Een gezellig huis mer kerst!

Een gezellig huis met de kerst

Veel eerder dan alle voorgaande jaren, heb ik het huis omgetoverd in kerst. Door alle veranderingen en aanpassingen die dit jaar voorbij zijn gekomen, had ik er dit jaar veel meer behoefte aan om het huis vroegtijdig in kerstsfeer te brengen. Misschien jij ook wel? Dus staat inmiddels de kerstboom alweer zo’n week of twee in de hoek, hangt het dennengroen tegen het plafond en branden er overal sfeervolle lichtjes. Hoe gezellig!

En omdat ik dus al helemaal in kerstsfeer ben, deel ik graag deze kersttips met jullie. Want hoe breng je nou je huis in kerstsfeer?

Tip 1: Een opgeruimd huis is een gezellig huis!

Er is niets zo ongezellig dan troep om je heen, dus dat is gelijk tip 1. Zorg dat het huis opgeruimd en netjes is. Misschien niet de allerleukste bezigheid, maar wel de meest belangrijke. Want je kunt nog zoveel leuke kerstversiering hebben, als de omgeving een chaos is, blijft het ongezellig.

Heb je ook zo’n hekel aan opruimen en schoonmaken? Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen verkrijgbaar! Wat dacht je van deze slimme stofzuiger, de iRobot Roomba i7+. Deze robot zuigt niet alleen de vloeren schoon, hij leegt zichzelf automatisch en laadt zichzelf ook weer op. Je kunt hem eenvoudig programmeren met de iRobot HOME-app (via je tablet of Smartphone), zodat je er wekenlang geen omkijken meer naar hebt en je vloer er altijd spik en span uitziet. Hoe handig is dat met al die dennennaalden die ongetwijfeld van je kerstboom gaan vallen.

lijn groen oudersenzo
Een gezellig huis met de kerst

Slimme robot

Je kunt deze slimme robotstofzuiger leren hoe je woning is ingedeeld, van de woonkamer tot de keuken en van de slaapkamer tot de badkamer. Met die handige app bepaal jij welk vertrek er aan de beurt is. Overdag de slaapkamers? In de nacht de woonkamer en keuken? Prima! Je voert dit in via de app en aangezien deze Roomba met WIFI is verbonden aan internet, snapt hij jouw opdrachten en gaat direct voor je aan de slag.

Wij gebruiken deze robot ook regelmatig in het huis van Rob. We zijn daar niet zoveel maar hebben ook geen zin om direct aan de schoonmaak te gaan als we er wel zijn. Een paar uur voor vertrek, geven we de robotstofzuiger de opdracht om alle vertrekken te zuigen. Zodra we binnenkomen zijn alle vertrekken stofvrij, heeft hij zichzelf geleegd en is hij alweer aan het opladen voor het volgende zuigmoment. Hier word je toch blij van?! Ik wel in ieder geval.

In de app kun je trouwens de robotstofzuiger een naam geven. De app werkt met Google Assistent waardoor je hem dus met je stem kunt bedienen. Stel dat je de robotstofzuiger “Rudolph” hebt genoemd, dan volstaat het om te zeggen: “Hey Google, vertel Rudolph, om te beginnen met stofzuigen!” Hoe leuk en makkelijk is dat! Hier lees je hoe je Google Assistent configureert en hier staan alle commando’s op een rij.

Tip 2: Oh dennenboom!

Een kerstboom van 2 meter in je huiskamer lijkt misschien een leuk idee, maar in de praktijk blijkt het vaak toch iets minder goed uit te pakken. Waarom geen klein boompje? Zo eentje met een kluit, die je na de kerst gewoon weer buiten in de tuin zet? Op die manier doe je geen aanslag op de natuur en heb je volgend jaar een financieel mazzeltje. Volgend jaar hoef je immers niet opnieuw een kerstboom te kopen, je gebruikt gewoon deze opnieuw. Gezelligheid zit niet in het formaat, een kleinere kerstboom is echt net zo gezellig. Het hoeft echt niet altijd groot – groter – grootst.

Valt hij door zijn lengte in het niet? Dan zet je hem gewoon wat hoger. Bijvoorbeeld op een tafeltje. Wij hebben vorig jaar voor een paar euro een klein, hoog, vierkant tafeltje gekocht. Hierop staat nu de kerstboom, een prachtig gezicht en zo lijkt de kerstboom ineens helemaal niet meer zo klein! Rondom het tafeltje leg ik de cadeautjes.

lijn groen oudersenzo
Een gezellig huis met de kerst

Tip 3: Maak je eigen kerstdecoraties!

Hoe leuk is dat! Eventueel samen met de kids in voorbereiding tot de gezellige kerstdagen. Op internet zijn enorm veel leuke knutselvoorbeelden te vinden. De een is nog makkelijker te maken dan de ander. Zelfs met twee linker knutselhanden moet het lukken om een paar sfeervolle knutselwerkjes in elkaar te zetten.

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk het maken van een kerststukje of een kerstkrans voor de voordeur, maar je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan en je kerstboom versieren met zelfgemaakte knutsels of zelf beschilderde kerstballen. Dit jaar zijn bijvoorbeeld geometrische hangers in de boom erg hip. Je geeft daarmee de kerstboom een trendy Scandinavische look.

En als je al die handige robotstofzuiger in huis hebt gehaald, hoef je je totaal niet druk te maken over de troep die het knutselen op de vloer achter laat! Wat kan jou die snippers schelen, vannacht als jullie slapen, wordt alles weer netjes gezogen. Zodra je wakker wordt, is alles weer netjes en gezellig voor een nieuwe dag.

Tip 4: Kerstgeuren

Iets waar je misschien niet één, twee, drie aan denkt: kerstgeur! En toch draagt geur bij aan een fijne sfeer. Er wordt niet voor niets aangeraden om bij de verkoop van je woning, de geur van versgebakken cake achter te laten zodra er kijkers komen… En dat geldt ook voor het kerstgevoel, maar dan met andere geuren.

Als je veel gebruik maakt van vers dennengroen, dan geef je de kamer al een heerlijke natuurlijke kerstgeur mee.  Maar denk bijvoorbeeld ook aan de geur van kaneel, cranberries, kruidnagel, vanille, sinaasappel, steranijs, en appel, eenvoudig te realiseren met geurkaarsen, potpourri of aroma’s. Heerlijk!

lijn groen oudersenzo
Een gezellig huis met de kerst

Tip 5: Muziek!

Last but nog least, muziek. Natuurlijk mag sfeervolle kerstmuziek niet ontbreken. Met Spotify kun je nu al je favoriete kerstlijst samenstellen. Natuurlijk met kerstklassiekers als “I’n dreaming of a White Christmas”, “Winter Wonderland” of “Rudolph the rednosed reindeer”. Ik zou de muziek gewoon nu alvast opzetten, om alvast in de juiste stemming te komen. En hoe meer sfeervolle nummers je toevoegt aan je lijst, hoe minder snel je het zat wordt.

Laat die klokjes maar klingelen, laat de drums maar slaan, want kerstmis 2020 wordt een sfeervol feest van licht, liefde en heel veel gezelligheid met elkaar! Dat hebben we namelijk na zo’n zwaar jaar, allemaal verdiend!

De top 10 meest beluisterde kerst hits

Om alvast in de juiste stemming te komen, hier alvast de top 10 meest beluisterde kersthits in Nederland.

01. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You
02. Wham – Last Christmas
03. Michael Bublé – It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
04. Band Aid – Do They Know It’s Christmas? – 1984 version
05. Arianda Grande – Santa Tell Me
06. John Lennon – Happy Xmas (War Is Over) – Remastered
07. Andy Williams – It’s The Most Wonderful Time of the Year
08. José Feliciano – Feliz Navidad
09. Chris Rea – Driving Home For Christmas
10. Justin Bieber – Misletoe

Kerstwens

Voor velen is afgelopen jaar een zwaar – en soms zelfs eenzaam – jaar geweest. Hopelijk kunnen we met elkaar dit jaar op een positieve en liefdevolle wijze afsluiten, zodat we 2021 vol goede moed kunnen beginnen. Ik wens jullie heel gezellige, vreedzame en liefdevolle dagen!

liefs Marion

Meer informatie

Extreme cadeaus, hoe duur mag het zijn?
Hoe maak je het kerstdiner kidsproof?
Fijne kerst ideeën voor bijzonder gezellige kerstdagen
Wat doen we dit jaar met kerst?
Huishouden: snel en effectief je huis schoon!
Aan de schoonmaak: Hoe maken we zo snel mogelijk ons huis schoon?
Opruimen, hoe doe je dit zo snel mogelijk?
Nederlandse gezin kiest voor traditionele Kerst
Top 50 beste kerstliedjes
Waarom ik kerst zo leuk vind

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door iRobot.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *