Zo zit je dit jaar super vrouwelijk aan het kerstdiner

Zo zit je dit jaar super vrouwelijk aan het kerstdiner!

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat je al lang van tevoren waarschijnlijk bezig bent met ideeën opzoeken. Wat gaan we eten? Wie nodigen we uit? Hoe versieren we het huis? En ja: welke kleding gaan we hiervoor kopen en/of dragen? Als vrouw kan je daarbij ook nog de wens hebben om je ook een echte vrouw te willen voelen tijdens de feestdagen. Je wilt je op en top heerlijk voelen en dat ook zo mogen uitstralen! Hoe kan jij ervoor zorgen dat je lekker vrouwelijk de kerstdagen doorkomt?

Kleding doet veel

Of we nu willen of niet, welke kleding je draagt kan al zoveel met je doen. Of je nu in je oude spijkerbroek aan de mooie kersttafel zit of juist in een machtig mooie galajurk: het doet echt wel iets met jouw gevoel van vrouw-zijn. Hou je niet van jurken? Natuurlijk hoeft dat niet. De kerstdress kan je ook prima vervangen door een prachtige blouse op een mooie pantalon of wat dacht je van een oversized blazer van Summum? Hiermee kan je zowel chique overkomen als gewoon casual.

Ideeën voor jouw kerstkleding

Wat je aan doet met kerst? Hou het vooral dicht bij jezelf! Voel jij je niet op je gemak in een jurk, dan kan je dit wel aantrekken omdat je vindt dat dat vrouwelijker is, alleen werkt het zo niet! Sterker nog: heb jij het gevoel dat je totaal niet in een jurk thuishoort, dan kan het zelfs averechts werken. Kies dan voor een mooi alternatief, die minstens net zo mooi is. Zoals gezegd is een mooie broek met een blazer een fijne combinatie. Een metallic blouse (bijvoorbeeld van Summum) of een glitter broek zijn feestelijk, chique en zeker vrouwelijk te noemen. Wil je wel iets van een rok, maar nu eens geen zwarte galajurk? Prima toch. Misschien vind je dan een lange plissérok wel mooi? Of wat dacht je van een rok in satijnlook?

lijn groen oudersenzo
Vrouwelijk aan het kerstdiner. Zo doe je dat!
Zo zit je dit jaar super vrouwelijk aan het kerstdiner!

Wat doe je met je kerstdress?

Om daar meteen even op in te haken: wat doe je met je kerstkleding na de kerst? Je hebt van die jurken die je eigenlijk alleen maar met kerst draagt. Zonde! Waarom zou je het ook niet op andere bijzondere dagen dragen? Of misschien wel: waarom zou je je niet op gewone dagen ook eens zo mooi mogen kleden? Zie je jezelf nog niet op een gewone dag zo uitgedost naar je werk gaan? Je zou daar rekening mee kunnen houden en dan niet voor zo’n dress kiezen. Kies een kledingstuk die mooi feestelijk én vrouwelijk is, maar waarmee je meerdere kanten op kunt. Zoals dus die blazer of een prachtig vest. Beide varianten kan je prima aan naar je werk. Door het te combineren met bijvoorbeeld een jeans in plaats van een nette pantalon heb je een heel andere sfeer te pakken die prima op een doordeweekse dag ook kan!

Make up

Naast mooie kleding kan make up je ook mooier laten voelen. Uiteraard moet je hierin doen wat voor jou goed voelt! Draag je nooit make up en durf je het niet aan om dan zelf te gaan experimenteren? Vraag eens of iemand uit je familie of vriendenkring je hiermee zou willen helpen! Wordt meestal juist hartstikke leuk gevonden door mensen die zelf heel veel met make up hebben!

Laten verwennen voor de kerstdagen

Plan net voor de kerstdagen een lekkere knipbeurt in zodat je kapsel prachtig zit. Vraag jezelf even af wanneer jou haar het beste zit! Bij de één zal dit juist direct na een knipbeurt zijn, bij anderen een week erna bijvoorbeeld. Hier kan je uiteraard rekening mee houden! Maar denk ook aan een schoonheidsspecialist of duik lekker de wellness in voor een dagje. Gewoon even alle aandacht voor je lijf en hoe je eruitziet! En hoe je je voelt. Want bedenk: als jij je van binnen gelukkig voelt, straal je ook van buiten!

lijn groen oudersenzo
Vrouwelijk aan het kerstdiner. Zo doe je dat!

Voorkom stress

Heb je een echt kerstdiner met ik weet niet hoeveel gangen in je hoofd? Zorg voor gerechten die je al eerder kunt klaarzetten! Moet je met de kerst zelf nog alles voorbereiden, dan ligt stress zeker op de loer. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is!

Geniet!

Zoals al eerder aangegeven: als je van binnen straalt, doe je dat van buiten ook. Geniet bewust van de mensen om je heen en de dingen die jullie met elkaar doen! Ook als er door maatregelen dingen anders lopen, kan je dankbaar zijn voor alles wat er wél is! Door bewust te genieten, zal je ook naar buiten toe mooier overkomen!

Fijne feestdagen!

liefs Wil

Meer informatie

Makeup Revolution Lip Advent Calendar
De perfecte kerst make-up ziet er zo uit!
Hoe fout is de foute kersttrui?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: be.one.nl

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Be-one.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *