De foute kersttrui, heb jij hem al in de kast?

De foute kersttrui, heb jij hem al in de kast?

Eerlijk is eerlijk, we hebben nog even te gaan voor we weer aanschuiven aan de kerstdish, maar niks mis om op tijd voorbereid te zijn. Want heb jij al een foute kersttrui in je garderobe? Want de foute kersttrui is een heuse trend aan het worden, niet alleen in Amerika, ook hier in ons kikkerlandje. Zo’n foute kersttrui is natuurlijk wel een dingetje, maar gelukkig hoef je er niet mee op het kerstdiner te verschijnen (mag wel), want er is een speciale foute-kersttruidag in het leven geroepen. De datum varieert, maar dit jaar wordt Ugly Sweater Day gevierd op 16 december. Je hebt dus nog even tijd om te shoppen.

Wat is een foute kersttrui?

Eigenlijk zegt de naam alles, een foute kersttrui is een over de top lelijke trui met een kerstthema. Behoudens het feit dat de trui ongetwijfeld lekker warm is, is voor de rest alles fout aan de trui. Maar dan op zo’n fijne over-the-top-manier. Ze zijn er in allerlei kleuren, groen, rood, blauw, zwart, het maakt niet uit. En natuurlijk blijf je er niet mee thuis zitten. Je draagt deze trui natuurlijk ook naar je werk, je schoonmoeder, de kroeg of naar de buurtsuper! Want laten we eerlijk zijn, goed fout is niet fout.

lijn groen oudersenzo
De foute kersttrui, heb jij hem al in de kast?

Waar komt de foute kersttrui vandaan?

Misschien denk je dat deze trend is begonnen met de film Bridget Jones’ Diary, waarin Marc Darcy met een vreselijke zelfgebreide trui op de kerstborrel verschijnt, maar niets is minder waar. In de jaren 50 werden door moeders (en oma’s) al kersttruien van wol gemaakt. En daar is de marketing in gesprongen, zodat je geen breiende mams meer nodig hebt voor zo’n wollige eyecatcher, maar deze gewoon in de winkel kunt kopen.

In de daaropvolgende jaren kwamen er steeds meer frutsels, gekkigheden en verfraaiingen bij, met de jaren 80 als hoogtepunt. Daarna verdween de kersttrui weer even naar de achtergrond, tot het moment dat Marc Darcy in zijn kersttrui verscheen!

Foute kersttrui rendier – rood

Eigenlijk is deze kersttrui nog helemaal niet zo fout én je kunt er gezellig met “twinnen” met je partner. De trui is uitgevoerd in rood, wit, zwart met een vrolijke Rudolf boven op je buik! De trui is verkrijgbaar tot maat 4L.

Online te koop bij Bol.com

Lijn Kerstliedjes

JAP foute kersttrui – Santa

Dit is natuurlijk wel een echt heul foute kersttrui. Met recht de foutste, maar hilarisch is hij. Je moet er natuurlijk in durven lopen, maar je gaat op zeker reacties uitlokken. Ook deze trui kriebelt niet en is verkrijgbaar tot 4L.

Online te koop bij Bol.com

Lijn Kerstliedjes

Foute kersttrui I’m sexy

Een trui met humor. Ik hou van woordgrapjes en deze kersttrui laat ongetwijfeld iedereen lachen. Hij is verkrijgbaar tot maat 4L. En deze uitvoering is de enige kleur die wij hebben kunnen vinden.

Online te koop bij Bol.com

Lijn Kerstliedjes

Foute kersttrui – Keurige kerst

Oh wat is deze trui fout! Fouter dan fout zelfs, maar daarom juist zo leuk! Hij is, net als de vorige trui, van UglyXmas en is bedoeld om mensen te laten lachen. Alleen verkrijgbaar in deze rode uitvoering en tot maat 4L.

Online te koop bij Bol.com

Lijn Kerstliedjes

Foute kerstmuts

Als je dan toch op stap gaat in zo’n foute kersttrui, dan mag een foute kerstmuts natuurlijk niet ontbreken! Met deze groene ho-ho-ho muts, kun je goed voor de dag komen! Super leuk! En hij zorgt er ook nog eens voor dat jij geen koude oren krijgt!

Online te koop bij Bol.com

Lijn Kerstliedjes

Happy Christmas

En de laatste alweer, de Happy Christmas. Een vrolijke trui met kerstmannen, sneeuwpoppen en kerstbomen. Geschikt voor mannen en vrouwen en verkrijgbaar tot maat XXXL.

Online te koop bij Bol.com

Lijn Kerstliedjes

Kerstsokken

Als je dan al een opvallende trui aan hebt en die leuke kersterige muts, dan mogen bijpassende sokken natuurlijk niet ontbreken. Bijvoorbeeld deze hippe kerstsokken met zuurstokken en gingerbreaspoppetjes. Hoe leuk zijn ze! Verkrijgbaar in de maten 40 – 45.

Online te koop bij Bol.com

Lijn Kerstliedjes

Superleuke traditie!

Wij wensen jullie alvast heel veel plezier met deze super leuke (nieuwe) traditie! Wij doen in ieder geval mee! En ben je heel creatief en wil je helemaal uniek voor de dag komen? Surf dan naar Pinterest voor de leukste ideeën!

Natuurlijk zijn wij hartstikke benieuwd naar jouw voorkeur! Welke trui is jouw favoriet? We lezen het graag in de comments!

liefs Marion

Meer informatie

Wat doe je eigenlijk met je kerstpakket?
Hoe fout is de foute kersttrui?
Kerstmis vieren, een gezellig samenzijn
Een kerstpakket kiezen: waar let je op?
Zo zit je dit jaar super vrouwelijk aan het kerstdiner
Willy Woef viert Kerstmis (voorleesverhaaltje)

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *