Kerstfeest – Themapagina

lijn groen oudersenzo

Kerstkriebels: Hoe vier jij je kerst?

De leukste kerstliedjes

Wat doen we dit jaar met kerst?
lijn groen oudersenzo

De kerstdagen staan vooral bekend om de gezelligheid en samenzijn met familie. Het is een belangrijk feest in Nederland en vaak kun je in september al kerstballen kopen in de winkel. Er zijn zelfs mensen die in oktober hun huis al in kerstsfeer hebben gebracht, zodat ze er maanden van kunnen genieten. Een grote groep mensen wacht hiermee echter tot na de Sinterklaasviering. Zodra de goede Sint weer naar Spanje is gegaan, worden de kerstspullen weer van zolder gehaald.

Kerstmis

Kerstmis wordt gevierd op 25 en 26 december, maar eigenlijk begint het al op kerstavond, 24 december. Op kerstavond zijn er vaak kerstvieringen in de kerk, er is zelfs een nachtmis.
Op eerste en tweede kerstdag komen vaak families samen, bijvoorbeeld voor een gezellige kerstlunch of kerstdiner. Soms liggen er kerstcadeautjes onder de kerstboom, maar dat hoeft natuurlijk niet. Kerst is ook een fijn feest, zonder cadeautjes.

Voor de gelovigen betekent kerst de geboorte van Jezus Christus. Zij geloven dat de zoon van God op deze dag is geboren, in een kribbe in Bethlehem. Daarom gaan er veel gelovigen op Kerstavond naar de nachtmis.

lijn groen oudersenzo
Kerstliedjes

Kerstman

In Amerika is het de Kerstman die cadeautjes brengt. Eigenlijk is de Kerstman niemand minder dan Sinterklaas, alleen dan zonder pieten (maar met elven) en zonder schimmel (maar met slee en rendieren). In Nederland worden vaak wel cadeaus gegeven, maar zonder dat kinderen geloven dat deze van de kerstman komen. Wij hebben immers hier Sinterklaas al.

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *