wil je toch nog een keer doen. Daar komen zulke leuke antwoorden vandaan, die ik dan vaak opschrijf als herinnering voor het volgende jaar, als we het jaar doorlopen.
Vooral bij de tweeling, die het nog niet allemaal goed snappen, lig je dan in een deuk. Heel leuke verhalen voor later zijn dat dan, en je ziet ze per jaar dan groeien.

Uit bed halen

De enige traditie die ik kan verzinnen is dat we altijd de jarige uit bed halen en dan in de slaapkamer van papa en mama samen zingen en cadeautjes uitpakken. Daar wijken we nooit van af. De jarige komt niet uit bed voordat ze gehaald is door ons.
Oh ja, de jarige mag altijd zelf zijn taart uitzoeken bij de bakker. Naar het uitzoeken wordt altijd speciaal uitgekeken, voorafgaand wordt dagen getwijfeld wat ze gaat doen, wordt het barbie, ariel, etc. De taart uitzoeken vindt mijn dochter leuker dan hem opeten (ze lust vaak maar een paar hapjes).

liefs Marion

Meer informatie

Wat is leuke feestversiering voor een kinderfeestje

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *