Tip voor het kinderfeestje, wat denk je van Piraten spoorzoekertje?!

Tips voor het kinderfeestje, wat denk je van piraten spoorzoekertje?

De verjaardag van je zoon of dochter nadert met rasse schreden. Leuk! En super spannend voor de kleine man of vrouw. De taart heb je al besteld, het cadeautje staat al feestelijk ingepakt achter een stapel t-shirts in de kledingkast en wat nu nog rest is iets leuks verzinnen voor het kinderfeestje Het liefst low-budget, want al die Coronaperikelen hebben behoorlijk in het budget gesneden. Dit jaar dus niet met een groep kids naar de bioscoop of indoor speeltuin, maar wat dan wel? Wat dacht je van thematisch spoorzoekertje?! In dit geval Piraten spoorzoekertje! Dat kun je helemaal zelf bepalen en dus zo duur of goedkoop maken, als je zelf wilt. Ik geef je graag wat tips!

Pirates of the Caribbean

Kinderen zijn dol op avontuur. Zowel jongens als meisjes. Dus wat dacht je van spoorzoekertje in het thema “Pirates of the Caribbean”. En geen zorgen over de kosten, want die heb je volledig zelf in de hand! Schip ahoy! Gooi de trossen maar los, want we gaan de zeven zeeën bevaren én veroveren.

De piraten uitnodiging

De uitnodigingen hiervoor kun je eenvoudig zelf maken. Op internet zijn genoeg leuke afbeeldingen te vinden om zelf een toepasselijke uitnodiging te maken. Geen idee of domweg geen tijd? Dan hebben we er al alvast eentje voor je gemaakt! Je kunt de uitnodiging hier (pdf) downloaden.

Verkleedkleding

Natuurlijk is het leuk om de kinderen in piratenstijl te kleden of in piraten kleding te laten komen. Je kunt hiervoor een speciale outfit aanschaffen, want er is genoeg leuks te koop voor zowel jongens als meisjes. En ook na het feestje zal er regelmatig gebruik van worden gemaakt. Maar als je daar echter het budget niet voor hebt, kun je er ook voor kiezen het zelf te maken. Veel heb je er niet voor nodig. Met een afgeknipte gerafelde broek (die misschien toch al te kort was geworden), een sjaaltje om het hoofd en een wit t-shirt, kom je al een heel eind. Van karton en een likje verf kun je een “piratenzwaard” maken en je piraat is klaar om de piraten vlag te hijsen. Geen idee hoe een piraten zwaard eruitziet? Dan kun je hier een voorbeeld downloaden. Je hoeft hem alleen nog maar na te tekenen op karton.

lijn groen oudersenzo
Tips voor het kinderfeestje, wat denk je van piraten spoorzoekertje?

De route naar de schat

Piraten zijn dol op goud en schatten, dus natuurlijk wordt het een speurtocht naar de schat! Het spannendst is natuurlijk een echte schatkaart als uitgangspunt. Misschien moeten ze die eerst zoeken in de tuin? Je kunt de basis voor de schatkaart hier downloaden.

De route kun je vervolgens aanduiden met het ophangen van kompassen. Je kunt de juiste richting een kleurtje geven. Het kompas kun je hier downloaden. Draai er voldoende uit, kleur ze in en hang de ingekleurde kompassen op cruciale plekken aan een boom, lantaarnpaal, struik of gewoon op de grond. Op de route naar de schat!

Behalve de routeaanduiding is het natuurlijk leuk om tijdens de speurtocht diverse opdrachten uit te laten voeren. Uiteraard staan ook de opdrachten in het teken van piraterij.

Opdrachten kunnen zijn:

Piraten moeten fit zijn, dus laat ze touwtjespringen of sit-ups doen.
Hoe behendig is de kleine piraat? Laat hem maar 4x een bal in een emmer gooien.
Schip ahoy! Gooi de trossen maar los. Wie kan er een mooie strik in een touwtje maken?
Kan de kleine piraat wel naar de andere boot springen? Laat hem dat maar zien door over die twee stokken te springen!
Om de vijand te kunnen veroveren, moeten de magen goed gevuld. Dat wordt koekhappen!
En lukt het de kleine piraat dat snoepje uit de waterbak te vissen? Uiteraard met zijn handen op zijn rug!

De schat

Aan het einde van de route ligt natuurlijk een echte schat. Het allerleukste zijn chocolade geldzakjes die je rondom Sinterklaas kunt kopen. Helaas is het niet het hele jaar Sinterklaas, dus zijn alternatieven ook prima. Zo zijn er veel piraten accessoires te koop, bijvoorbeeld (voor nog geen 3 euro) een setje met 12 gouden nepmunten, om van de schat een échte schat te maken. Verder kan de schat snoepjes bevatten, kleine cadeautjes, waterijsjes (in dat gevoel is de vriezer het eindpunt) of wat je er ook maar in wilt stoppen.

En wat dacht je van stoere piratendiploma’s.  Je kunt deze eenvoudig downloaden, uitprinten en invullen. Rol ze op en maak ze vast met een rood lintje en stop ze in de “schatkist”. Wat een verrassing voor de kleine piraten!

Download alle benodigdheden

Uitnodiging
Piratenzwaard
Schatkaart
Kompas
Diploma’s

Ik wens jullie heel veel plezier op het feestje! Geniet ervan en vergeet geen foto’s te maken!

liefs Marion

Meer informatie

10 Ideeën voor een leuk kinderfeestje!
Kinderfeestje? Wie nodig je uit? De etiquette rondom partijtjes!
Praktische tips voor een hippe uitnodiging
Slaapfeestje, zou je dat wel doen?
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Carnavalskleding.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *