Coronaproof trakteren op school is nog steeds een feestje

Coronaproof trakteren op school

Trakteren is een feestje, althans dat hoort het natuurlijk te zijn. Het is als kind hartstikke spannend om met je lekkernijen langs de kinderen uit de klas te gaan en langs verschillende leerkrachten. Misschien kun je dat gevoel nog wel uit je eigen kindertijd herinneren. In mijn tijd kreeg je dan van alle leerkrachten een stickertje geplakt op een grote kaart. Ik was dol op die stickertjes, want die kreeg je alleen bij het behalen van een tien. En die haalde ik niet zoveel. Zo’n sticker (of destijds noemden we ze “plaatjes”) hadden dus iets magisch.

In mijn tijd kwam je kwa traktaties nog goed weg met een stukje worst, kaas, doosje krentjes of – zoals ik meestal trakteerde want ik ben in de zomer jarig – waterijsjes. Tegenwoordig wordt er heel wat meer aandacht besteed aan de traktatie. Sommige ouders zijn er soms dagen voor aan het knutselen. Voor mijn eigen zoon zat ik daar een beetje tussenin. Ik maakte me er niet heel makkelijk van af, maar ik was er ook geen dagen voor aan het knutselen. Het moet leuk blijven, ook voor de ouders.

Coronaproof trakteren

De laatste jaren is zo’n beetje een vereiste om de traktatie zo gezond mogelijk te houden. Niet dat iedereen zich er aan houdt, maar het is veelal een dringend verzoek van scholen. Daar is nu iets bij gekomen: coronaproof trakteren. De traktatie moet dus niet alleen gezond zijn, maar ook nog eens coronaproof. Misschien schiet je nu direct in de stress, maar dat hoeft niet, want ook coronaproof is trakteren nog steeds een feestje.

Voorbeelden van coronaproof trakeren

Het allermakkelijkste is natuurlijk voorverpakte producten te kopen en die op te leuken. Denk bijvoorbeeld aan een doosje rozijnen, schatkistjes of smarties (iets minder gezond) en maak daar iets leuks van. Als je niet zo creabea bent, kun je de doosjes ook eenvoudig verpakken in fel gekleurd crêpepapier, strikje eromheen en klaar! Al die vrolijke gekleurde zakjes bij elkaar, ziet er sowieso al heel feestelijk uit! En het is niet moeilijk te maken.

Wil je iets van de doosjes knutselen? Eigenlijk is ook dat niet zo moeilijk. Haal wat gekleurd papier en pak het doosje hiermee in. Plak er een paar oogjes op, eventueel met wol een paar haartjes en je hebt een super schattig beestje.

lijn groen oudersenzo
Coronaproof trakteren op school

IJs is altijd goed

Zomer of winter, ijs is eigenlijk altijd goed. Kinderen zijn dol op ijs en het grootste voordeel in deze tijd, ijs zit apart verpakt dus is hartstikke Coronaproof! Dat geldt trouwens ook voor lollies, die zijn doorgaans ook altijd apart verpakt. En als je nou echt je best wil doen, dan maak je van die lollies allemaal mooie bloemen met gekleurd papier.

Wist je trouwens dat je van danoontjes ook ijsjes kunt maken? Prik de plastic lepel in de Danoon en vries ‘m in. Lekker, gezond en coronaproof!

De banaan

Met de banaan ga je niet alleen coronaproof maar ook nog eens gezond. Wil je er een ludieke draai aan geven, dan kun je de banaan versieren met schattige oogjes en oortjes. Heel stoer zijn de bananenpiraten, waarbij er een piratengezichtje op de banaan wordt getekend en met een stukje stof ze worden aangekleed. Je vindt hier heel enkele voorbeelden.

Mandarijnen doen het ook goed in de categorie coronaproof & gezond. Teken er een gezichtje op, prik er een parapluutje in en je hebt schattige chinese gezichtjes.

Drinkfruit

Tegenwoordig zijn er allerlei zakjes met drinkyoghurt of drinkfruit te koop. Die zijn niet alleen lekker, coronaproof en gezond, maar je kunt er ook leuke knutsels van maken. Met een pijpenrager, oogjes en oortjes van karton, heb je het drinkzakje in no time omgetoverd in grappige mannetjes.

Teveel ideeën

Er zijn zoveel goede ideeen, gewoon teveel om op te noemen. Neem eens een kijkje op Pinterest, je kunt daar allerlei eenvoudige doch super feestelijke traktatieknutsels vinden, die ook nog eens coronaproof zijn. Juist in deze tijd is het voor de kids belangrijk om zo normaal mogelijk te doen. Een feestje is een feestje en moet zo leuk mogelijk worden gevierd. Er zijn al genoeg maatregelen waardoor er al veel niet mogelijk is (denk b.v. aan het kinderfeestje), laten we daarom van het trakteren een zo groot mogelijk feest maken! Je bent immers maar één keer per jaar jarig!

liefs Marion

Meer informatie

Gezonde traktaties voor op school
Trakteren op school, wat komt er bij kijken?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.