Hoe ga jij dit jaar je kerstwensen en/of nieuwjaarswensen versturen?

Hoe ga jij dit jaar je kerstwensen en/of nieuwjaarswensen versturen?

We gaan weer op naar het einde van het jaar en dat betekent dat Kerst er weer aankomt. Kerstwensen versturen hoort daar traditioneel gezien ook bij. Hoewel de tendens toch is dat er steeds minder kaarten verstuurd worden. Wat doe jij dit jaar? Koop jij je kerstkaarten, maak je ze zelf of doe je het toch anders? Laat jij je kerstwens op een andere manier weten?

Kerstkaarten maken

Persoonlijker dan een kerstkaart maken en deze met een persoonlijke wens versturen naar een dierbaar familielid of vriend(in) is er eigenlijk niet. Lijkt het je leuk, maar heb je geen idee hoe? Er zijn genoeg tijdschriften te vinden of kijk eens rond op internet om hier inspiratie voor op te doen! Nu hoef je echt niet meteen de meest ingewikkelde kaarten te maken, maar het kan ook zomaar een leuke hobby voor je worden! Eigenlijk kan je hier heel veel kanten mee uit. Een kaart borduren, handletteren op de kaart of je maakt een 3d kaart met hulp van speciale vellen die hiervoor te koop zijn. En dat is nog maar een hele kleine greep uit alle mogelijkheden.

Kant-en-klare kaarten kopen

Kerstkaarten kopen is uiteraard heel simpel. Ook hierin heb je heel veel keuze. Je kunt kaarten kopen en hier zelf je wens inschrijven. Of je laat het doen door voor een online shop te kiezen die de kaarten voor je verstuurd.

Fotokaarten

Een mooie variatie op bovenstaande mogelijkheden zijn de fotokaarten. Hiervoor heb je geen talloze avonden nodig om alle kaarten af te krijgen, maar persoonlijk is het wel. Je laat van een eigen foto kerstkaarten maken. Je kunt ervoor kiezen dat er ook direct een kerstwens opstaat en jij hoeft ze alleen nog maar te versturen. En ook dat kan je gewoon laten doen, natuurlijk.

lijn groen oudersenzo
Hoe ga jij dit jaar je kerstwensen en/of nieuwjaarswensen versturen?

Schrijf een brief!

Doe het eens op een heel andere manier! Misschien niet haalbaar voor al je vrienden, maar voor de mensen die je al lang niet gezien hebt, bijvoorbeeld, of voor mensen die iets moeilijks meegemaakt hebben dit jaar, is dit een prachtig idee. Schrijf eens een brief in plaats van alleen maar een kerstwens! Zeker weten dat dit gewaardeerd wordt!

Met een cadeautje

Is er iets bij iemand gebeurt dit jaar? Gaat er komend jaar iets komen wat nu al bekend is? Mis je iemand of om wat voor reden dan ook: een kerstwens laten vergezellen van een klein cadeautje is superlief en zal de ander zeker goed doen voelen. Merken dat iemand echt aan je denkt, dat is immers ontzettend fijn. Je kunt dit zelfs online regelen, maar is het niet nog veel fijner om dan echt zelf op een cadeautje uit te gaan en deze zelf te versturen? Natuurlijk vergezeld van je kerstwens of een uitgebreider briefje!

Via Whatsapp of per mail

Minder leuk, maar het gebeurt steeds vaker: een kerstwens via Whatsapp. Handig in de groepsapp, zodat je meteen een hele groep in 1 keer te pakken hebt. Even het bericht kopiëren en de volgde appgroep aanklikken. Handig? Zeker en lekker snel. Maar met zoiets als persoonlijk heeft het niks meer te maken. Kies je voor een mooie kaart of een mooi filmpje, dan is het al meer dan niks. Toch haalt het natuurlijk niet bij een echte kaart! Dit verhaal gaat precies zo op voor het versturen van een mail. Het is beter dan niets, maar om het nou mooi te vinden…

Via social media

Nog onpersoonlijker is de algemene kreet op je Facebookaccount of wat voor social media dan ook. Ja, het is leuk om het daar ook even te doen omdat je vaak meer ‘vrienden’ hebt op je social media dan die je in het echte leven een kaartje stuurt. Maar in plaats van kaarten is het toch echt wel minder hartverwarmend.

Originele kerstwensen

Voor alle vormen heb je uiteraard dus een kerstwens nodig. Ook hierin kan je keuzes maken. Hou je het gewoon bij het simpele “prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar” of ga je voor iets originelers? Zoek eens een mooi gedichtje op of als je dat zelf ziet zitten: maak er zelf 1! Kom je daar niet uit? Dan kan je opnieuw op internet inspiratie opdoen of een wens uitzoeken. En er zijn zelfs dichters die voor jou een eigen, persoonlijke kerstwens in elkaar willen flansen! Zoek maar eens op o.a. Marktplaats. Vaak komen na de Sinterklaasdichters de Kerstgedichten-makers naar voren.

liefs Wil

Meer informatie

Kerstkaarten, hoe ga jij dit jaar je kerstboodschap versturen?
Willy Woef viert Kerstmis (voorleesverhaaltje)
Baby’s eerste kerst, hoe bijzonder is dat!
Fijne kerst ideeën voor bijzonder gezellige kerstdagen
De leukste kerstliedjes

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Primera.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *