Bullet journals

In deze blog gaan we aandacht besteden aan de bullet journals. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen. Geen idee hoe jij dit doet, maar om te voorkomen dat ik dingen ga vergeten, maak ik dagelijkse “to-do-lijstjes”. Vooral voor mijn werk, maar daar schrijf ik dan ook privé dingen bij, want ik werk natuurlijk niet met meerdere lijstjes. Dat is vragen om moeilijkheden. Voor deze to-dolijstjes gebruik ik het liefst een notitieboekje en dus geen losse blaadjes.

Je bent ze altijd kwijt…

Mijn ervaring met losse blaadje is dat ze altijd kwijt zijn. Ze blijven aan de onderkant van een boek kleven, vliegen door de kamer heen bij een windvlaag door deur of open raam, of worden aangezien als “oud vuil” en verdwijnen in de prullenbak. Geen losse papiertjes dus voor mij.

Bullet journals

Voorheen gebruikte ik willekeurige aantekenboekjes (met harde kaft) maar sinds de “bullet journals” gebruik ik eigenlijk alleen nog maar deze. Vooral omdat ik ze er zo prachtig uit vind zien maar de voorgedrukte dotjes zijn super handig om alles netjes onder elkaar te schrijven en… nodigen uit tot crea-bea-frutsels. Vooral als ik zit te bellen, vind ik het fijn om niets-zeggende-tekeningen te maken. Je kent ze vast wel. Lijntjes die alle kanten op gaan, krulletjes, rondjes, het maakt niet uit. Het hoeft niks te worden, het is puur een soort “satisfying“. De dotjes in de bullet journals lenen zich hier perfect voor! Zo wordt ieder “To-do-lijstjes” in de loop van de dag vanzelf een creatieve kleurexplosie van lijnen, krullen, hartjes, bloemetjes en andere getekende prullaria. Soms zit ik er zo in, dat ik na het telefoongesprek nog even door ga.

Stevig papier

In de loop van de jaren zijn er diverse bullet journals op de markt verschijnen. Met allerlei mooie kaften en stevig papier (140 grams papier) van binnen. Want de bladeren moeten natuurlijk niet makkelijk doordrukken, dat is niet fraai voor je tekenwerk. Je kunt ze overal mee naar toe nemen, want met een bullet journal kun je prima voor de dag komen. Het ziet er fraai, hip en professioneel uit! Je hebt bullet journals met witte bladen, waar je gewoon met pen, stift of potlood in kunt schrijven, maar ze zijn ook verkrijgbaar met zwarte bladen. Voor deze journals zijn speciale pennensets te koop!

Trend

Het bijhouden van een bullet journal, afgekort tot “bujo”, is een heuse trend geworden. Blijkbaar hebben meer mensen behoefte zich creatief te uiten en het bijhouden van een bujo is daar eigenlijk heel geschikt voor. De dotjes lenen zich prima voor rechte lijnen, je enige houvast in je creatieve explosie. Je kunt er alle kanten mee op. Strak, zakelijk of juist heel vrij met allerlei tierelantijnen. Net zo lang totdat je Bujo helemaal van jou is. Wil je het zo leuk mogelijk houden? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. Het gaat hierbij niet om perfectie, maar om het plezier. Je kunt trouwens op internet (Youtube of Instagram) heel veel inspiratie opdoen!

Als iets een trend is, komt er ook steeds meer aanbod. Dat geldt ook voor de bullet journals. Er zijn inmiddels heel veel verschillende boekjes te koop. Maar niet alleen is er een enorm assortiment aan boekjes, er zijn ook heel veel leuke gadgets voor de Bujo’s! In deze blog gaan we aandacht besteden aan de nieuwste en/of leukste producten op gebied van de Bullet Journals. De blog zal dus in de loop van de tijd steeds verder worden uitgebreid.

lijn groen oudersenzo
Bullet Journals

Creachick 50 stickervellen

Van dit pakketje werd ik helemaal blij! Ik heb niet altijd de tijd (of zin) om mijn to-do-list in mijn bujo op te leuken. Dat kan zijn omdat ik het simpelweg te druk heb, maar het kan ook gebeuren dat ik gewoon geen creabea-impulsen heb. Als ik dan toch de rest van de dag tegen een gezellige to-do-list wil aankijken, plak ik er een paar van deze stickers bij! Er zitten maar liefst 50 stickervellen in deze doos, vol met leuke zelfplakkende opvrolijkerds!

De stickervellen zijn veelal in thema’s verdeeld, zoals: theestickers, sportstickers, foodstickers of beautystickers, maar ook feestdagen zoals Halloween en Kerst zijn goed vertegenwoordigd. Naast alle vrolijke afbeeldingen zijn er ook vellen met cijfers, namen van de week, leuke uitspraken of handige labels.

Van schattige konijntjes tot dampende koffiemokken en van handige maandaanduidingen tot cheeky reminders – voor elke gelegenheid is er wel een sticker die jouw journal of agenda kan verfraaien! Je hoeft niet heel creatief te zijn om een onwijs tof en kleurrijk journal te maken, met deze handige stickers van CreaChick en MUS draai ook jij je hand hier niet voor om!

9789045325347 | Bol.com

lijn groen oudersenzo

Mijn Black Journal – pennenset

Als je een Black Journal wil gebruiken, is het wel zo handig als je daar de juiste pennen voor hebt. Het papier van een Black journal is immers zwart, dus met een normale pen wordt het onleesbaar. Toen ik echter deze set ontdekte, werd ik direct super enthousiast!

Deze pennenset van ‘Mijn black journal’ bevat 10 neon gelpennen en 5 metallic brushpennen die uitermate geschikt zijn om mee te schrijven, handletteren en tekenen in de journals van ‘Mijn black journal’. Op het zwarte papier van deze journals heb je pennen nodig die een dekkende laag inkt van een heldere kleur geven, om zo een mooi en scherp contrast te vormen met de donkere ondergrond. Door de grote kleurenvariatie is deze set enorm veelzijdig en maak je de mooiste journalpagina’s!

9789045325774 | Bol.com

lijn groen oudersenzo

Mijn black journal – Bohemian Feather

Op de looks van deze journal was ik direct verliefd. Deze bullet journal heeft een bruine kaft met zwarte illustraties die in reliëf erin zijn verwerkt. In combinatie met de zwarte pagina’s geeft dit een luxe en sfeervolle uitstraling. Natuurlijk zijn de bladzijden voorzien van de bekende dots, waardoor het zeer uitnodigend is om deze te verfraaien met de speciale pennen en stiften.

Op de zwarte notitiepagina’s kun je prachtige dingen maken met markers, brushpennen of telpennen in wit, metallic en neon. Op het 140 grams dikke, zwarte papier heb je geen kans op doordruk. De stipjes staan op 5 mm afstand van elkaar.

9789045325767 | Bol.com

lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Black Bullet Journal, mijn nieuwe verslaving!
Een dankbaarheidsdagboek bijhouden voor het vergroten van de saamhorigheid
Bureau accessoires, wat heb je nodig?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *