Zo maak je een uitnodiging voor het leukste kinderfeestje!

Zo regel je het allerleukste kinderfeestje!

Heb je kinderen in de basisschoolleeftijd? Dan krijg je er geregeld mee te maken: het kinderfeestje. Voor de ene ouder een regelrechte nachtmerrie, voor andere ouders juist iets om met vreugde naar uit te kijken. Hoe dan ook: een kinderfeestje regelen kost het nodige organisatiewerk. Denk aan de uitnodiging maken en versturen, het feestje zelf en het al dan niet weer thuisbrengen van de feestgangers. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten om een succesvol kinderfeestje te organiseren!

Kinderen uitnodigen voor het kinderfeestje

Elk kinderfeestje begint met een uitnodiging. Het is dus handig om eerst te bepalen hoeveel kindjes je uit wilt nodigen en wie dat precies zijn. Hoeveel kindjes je het beste kunt uitnodigen hangt vooral af van de activiteit die jullie gaan doen én je eigen energielevel. Het moet voor jezelf natuurlijk ook goed te doen zijn, zonder dat je na het feestje een week moet bijtanken. Mijn spruit is in zijn basisschooltijd weleens op een feestje in een afgehuurde gymzaal geweest waar de hele klas was uitgenodigd voor apenkooi. Maar ook intieme feestjes waarbij alleen drie beste vriendjes werden gevraagd op een feestje komen voor.

Je kunt het wat dat betreft niet goed of fout doen. Kijk goed naar je kindje en naar jezelf, en beslis dan hoeveel kinderen je uitnodigt. Als je een gevoelig kind hebt dat snel overprikkeld is, is een klein thuisfeestje met alleen zijn of haar allerbeste vriendjes al meer dan goed genoeg. Heb je een beslissing gemaakt? Dan is het tijd om uitnodigingen voor de verjaardag te maken en te versturen. Als je slim bent doe je dit online: je hebt dan de keuze uit uitnodigingskaartjes in allerlei designs en kunt deze ook eenvoudig online personaliseren. Laat ze naar je eigen adres sturen zodat je kind ze kan uitdelen op school óf laat ze rechtstreeks sturen naar de kindjes die jullie willen uitnodigen.

lijn groen oudersenzo
xxx

Ontwerp je uitnodiging online

Je kunt eenvoudig zelf je uitnodiging online ontwerpen of personaliseren. Daar hoef je niet eens creatief voor te zijn, want bij Kaartje2go kun je gebruik maken van handige templates. Ieder “standaard” kaartje kun je eenvoudig volledig naar eigen inzicht, voorkeur en smaak, ontwerpen. De grote voordelen om je uitnodiging bij Kaartje2go te bestellen is de snelle levertijd (voor 20:00 uur besteld is nog dezelfde dag op de post, dus de volgende dag in huis) en de eenvoudige (slechts vier) stappen om het kaartje te ontwerpen en versturen.

En hoe doe je dat dan?

Heel eenvoudig. Je surft naar de site van Kaartje2go en kiest uit het ruime aanbod, een kaartje naar keuze. Ze hebben overigens naast uitnodigingen, ook verjaardagskaarten, kaarten voor Moederdag, trouwkaarten, verhuiskaarten en nog veel meer. Voor alle kaarten hanteren zij de groene waarden zoals Co2-neutraal gedrukte kaartjes. Dat is fijn om te weten.

Als je een kaartje naar keuze hebt gevonden, kun je deze volledig naar wens personaliseren. De tekst kun je uiteraard aanpassen, maar ook het lettertype, de illustraties en er is een mogelijkheid een eigen foto toe te voegen. Wil je absolute zekerheid over het ontwerp? Dan kun je een gratis proefdruk vragen.

Is alles naar je zin, dan kies je het gewenste formaat (21 x 30 cm, 15 x 21 cm of 10 x 15 cm), gewenste papiersoort (glans, mat, gerecycled, Oudhollands structuur, linnen of parelmoer), een mooie bijpassende envelop (keuze uit 10 kleuren) en eventueel een fraaie sluitzegel. Het resultaat is een prachtige uitnodiging met een professionele uitstraling. Hiermee kun je goed voor de dag komen. Laat het feestje maar beginnen! Oh ja, last but not least: Het eerste kaartje is helemaal gratis!

lijn groen oudersenzo
Zo regel je het allerleukste kinderfeestje!

Wat mag niet in de uitnodiging ontbreken?

Aan de looks zal het niet liggen, want dat zit wel goed, maar een goede uitnodiging heeft natuurlijk ook de juiste informatie nodig. Denk hier vooraf goed overna. Informatie die absoluut niet mag ontbreken op de uitnodiging:

Datum en tijd (van… tot)
Locatie
Naam jarige
Contactgegevens
Ophaalwensen
Specifieke wensen (moeten ze iets mee nemen?)

Kinderfeestje thuis of op locatie?

Een thuisfeestje kun je ontzettend leuk maken. Spelletjes doen, koekhappen, samen taart eten en cadeautjes uitpakken. Misschien nog cupcakes versieren of een leuke speurtocht erbij, en je thuisfeestje is compleet. Maar niet alle ouders hebben hier zin in. Toen mijn zoon nog kleiner was, vond ik thuisfeestjes stiekem veel te veel gedoe. Om over het opruimwerk daarna nog maar te zwijgen…

Een feestje op locatie is perfect voor luie papa’s en mama’s, of voor ouders die een keer iets anders willen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je verschillende dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan:

Bowlen

Veel bowlingcentrums voorzien kinderfeestjes, vaak in combinaties met pannenkoeken of frietjes. De bowlingbaan wordt feestelijk verlicht, zodat de kids kunnen discobowlen.

Naar de bioscoop

Kies een leuke kinderfilm die echt nét uit is en neem de kinderen mee naar de bioscoop. Vergeet de popcorn, chips en frisdrank niet! Wil je het gezond houden? Neem dan zelf doosjes rozijntjes en pakjes drinken mee.

Workshop

Kijk wat voor leuke kinderworkshops er in jouw woonplaats worden gegeven. Bijvoorbeeld een kook- of bakworkshop voor kinderen, vogelhuisjes maken, schilderen of sieraden maken.

Bij de Mac

Bij McDonalds kun je ook terecht voor een traditioneel McDonalds kinderfeestje inclusief happy meal. Niet elke ouder zal dit even verantwoord vinden, dus organiseer dit alleen als je zeker weet dat de kindjes die jullie uitnodigen ook daadwerkelijk mogen komen.

Zwemmen

Zwemfeestjes zijn ook ontzettend leuk. Organiseer dit wel pas als de kinderen iets ouder zijn, zodat je zeker weet dat ze allemaal hun zwemdiploma hebben. Als ze pas vijf of zes jaar zijn, hebben lang niet alle kindjes die op zak.

Indoor speeltuin

Een kinderfeestje bij een indoor speeltuin is ook altijd een succes. De kinderen vermaken zichzelf prima op de vele toestellen. Neem wel een vriendin, je partner of iemand anders mee zodat je goed overzicht kunt houden. Na het klimmen en klauteren kunnen de kinderen aanschuiven voor frietjes met een snack en/of taart.

Let op: bij sommige activiteiten kunnen kinderen zich bezeren. Zorg dus altijd voor voldoende toezicht en bedenk van tevoren of je die verantwoordelijkheid wel of niet kunt en wilt dragen.

Wat was het leukste kinderfeestje van jouw kind ooit? Deel je mooie herinnering met ons in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

10 ideeën voor het leukste kinderfeestje (voor de gestreste ouder)
Wat stop je in de goodiebag voor een kinderfeestje?
Kinderfeestje? Wie nodig je uit? De etiquette rondom partijtjes!
10 Ideeën voor een leuk kinderfeestje!
Hoe bereid je je peuter voor op zijn verjaardag?
Praktische tips voor een hippe uitnodiging

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kaartje2Go.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *