Hoe fout is de foute kersttrui?

Hoe fout is de foute kersttrui?

Kerst is een magische tijd. Fonkelende lichtjes, pompeuze kerstbomen, uitgebreide diners én foute kersttruien. De foute kersttrui is eigenlijk al jaren populair. Wie herinnert zich niet de hilarische scéne uit Bridget Jones’ Diary, waarin Bridget en Mark Darcy een awkward conversatie voeren terwijl ze beiden een door Bridgets moeder gebreide foute kersttrui dragen?
Tijdens kerst 2019 is de foute kersttrui niet meer weg te denken. Van alle kerstkleding is de kersttrui verreweg het meest populair. Maar wat maakt een kersttrui nu precies fout? En welke foute kersttruien zijn er allemaal?

De foute kersttrui: waarom is die nu eigenlijk fout?

Vroeger droegen veel mensen met kerst hun allerbeste, meest feestelijke outfit. Denk aan panty’s en pantalons, overhemden en blazers. Het gevolg? Tijdens het kerstdiner zat iedereen opgeprikt aan de eettafel, gehuld in een veel te strak jurkje of niet prettig zittend colbert. Het meest foute kerstitem dat je aan de eettafel tegenkwam was de foute kerststropdas van oom Karel. Zo nu en dan droeg iemand een afzichtelijke kersttrui, gebreid door mams of oma. Dat gebeurt al sinds de jaren ’50, maar pas in de jaren ’80 en ’90 won de foute kersttrui aan populariteit.

Kersttruien worden meestal fout genoemd omdat ze eigenlijk nogal afschuwelijk zijn: opzichtige kleuren en patronen, rendieren met een rode neus van pompons, opvallende details als sneeuwvlokken, zuurstokken of glitters. Daarnaast wijkt de foute kersttrui natuurlijk enorm af van de standaard nette kerstoutfit.

lijn groen oudersenzo
Hoe fout is de foute kersttrui?
Hoe fout is de foute kersttrui?

Welke foute kersttruien zijn er allemaal?

Foute kersttruien zijn er in veel verschillende designs voor hem & haar. Ga bijvoorbeeld voor een sullige kersttrui of voor een exemplaar met een foute opdruk als: “Kiss me under the mistletoe.” (Je zult trouwens net zien dat je nerdy collega van de salarisadministratie dit exemplaar aantrekt naar de jaarlijkse kerstborrel). Ook zijn er stijlvolle kersttruien verkrijgbaar die gewoon oprecht mooi zijn. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos. In verschillende webwinkels zijn aparte, originele en superfoute kersttruien te koop. Online heb je doorgaans meer keuze dan in fysieke winkels. Dit komt doordat de voorraad groter is.

Voor Kerstmis 2019 is de hype: hoe fouter hoe beter. Kersttruien met glitters, lichtgevende elementen, vloekende kleuren en andere opvallende zaken vallen dit jaar uitstekend in de smaak. Dit soort foute kersttruien zul je dan ook veel terugzien op kerstborrels en op 2e kerstdag bij van der Valk. Mensen maken met een foute kersttrui ook een soort statement: weg met conventies en dat opgeprikte gedoe, hier met het comfort van een krankzinnige, wollen kersttrui.

Hoe combineer ik een foute kersttrui?

Wil jij een foute kersttrui aan naar je schoonouders dit jaar? Dan is het wel zaak dat je hem op de juiste manier combineert. Vrouwen combineren de foute kersttrui het beste met een leuk rokje, jurkje, een panty en een kek hakje. Ook kan een kersttrui prima met een lange rok of een skinny jeans worden gecombineerd. Draag vooral waar jij je fijn bij voelt, maar de combinatie moet natuurlijk wel passen bij de gelegenheid. Bij een kerstborrel van de zaak verschijnen in een kersttrui met joggingbroek is zowel voor hem als voor haar echt een no-go.

Heren kunnen een foute kersttrui combineren met een hippe jeans of een pantalon voor een semi-formele gelegenheid. Je kunt eigenlijk alle kanten op. Wil je online een foute kersttrui kopen? Plaats je bestelling dan wel op tijd. Zo heb je ‘m gegarandeerd voor Kerstmis binnen!

Wat als ik geen foute kersttrui wil dragen?

Wil je geen foute kersttrui dragen, maar wel een opvallende kerstoutfit scoren? Je kunt ook kiezen voor een leuke stropdas om je nette kerstoutfit wat op te leuken. Andere accessoires zoals kerstmutsen zijn hiervoor ook zeer geschikt. Naast kersttruien kun je ook voor andere kerstkleding kiezen. Denk aan kerstoverhemden, een kerstcolbert met rendieren erop, een rendier onesie, een sexy kerstjurkje of een kerstspencer. Kortom: voldoende ideeën om de show te stelen tijdens dat kerstetentje met familie!

Wat draag jij tijdens de kerstdagen? Heb jij ook een foute kersttrui in de kast hangen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

De foute kersttrui, heb jij hem al in de kast?
Kerstmis vieren, een gezellig samenzijn
Baby’s eerste kerst, hoe bijzonder is dat!
Fijne kerst ideeën voor bijzonder gezellige kerstdagen
De perfecte kerst make-up ziet er zo uit!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Carnavalskleding.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *