Waarom ik kerst zo leuk vind

Waarom ik kerst zo leuk vind

Hoe vermoeiend ik de kerstdagen soms ook vind, vooral als ik twee dagen voor meer dan 6 mensen moet koken, ik vind ze (bijna) altijd leuk. Ik schrijf bewust ‘bijna’, want ik heb echt niet alle kerstdagen leuk gevonden. Bijvoorbeeld de kerst op mijn 23e, toen ik net was gescheiden. Het was mijn eerste kerst alleen en ik had er totaal geen zin in. Ik had er zelfs zo geen zin in, dat er ook geen kerstbal of dennentakje in mijn huis te vinden was. Daar was mijn moeder het niet mee eens, dus die kwam samen met mijn vader, op de dag voor kerst alsnog een kerstboom brengen en ging pas weg nadat de boom was opgetuigd.

Kerstfilms kijken

’s Avonds besloot ik – in mijn eentje – kerstfilms te kijken. Geen goed plan, want door al die zoetsappige films vol happy ends, voelde ik me dubbel zo alleen en daardoor ontzettend zielig. De volgende ochtend heb ik om 7 uur mijn ouders gebeld en mijzelf uitgenodigd voor het kerstontbijt. Natuurlijk was ik welkom. De vrijgezelle jaren daarna heb ik het anders aangepakt, die heb ik gevierd met vrijgezelle vriendinnen. Niks geen zielig gedoe meer, maar vooral erg veel gelachen met elkaar.

Op die ene kerst na, heb ik verder kerst altijd erg leuk gevonden. En wel om de volgende redenen.

lijn groen oudersenzo
Waarom ik kerst zo leuk vind

Uitgebreid koken

Met kerst kook ik altijd bijzonder, zonder op de prijs te letten van de ingrediënten. Ik vind het leuk om ‘goed uit te pakken’ en alle aanwezigen culinair in de watten te leggen. Meestal kies ik gerechten die mij erg lekker lijken, maar die ik nog nooit heb gegeten, zodat het bereiden van het kerstdiner extra spannend wordt en een leuke uitdaging! Twee gerechten komen echter ieder jaar weer terug: de garnalencocktail (met een goddelijke zelfgemaakte whiskysaus) én de heerlijk, sappige rollade van de slager.

Mooi gedekte tafel

Van de tafel probeer ik altijd iets bijzonders te maken. Normaal ben ik er erg makkelijk in en moet het vooral functioneel zijn, maar met kerst moet het er gelikt uit zien. Niemand mag zich hier mee bemoeien en alles moet precies staan zoals ik dat in gedachte heb. Met vooral veel kaarslicht en bling bling maar ieder jaar toch een beetje anders.

Sprookjesachtig

De bijzondere cluster verlichting, mooie versieringen, de kaarsjes, alles ziet er zo gezellig uit! Als ik naar buiten kijk en ons lichtgevende hertje zie staan in de tuin, met vallende lichtdruppeltjes boven zijn hoofd (die hangen in de appelboom) lijkt het net een sprookje. Het geeft me zo’n heerlijk ‘feelgood’ gevoel, dat het net even lijkt alsof het hele leven een sprookje is.

Tevreden gevoel

De rust na kerst zodat ik met een tevreden gevoel kan nagenieten en vooral zo min mogelijk hoef te doen. Er zijn immers genoeg restjes in de koelkast om mij die dag over het eten niet meer druk te maken!

liefs Marion

Meer informatie

Extreme cadeaus, hoe duur mag het zijn?
Top 50 beste kerstliedjes
Kerstkriebels: Hoe vier jij je kerst?
De leukste kerstliedjes
Wat doen we dit jaar met kerst?
Een gezellig huis met kerst!
De mooiste cadeautjes voor onder de boom
Nederlandse gezin kiest voor traditionele Kerst

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *