Schoenen maken de man tijdens het kerstdiner!

Schoenen maken de man tijdens het kerstdiner!

Heb jij al een idee wat je gaat dragen tijdens het kerstdiner? Misschien heb je zelfs al iets nieuws gekocht? Het zal ongetwijfeld een feestelijke outfit zijn, maar heb je ook al nagedacht over de outfit van je partner? Hoe gaat hij dit jaar gekleed tijdens het kerstdiner? Kleding maken de man, maar vergeet zijn schoenen niet. Is het heel gek om te zeggen: ‘schoenen zijn de spiegel van de ziel?’ Of ben ik de enige met een schoenentik en mannen vaak beoordeel op basis van hun schoenen?

De schoenen

Ook al zitten de schoenen tijdens het kerstdiner veel van de tijd verborgen onder de tafel, schoenen maken je outfit compleet. Ze vormen wel degelijk een belangrijk onderdeel van je feestelijke looks. Misschien een beetje gek, maar ik kijk vaak als eerste naar de schoenen van een man. Zijn keuze voor schoenen, kan veel over de man vertellen. Heb jij dat ook?

De instapper

Ik hou bijvoorbeeld niet van mannen met instappers. Net alsof ‘het gemak van een instapper’ doorstraalt op de man. Zal hij overal zo makkelijk in zijn? Daar moet ik niet aan denken, ik hou juist van een sterke persoonlijkheid. Instappertjes stralen voor mij geen kracht uit, maar juist een soort gemakzucht. Zal hij overal zo ‘lekker makkelijk’ in en uit willen stappen? Ik hou juist van iemand die zijn tanden in iets durft te zetten, moeite voor iets wil doen. Juist niet voor de makkelijkste weg kiest.

lijn groen oudersenzo
Schoenen maken de man tijdens het kerstdiner!

Sandalen

De kans dat een man sandalen – met of zonder sokken – draagt tijdens het kerstdiner is natuurlijk niet zo heel groot, dus daar ga ik niet veel woorden aan wijden. Sandalen zijn gewoon altijd fout. Ook in de zomer. Ik krijg er zo’n ‘Laat maar waaien-gevoel’ van. Dan zie ik nog liever teenslippers (nee, niet tijdens het kerstdiner) dan een sandaal.

Sneakers

Ik hou van sneakers, ze doen mij op een of andere manier een beetje stout aan. Maar ik hou alleen van sneakers als iemand casual is gekleed, nooit onder een pak. Onder een pak krijgen sneakers ineens een volstrekt andere uitstraling, alsof de man dan ineens zelf sneaky wordt. Geen sneakers dus voor het kerstdiner.

Laarzen

Laarzen onder een pak. Ik kan er niks aan doen, maar ik denk dan gelijk: ‘Goh, die lapt zeker alles aan zijn laars’. Onbetrouwbaar, lak aan alles, dat straalt het uit. Op zich hou ik wel van eigenwijs, maar er zijn grenzen. Dit is er zo een.

De versleten of ongepoetste schoen

Over versleten of ongepoetste schoenen ga ik niet eens woorden vuil maken. Als hij zo slonzig met zijn schoenen is, zal dat overal wel in doorstralen. Een man met ongepoetste schoenen geeft mij het idee van een persoon die in huis alles achter zijn kont laat slingeren en van zijn partner verwacht dat die het wel even voor hem opruimt. Ik krijg al kriebels als ik er aan denk.

Sportsokken

Okay, het zijn geen schoenen, maar ze zitten wel aan je voeten. Natuurlijk moet de keuze van de sok kloppen met de outfit of de schoen. Die witte tennissokken kunnen natuurlijk gewoon echt niet. Het gekke is dat ik dit doorgaans bij mannen zie, die nooit op het tennisveld staan. Wat doen zij sowieso met tennissokken in hun sokkenla? Of geven die sokken ze een sportief gevoel of zo? Ik heb toch echt liever een man die zijn sportiviteit uit zijn body haalt, in plaats van uit zijn sokken.

Sloffen

Ik mag hopen dat geen enkele man aan het kerstdiner verschijnt op sloffen. Ook niet als je kerst in eigen huis viert. Het dragen van sloffen geeft mij het idee dat hij zich zuchtend en kreunend door het leven sloft. Dat alles al snel te zwaar voor hem is. Als je niet eens de moeite neemt een paar fatsoenlijke schoenen aan te trekken, maar blijft rondsloffen dan krijg ik toch echt de neiging een peper in zijn *piep* te stoppen.

Maar wat dan wel?

Een goede vraag! Weet je waar ik blij van word? Ik word écht blij van mooie, sierlijke, stevige schoenen zoals bijvoorbeeld schoenen van van Bommel. Dit soort schoenen stralen voor mij mannelijkheid uit, succes, persoonlijkheid en smaak. Ik vind deze Floris van Bommel schoenen bijvoorbeeld erg mooi voor mijn partner. Natuurlijk heeft het een prijskaartje, maar je zou er voor kunnen sparen. Als je iedere maand 20 euro spaart, kun je jezelf (of je partner) met de kerst trakteren op een paar prachtige van Bommel schoenen! Is dat trouwens geen prachtig kerstcadeau onder de boom?

liefs Marion

Meer informatie

Hoe fout is de foute kersttrui?
De 10 leukste kerstliedjes
De leukste knutselwerkjes voor Kerstmis
10 Kersttips! Maak er een gezellig samenzijn van!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met van Bommel.

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.