Fijne kerst ideeën voor bijzonder gezellige kerstdagen

Fijne kerst ideeën voor bijzonder gezellige kerstdagen

Als je gewend bent de kerst door te brengen in bijzijn van de hele familie, dan vrees ik dat Kerst 2020 een tikkeltje anders gaat worden. We hebben allemaal onze premier weer kunnen horen. Meer dan drie gasten zijn jammer genoeg niet welkom aan het kerstdiner. Gelukkig blijven er nog veel kerst ideeën over!

Kerst 2020

Gelukkig wil dat natuurlijk niet zeggen dat het daarom niet gezellig, warm en liefdevol kan gaan worden dit jaar. Ook van Kerst 2020 kunnen we een fijn, liefdevol, vredig en gezellig feest maken. Misschien met iets minder mensen, maar vrede, liefde en gezelligheid zitten gewoon in onszelf. Als we dat met elkaar een klein beetje uitstralen naar de rest van de wereld, zal er een golf van positieve energie over de wereld gaan. Dat kunnen we allemaal goed gebruiken. Zo zijn we toch een beetje samen.

Met deze tien tips maak je ook van Kerst 2020 een mooie, fijne en gezellige tijd!

1. Uitgebreid koken

De supermarkten zijn ook tijdens de “lockdown” open, dus lekker eten kan altijd. Met kerst kook ik altijd bijzonder, zonder op de prijs te letten van de ingrediënten. Ik vind het leuk om ‘goed uit te pakken’ en al mijn huisgenoten culinair in de watten te leggen. Meestal kies ik gerechten die mij erg lekker lijken, maar die ik nog nooit heb gegeten, zodat het bereiden van het kerstdiner extra spannend wordt en een leuke uitdaging! Twee gerechten komen echter ieder jaar weer terug: de garnalencocktail (met een goddelijke zelfgemaakte whiskysaus) én de heerlijk, sappige rollade van de slager.

Mooi gedekte tafel

Van de tafel probeer ik altijd iets bijzonders te maken. Normaal ben ik er erg makkelijk in en moet het vooral functioneel zijn, maar met kerst moet het er gelikt uit zien. Niemand mag zich hier mee bemoeien en alles moet precies staan zoals ik dat in gedachte heb. Met vooral veel kaarslicht en bling bling maar ieder jaar toch een beetje anders.

2. Sprookjesachtig

De bijzondere mooie versieringen, de kaarsjes, alles ziet er zo gezellig uit! Als ik naar buiten kijk en ons lichtgevende hertje zie staan in de tuin, met vallende lichtdruppeltjes boven zijn hoofd lijkt het net een sprookje. Het geeft me zo’n heerlijk ‘feelgood’ gevoel, dat het net even lijkt alsof het hele leven een sprookje is.

lijn groen oudersenzo
Fijne kerst ideeën voor kerst

3. Kerstfilmpjes kijken!

Met elkaar kerstfilmpjes kijken! Met kerst heb ik er vaak geen tijd voor, maar op kerstavond worden hier altijd kerstfilmpjes gekeken. Uiteraard met chocolademelk. Heerlijk al die zoetsappigheid en natuurlijk branden de kaarsjes in de kamer. Heb je al een Netflix abonnement (#nospon)? Anders zou ik je aanraden om deze periode te genieten van een gratis kennismakings maand! Ik zie er zoveel leuke kerstfilms tussen staan, dat ik amper kan kiezen welke ik ga bekijken. Eén avond is veel te kort voor al die leuke films!

4. Spelletjes spelen

De spelletjes. Op beide kerstdagen, na het kerstdiner, worden er spelletjes met elkaar gespeeld. Heerlijk dat gelach de hele avond. De spanning van het kerstdiner is dan afgevallen (zal alles wel lukken?) en wat dan rest, is plezier maken met elkaar. Leuk! Ik verheug me nu al op de pret!

5. Cadeautjes

Cadeautjes!! Ik ben dol op cadeautjes en dan vooral cadeautjes kopen voor anderen. Een jaar lang probeer ik signalen op te vangen van wensen (die ik dan snel opschrijf in mijn digitale notitieblok). Ik verheug me er dan ook ieder jaar weer op om met kerst goed uit te pakken. Het leuke vind ik de verbaasde of blije gezichten bij het open maken. Cadeautjes geven vind ik echt nog veel leuker dan cadeautjes krijgen. Met kerst doe ik ook altijd extra mijn best om er mooie pakjes van te maken. Alle cadeautjes zijn dus voorzien van glimmende strikken en linten. En ook online kun je prima je slag slaan. Volgend jaar kunnen we hopelijk weer live shoppen, dit keer doen we het gewoon in pixels.

6. Bling bling

Bling bling. Het hele jaar ben ik van ‘less is more’, maar met kerst vind ik het heerlijk om mijzelf te omringen met goudglitters. Mijn kleding blinkt vaak en uiteraard ontbreken de glitters in mijn make up en haar ook niet. Zo fout! En daarom zo verschrikkelijk leuk! Nou ja, met kerst dan.

7. Uitgebreid kerstontbijt

Het kerstontbijt. Met kerst sta ik extra vroeg op om de ontbijttafel zo feestelijk mogelijk te dekken en te voorzien van allerlei lekkernijen. En daarna natuurlijk uitgebreide met elkaar ontbijten. Zo gezellig! We deden dit altijd bij mijn ouders thuis en die traditie heb ik voortgezet. Niks uitslapen dus, maar juist vroeg uit de veren. Gelukkig ben ik toch niet zo’n uitslaper.

8. Een heerlijke wandeling in het bos!

Een heerlijke frisse wandeling in het bos, misschien wel in de sneeuw als het even mee zit? Maar ook zonder sneeuw, is een winterwandeling fijn. Warm aankleden en frisse rode konen kweken! En gelukkig ondanks een lockdown, gewoon toegestaan!

9. Omringd door dierbaren

Dierbaren om me heen. Ik geniet ervan om iedereen waar ik van hou, om mij heen te hebben en extra te verwennen. Als een echte moederkloek dus. En dat hoeft echt niet uitgestrekt te worden tot de hele familie. Gewoon mijn gezin om mij heen, vind ik ook echt heel erg fijn!

10. Tevreden gevoel

De rust na kerst zodat ik met een tevreden gevoel kan nagenieten en vooral zo min mogelijk hoef te doen. Er zijn immers genoeg restjes in de koelkast om mij die dag over het eten niet meer druk te maken!

liefs Marion

Meer informatie

De foute kersttrui, heb jij hem al in de kast?
Hoe ga jij dit jaar je kerstwensen en/of nieuwjaarswensen versturen?
Kerstmis vieren, een gezellig samenzijn
Willy Woef viert Kerstmis (voorleesverhaaltje)
Kerstkaarten, hoe ga jij dit jaar je kerstboodschap versturen?
Baby’s eerste kerst, hoe bijzonder is dat!
Hoe maak je het kerstdiner kidsproof?
Wat doen we dit jaar met kerst?
Kerstkriebels: Hoe vier jij je kerst?
Een gezellig huis met kerst!
Nederlandse gezin kiest voor traditionele Kerst

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *