De leukste adventskalenders

De leukste adventkalenders

Het is vroeg donker, de gordijnen kunnen dicht, de kaarsjes aan. Gezelligheid. Op dit moment heb ik ook een paar waxinelichtjes aangestoken. Stiekem heb ik nu al zin in Kerstmis, ondanks dat Sinterklaasavond nog moet komen. De kerstdagen zijn toch heel anders, omdat je dan het huis versierd en nog gezelliger maakt met lichtjes en kaarsen. Maar Kerstmis betekent ook gezelligheid met dierbaren en lekker eten. Ieder jaar opnieuw ben ik al vroeg met de voorbereidingen van deze dagen bezig. Ik koop cadeautjes, denk na over het menu, versier mijn huis. Ik vind het heerlijk om juist in deze tijd door de gidsen van supermarkten te bladeren, kwijlend boven al die lekkernijen en ik laat me er absoluut door inspireren.

Advent

Op 1 december begint de advent, de advent is de aanloopperiode naar kerst. Officieel alleen in het christendom, maar aftellen tot de kerst is voor iedereen leuk. In de kerk duurt de advent vier zondagen en worden er kaarsen aangestoken. In 2018 begint de ‘kerkelijke’ advent op 2 december, maar de adventskalenders beginnen natuurlijk gewoon op 1 december met aftellen. Vanaf 2 december bereiden gelovigen zich voor op de kerst, op de geboorte, de komst van Jezus en tegelijkertijd wordt er stilgestaan bij de wederkomst van Jezus.

De advent staat niet als zodanig in de bijbel beschreven, men was meer bezig met het thema over het mysterie van de menswording. Om af te tellen naar de kerst zijn er adventskransen, op de vier zondagen wordt er een kaars aangestoken die op een adventskrans staat. Er staan op die krans vier kaarsen. Des te dichter naar Kerstavond des te meer kaarsen branden er, als symbool voor het brengen van licht.

lijn groen oudersenzo
De leukste adventkalenders
De leukste adventkalenders

Los van de kerkelijke adventsbeleving zijn er ook leuke, ludieke, grappige, interessante of lekkere adventskalenders om af te tellen naar de kerst. Gewoon omdat het leuk, gezellig en mooi is om ze neer te zetten en omdat het gewoon hartstikke spannend is om elke dag een vakje te openen. Voor groot en klein. Daarom heb ik de tien leukste adventskalenders op een rijtje gezet in willekeurige volgorde.

De tien leukste adventskalenders

Kalender 1: Een houten kerstkalender

De leukste adventkalenders

Wat een kleurige adventskalender en hoe mooi! Deze zal mooi staan op de ontbijttafel en dat je kindje dan iedere ochtend een deurtje opent. Deze kistjes kun je zelf vullen met leuke spulletjes. Is het voor je partner dan iets voor volwassenen en voor kinderen natuurlijk leuke frutsels en speledingetjes. En hout geeft sowieso een warm effect. En is gewoon elk jaar weer te gebruiken.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo

Kalender 2: Adventskalender van de Ikea

De leukste adventkalenders

En wat zag mijn oog: de ikea heeft ook een adventskalender, met daarin twee tegoedkaarten waarin de bedragen kunnen oplopen. Dus het is niet alleen aftellen naar de kerst maar ook kans maken op. Nu vind ik het uiterlijk van de kalender super. De tekening die erop staat bedoel ik dan.

Online te koop bij: IKEA

lijn groen oudersenzo

Kalender 3: Adventskalender kerstboom MDF

Houten adventskalender in de vorm van een kerstboom. De kalender bevat 24 vakjes met deurtjes, waarin je een klein presentje kunt plaatsen. Ook is de kerstboom versierd met een glitter ster als piek, 6 kerstboompjes, 6 kerstballen en 1 kerstmannetje.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo

Ik ben heel erg benieuwd welke adventskalender jij het liefste zou willen hebben!

Liefs Karin

Meer informatie

De mooiste cadeautjes voor onder de boom
Waarom ik kerst zo leuk vind
Makeup Revolution Lip Advent Calendar

Bronvermelding

Tekst: Karin de vroedt
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *