Wat doe je eigenlijk met je kerstpakket?

Massaal worden kerstpakketten, zelfs al tijdens de kerstdagen, op Markplaats gegooid om zo snel mogelijk te verpatsen. Je kunt het als werkgever nooit iedereen naar de zin maken, dus ik zou het me maar niet aantrekken. Een kerstpakket is vaak een doos vol verrassingen, soms nuttig, soms minder. En als je zelf niks met de inhoud kan, wat doe je er dan mee? Ja, okay, je kunt het kerstpakket op een veilingsite zetten, maar in plaats van het te dumpen op Marktplaats, kun je ook aan de slag met deze één van deze praktische ideeën om je kerstpakket een tweede leven te geven!

Wat doe je met je kerstpakket?

Deel het met anderen

Familie en vrienden

Heb je iets in je pakket dat perfect is voor iemand die je kent? Maak er een klein cadeautje van. Een fles wijn, een stukje kaas, of die speciale chocolade kunnen een eenvoudig maar doordacht gebaar zijn.

Doneer aan een goed doel

Voedselbanken en liefdadigheidsinstellingen zijn vaak blij met donaties van voedsel en bruikbare spullen. Zoek een lokale organisatie waar je je kerstpakket of delen ervan kunt doneren.

Organiseer een ruilavond

Organiseer een gezellige avond met vrienden of collega’s waar iedereen items uit hun kerstpakketten kan ruilen. Dit is niet alleen leuk, maar je kunt ook eindigen met iets dat je echt wilt of kunt gebruiken.

Verjaardagen en speciale gelegenheden:

Bewaar items uit je kerstpakket voor toekomstige cadeaus. Dit is niet alleen kosteneffectief, maar vaak ook uniek en persoonlijk.

Creatief hergebruiken

Keukenkunsten

Gebruik de voedingswaren om nieuwe recepten te proberen. Een fles olijfolie, exotische kruiden, of bijzondere pasta kunnen de basis vormen voor een avontuurlijke maaltijd.

Knutselen met verpakkingen

De doos en verpakkingsmaterialen kunnen worden hergebruikt voor knutselprojecten. Maak er opbergdozen van, of gebruik het als materiaal voor een kunstproject.

Verkoop of ruil online

Marktplaats en meer

Als je echt iets niet kunt of wilt gebruiken, overweeg dan om het te verkopen of te ruilen op sites als Marktplaats. Zorg er wel voor dat je het op een eerlijke en respectvolle manier doet.

Ruilen via social media

Er zijn verschillende groepen op Facebook en andere social media waar mensen items ruilen of weggeven. Zoek naar lokale groepen en zie wat je kunt ruilen.

Denk aan de toekomst

Kijk eens goed naar de inhoud: Vind je er duurzame producten in, zoals biologische thee of ecologisch verantwoorde zeep? Deze items kunnen een startpunt zijn om je meer bewust te maken van milieuvriendelijke keuzes in je dagelijks leven. Gebruik deze producten als een leermoment. Bijvoorbeeld, als je een pakket met fairtrade koffie hebt ontvangen, verdiep je dan in het verhaal achter fairtrade producten. Dit kan je aanmoedigen om vaker te kiezen voor producten die zowel goed zijn voor het milieu als voor de gemeenschappen die ze produceren.

Zo wordt je kerstpakket meer dan alleen een seizoensgebonden verrassing; het wordt een deel van je reis naar een bewuster leven.

liefs Marion

Meer informatie

De heerlijkste stoofpeertjes voor het kerstdiner
Kerstmis vieren, een gezellig samenzijn
Fijne kerst ideeën voor bijzonder gezellige kerstdagen
Hoe maak je het kerstdiner kidsproof?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *