De 10 leukste adventskalenders

De 10 leukste adventkalenders

Het is vroeg donker, de gordijnen kunnen dicht, de kaarsjes aan. Gezelligheid. Op dit moment heb ik ook een paar waxinelichtjes aangestoken. Stiekem heb ik nu al zin in Kerstmis, ondanks dat Sinterklaasavond nog moet komen. De kerstdagen zijn toch heel anders, omdat je dan het huis versierd en nog gezelliger maakt met lichtjes en kaarsen. Maar Kerstmis betekent ook gezelligheid met dierbaren en lekker eten. Ieder jaar opnieuw ben ik al vroeg met de voorbereidingen van deze dagen bezig. Ik koop cadeautjes, denk na over het menu, versier mijn huis. Ik vind het heerlijk om juist in deze tijd door de gidsen van supermarkten te bladeren, kwijlend boven al die lekkernijen en ik laat me er absoluut door inspireren.

Advent

Op 1 december begint de advent, de advent is de aanloopperiode naar kerst. Officieel alleen in het christendom, maar aftellen tot de kerst is voor iedereen leuk. In de kerk duurt de advent vier zondagen en worden er kaarsen aangestoken. In 2018 begint de ‘kerkelijke’ advent op 2 december, maar de adventskalenders beginnen natuurlijk gewoon op 1 december met aftellen. Vanaf 2 december bereiden gelovigen zich voor op de kerst, op de geboorte, de komst van Jezus en tegelijkertijd wordt er stilgestaan bij de wederkomst van Jezus.

De advent staat niet als zodanig in de bijbel beschreven, men was meer bezig met het thema over het mysterie van de menswording. Om af te tellen naar de kerst zijn er adventskransen, op de vier zondagen wordt er een kaars aangestoken die op een adventskrans staat. Er staan op die krans vier kaarsen. Des te dichter naar Kerstavond des te meer kaarsen branden er, als symbool voor het brengen van licht.

Wat doen we dit jaar met kerst?
Baby’s eerste Kerstmis

lijn donker geel oudersenzo
De 10 leukste adventkalenders
lijn donker geel oudersenzo

Los van de kerkelijke adventsbeleving zijn er ook leuke, ludieke, grappige, interessante of lekkere adventskalenders om af te tellen naar de kerst. Gewoon omdat het leuk, gezellig en mooi is om ze neer te zetten en omdat het gewoon hartstikke spannend is om elke dag een vakje te openen. Voor groot en klein. Daarom heb ik de tien leukste adventskalenders op een rijtje gezet in willekeurige volgorde.

De tien leukste adventskalenders

De 10 leukste adventkalenders

Kalender 1: een houten kerstkalender

Wat een kleurige adventskalender en hoe mooi! Deze zal mooi staan op de ontbijttafel en dat je kindje dan iedere ochtend een deurtje opent. Deze kistjes kun je zelf vullen met leuke spulletjes. Is het voor je partner dan iets voor volwassenen en voor kinderen natuurlijk leuke frutsels en speledingetjes. En hout geeft sowieso een warm effect. En is gewoon elk jaar weer te gebruiken.

Prijs: 36,35 euro | Bol.com

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 2: Trolls

Trolls wie kent ze niet. Mijn haar zit zo als ik uit bed stap. En als je dan tegen me praat ga ik nog brommen ook. Er zit een verscheidenheid aan kleine cadeautjes in. Erg leuk. Je kind zal hier veel plezier aan beleven. En heb je meer dan 1 kind dan kun je ook je kinderen de kalender laten delen. Om de beurt een vakje openen.

Prijs: 27,99 euro | Bol.com

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 3: Star Wars VIII

Een leuke adventskalender met de meest favoriete karakters. Je kind zal er blij mee zijn. Ik ken een 14-jarige jongen die er heel blij mee zal zijn, hij is Star Wars fan. Ik vind de gevarieerdheid in zulke adventskalenders erg leuk. Chocolade is natuurlijk ook fijn, maar kinderen krijgen over het algemeen (o en ouders ook) genoeg lekkere dingen in de maand december. Star wars is en blijft al jarenlang favoriet.

Prijs: 37,90 euro | Bol.com

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 4: 25 Days of the Enchanted Deluxe

Dit is de 25 Days of the Enchanted Deluxe Advent Calendar van the body shop. Een behoorlijke mond vol. Hoe lekker is dit voor de mooie mama! Een beautykalender waarbij mama even lekker tot haarzelf kan komen. Want mama zorgt niet alleen voor haar kindje maar ook voor haarzelf! Wat een verwennerij. Misschien krijgt ze het wel van Sinterklaas.

Toen ik deze kalender zag, begon ik meteen een soort van verlangend te zuchten, zowel om het uiterlijk van de kalender als om wat erin zit. Er zit van alles in van handcrème tot lipgloss. Echt een heerlijke verwenkalender voor de mooie mama. Zie jij jezelf al lekker tutten met deze kalender? Vast wel! Deze kalender is best prijzig, 85 euro maar ze hebben ook een goedkopere uitvoering van 50 euro.

Prijs: 85 euro | Body shop

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 5: De adventsdoosjes van de Action

Zoals altijd heeft Action altijd leuke dingetjes voor weinig geld. Ik mag graag er even doorheen lopen om 1 ding te kopen. Althans ik ga er altijd heen met 1 doel….o een tas vol. Maar wie kent dat niet? Dit zijn adventsdoosjes die je zelf kunt vullen met leuke kleine dingetjes, en dat kan van alles zijn, speelgoed, chocolaatjes, kleine verzorgingsspulletjes of stickertjes. Bij de action is er voldoende aanbod om de doosjes te vullen.

1,99 euro | Action

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 6: de adventskalender van de HEMA

Ook de adventskalender van de HEMA is er één die je persoonlijk kunt maken. En is te vullen met leuke kleine dingetjes die past bij diegene die de kalender krijgt. Bijvoorbeeld met knutselspulletjes, gummetjes, en dat soort dingen.

5,00 euro | HEMA

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 7: Makeup Revolution Lip Advent Calendar

Wow wat leuk, allemaal weer voor de mooie mama. Lipstick in alle kleuren, lipgloss en lip liners. Direct een mooie kans om te kijken welke kleur nu echt bij je past in plaats van ongemakkelijk in een drogisterij kleuren proberen. Ik vind in een winkel een kleur proberen dus helemaal niks. Sta je daar met je gestifte lippen in de foute kleur voor jouw lippen, moet je op zoek naar tissues. Kortom een leuke beauty kalender.

Wil je meer weten over deze kalender? Wij pakten deze al voor je uit!

34,95 euro | Boozyshop

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 8: De bier adventskalender van Beerwulf

Papa wil natuurlijk ook een leuke kalender, en Mama doet gewoon gezellig mee. Erg leuk bedacht om verschillende soorten bier via een adventskalender aan de man/vrouw te brengen. En wat is dan gezelliger om als de kinderen op bed liggen om samen te proosten op een goede dag. Er zitten vast twee glazen bier in een flesje. Hoe gezellig samen aan
een bierkalender

49,95 euro | Beerwulf

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 9: Playmobil

Oooo deze wil ik! Hoe schattig met die elfen en playmobil raakt nooit uit! Zo leuk om mee te spelen. Met de kerstdagen heb je geen kind meer aan je kind en zal deze allerlei verhalen bij deze kalender verzinnen.

21,99 euro | Playmobil

lijn advent
De 10 leukste adventkalenders

Kalender 10: adventskalender van de Ikea

En wat zag mijn oog: de ikea heeft ook een adventskalender, met daarin twee tegoedkaarten waarin de bedragen kunnen oplopen. Dus het is niet alleen aftellen naar de kerst maar ook kans maken op. Nu vind ik het uiterlijk van de kalender super. De tekening die erop staat bedoel ik dan.

12,95 euro | IKEA

Ik ben heel erg benieuwd welke adventskalender jij het liefste zou willen hebben!

Liefs Karin

Meer informatie

Adventkalender in de spotlight: Makeup Revolution Lip Advent Calendar
Kerstmis met kinderen – Een gezellig samenzijn
Kerstversiering maken voor de kerstboom
Hoe vier jij je kerst?
Hoe maak je je kerstdiner Kinderproof?
Baby’s eerste Kerstmis
Wat doen we dit jaar met kerst?
Themapagina: Kerstmis
Schoenen maken de man tijdens het kerstdiner!
Het kerstdiner van Levi-S
Top 50 beste kerstliedjes
Feestdagen en cadeautjes
10 Kersttips! Maak er een gezellig samenzijn van!
Nederlandse gezin kiest voor traditionele Kerst
De tien leukste kerstliedjes
De tien leukste knutselwerkjes voor Kerstmis
Kerstkaarten – Zelfmaken, traditioneel of digitaal?
De leukste kerstliedjes
Beertje Bas helpt de Kerstman – Online voorleesverhaaltje
Voorleesverhaaltje – Willy Woef viert Kerstmis
Leuke verzameling Kerstknutsels!
De leukste Kerstclips

Bronvermelding

Tekst: Karin de vroedt
Stockfoto: 123rf.com

De 10 leukste adventkalenders
lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *