Sinterklaasfeest – Themapagina

lijn groen oudersenzo

Sinterklaas & Sinterklaasfeest


Hoor wie belt daar kinderen?

Sinterklaascadeautjes tips!

Schoencadeautjes onder de vijf euro!

Intocht Sinterklaas 2019
lijn groen oudersenzo
Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest is een jaarlijks volksfeest wat in Nederland en België wordt gevierd.Het hoogtepunt van dit feest ligt natuurlijk op 5 december, pakjesavond. In België is dit trouwens 6 december.

Eerste zaterdag na Sint Maarten

De Sinterklaasperiode begint echter al veel eerder, namelijk op de eerste zaterdag ná Sint-Maarten (11 november), want dan komt Sinterklaas aan in ons land. Een week voor die datum begint doorgaans de NPO al met de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal.

Eeuwenoude traditie

Het Sinterklaasfeest is niet alleen van deze tijd, het feest heeft een veel oudere oorsprong die zeker teruggaat tot de middeleeuwen.
De intocht van Sinterklaas is het officiële sein dat kinderen hun schoen mogen gaan zetten. Op TV wordt door NPO de intocht uitgezonden, gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Spannende periode

Omdat de Sinterklaastijd voor kinderen zo’n enorm spannende maar vooral super leuke periode is, besteden we uiteraard op Oudersenzo.nl heel veel aandacht aan dit leuk feest! Want Sinterklaas staat vooral garant voor heel veel gezelligheid en traditie!

Sinterklaasfeest
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *