Baby’s eerste kerst. Hoe bijzonder is dat!

Baby's eerste kerst, hoe bijzonder is dat!

De kerstdagen zijn toch altijd een beetje bijzonder… en dan is er dit jaar nog iets extra’s aan de hand: je baby zal zijn eerste kerstdagen meemaken! Zijn eerste kerst! Hoe pak je dat aan? Waar let je op met het inplannen van de feestdagen en hoe maak je het extra bijzonder?

Wees niet bang het fout te doen!

Eigenlijk is er voor je baby helemaal niets speciaals aan de kerstdagen… Flauw, ik weet het, maar het is toch vooral voor jou als papa of mama dat het bijzonder voelt. En dat is het ook wel, om op zo’n echte familiedag er een nieuw gezinslid bij te hebben. Maar je hoeft echt niet bang te zijn dat je het niet goed doet voor je kindje. Voor hem of haar is het enige wat van belang is dat JIJ er bent! Dat het te eten krijgt en aandacht. En dat zal toch niet moeilijk hoeven zijn. Dus ontspan maar gewoon en geniet. En maak het zo bijzonder als waar jij je goed bij voelt!

Baby en kerst: waar hou je rekening mee?

Misschien ben je gewend om twee of misschien wel drie dagen lang bij grote familiefeesten en -diners aanwezig te zijn of zelf te organiseren. Twee dagen lang zitten en eten, zoiets… Dat zal je toch even anders moeten plannen, nu. Want je kindje gaat dit echt geen twee dagen lang trekken. Zorg dus dat er een aantal zaken goed geregeld zijn:

Zorg voor voldoende rust in het programma.
Geef je kindje gewoon te eten in het ritme wat het gewend is.
Zorg voor een rustige slaapplek als je ergens anders bent.
Is je kindje gauw van slag? Laat het dan niet door alles en iedereen opgepakt worden. Ze kunnen je baby ook bewonderen door alleen te kijken…

Is je kindje gauw van slag? Plan dan gewoon 1 dag (even) uit en 1 dag rustig thuis in… Je plukt er zelf ook de vruchten van! Want dagen erna nog met een huilend gestrest kind zitten is niet alleen voor je kindje, maar ook voor jou niet fijn.
Woont de familie verder weg? Kijk of je kan blijven logeren, zodat er niet ook nog twee keer een lange reis met je kindje gemaakt hoeft te worden op 1 dag.
Bedenk dat rust en regelmaat toch echt ook nu fijn zijn voor je kindje en hou dit in je achterhoofd met het inplannen.
En wil je gewoon helemaal geen hectiek, maar rustig thuis met je eigen gezinnetje genieten? Jij bent de baas, gewoon lekker doen!

lijn groen oudersenzo
Baby's eerste kerst, hoe bijzonder is dat!
Baby's eerste kerst, hoe bijzonder is dat!

Thuisblijven met de kerst

Misschien is je baby nog heel klein of is er een andere reden dat je dit jaar gewoon met je baby thuis wilt blijven. Niemand kan jou verplichten om te komen, ook al die familie niet. Jij kiest voor wat voor jou/jullie goed voelt! Je kan het ook rustiger aanpakken en alleen je ouders uitnodigen, bijvoorbeeld. Of zelfs alleen voor even gezellig een kopje koffie… Uitleggen waarom je het zo wilt, is heel vaak al voldoende.

Leuke kerstaankopen voor de baby

Natuurlijk is er van alles te koop voor de baby voor de kerstdagen. Leuke kleertjes met kerstprintjes. Of je nu voor een kerstjurkje gaat, een foute trui of zelfs een echt kerstrompertje. Het is allemaal leuk! Of wat dacht je van baby’s eerste kerstbal? Hier kan je de naam van je kindje op laten zetten of zelfs een foto! Zo heb je wel een heel leuk aandenken.

En een mooi kerstcadeau voor je partner

Onder de kerstboom een speciaal cadeautje voor je partner, hoe lief wil je het hebben? En met zo’n eerste keer de kerst vieren met je kleine uk, kan je uiteraard kiezen voor een presentje wat hierop ingaat. Een ketting met de naam van het kindje of de foto op het naamplaatje gegraveerd. Of een armband natuurlijk. Wil je het minder groots? Waarom dan niet een mok met de foto van de baby (liefst met de kerstboom op de achtergrond of met een kerstmuts op…), een nieuwe agenda met eigen foto’s (dus heel veel van de baby en eventueel andere kinderen) of misschien ga je liever voor een prachtige foto in een mooi lijstje voor op kantoor of gewoon thuis op de kast?

Samen genieten

Waar het toch vooral om gaat is dat je met elkaar kunt genieten, van dat wat het belangrijkste voor je is: jouw dierbaren! Fijne feestdagen!

liefs Wil

Meer informatie

Hoe ga jij dit jaar je kerstwensen en/of nieuwjaarswensen versturen?
Willy Woef viert Kerstmis (voorleesverhaaltje)
Kerstkaarten, hoe ga jij dit jaar je kerstboodschap versturen?
Hoe maak je het kerstdiner kidsproof?
Fijne kerst ideeën voor bijzonder gezellige kerstdagen
Kerstkriebels: Hoe vier jij je kerst?
De leukste kerstliedjes

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *