Herinneringsdoos, om tastbare herinneringen op een bijzondere manier te bewaren

Herinneringsdoos, om tastbare herinneringen op een bijzondere manier te bewaren

Fotoalbums zijn zóóó 2020! Mama’s van nu verzamelen bijzondere momenten in een herinneringsdoos. Een doosje vol met aandenkens, leuk om te maken en leuk om aan de kids te geven als ze eenmaal oud genoeg zijn. Maar wat doe je erin? Welke herinneringen wil je ze meegeven? 8 tips voor bijzondere aandenkens.

De echo

De echo’s die je krijgt tijdens je zwangerschap zijn bijzonder. De eerste bewegende beelden van jouw zoon of dochter in wording. Tijdens een echo maakt de gynaecoloog vaak een afdruk die je mee naar huis krijgt. Een dierbare herinnering, één die zeker een plekje in de herinneringsdoos verdient. Sommige stellen laten een 3D-echo maken, deze krijg je op dvd mee naar huis: ook leuk voor in de doos!

Het geboortekaartje

Hoewel we nog maar weinig ‘offline post’ versturen, blijft het geboortekaartje een echte klassieker. De aankondiging van jullie kindje met de naam, lengte, het geboortegewicht en vaak ook een klein gedichtje erop. Elk geboortekaartje is secuur geselecteerd door de ouders en heeft zijn eigen verhaal. Leuk om in te lijsten en op de babykamer te hangen, maar bewaar ook zeker een exemplaar voor de herinneringsdoos.

De eerste schoentjes

De eerste stapjes die je kind zet zijn een mijlpaal, een moment dat je koestert. De eerste schoentjes vertegenwoordigen dit moment. Het is in de meeste gevallen ook geen basic model, maar een bijzonder paar. Sommige ouders laten de eerste schoentjes bij een juwelier verbronzen, verzilveren of vergullen. Er wordt dan een laagje over de schoen aangebracht, dat uithardt en een blinkend aandenken oplevert.

lijn groen oudersenzo
Herinneringsdoos, om tastbare herinneringen op een bijzondere manier te bewaren

Foto’s

Foto’s bewaren, klinkt logisch maar toch vergeten veel ouders het in het mobiele tijdperk waarin we leven. Bijna elk kiekje van de kids is met de smartphone genomen en pronkt op Facebook, maar de afdrukken vergeten we. Wist je dat je tegenwoordig simpel en snel kunt printen vanaf je iPhone en iPad? En fotografen drukken bestanden ook met liefde vanaf een usb-stick voor je af. Fotoshoots zijn trouwens ook een echte aanrader: een babyshoot of één met de hele familie.

De favoriete knuffel

Heb jij hem nog, je eerste knuffel? Hij had waarschijnlijk een typische naam als Teddy of Nijn en was totaal versleten van al het knuffelen. Hoe leuk is het om zo’n eerste vriendje te bewaren voor later! Als hij na jaren weer eens uit de herinneringsdoos tevoorschijn komt, komen de verhalen waarschijnlijk ook vanzelf op gang. “Weet je nog toen je Teddy was verloren en we het hele bos hebben uitgeplozen, omdat je anders niet wilde gaan slapen?

De eerste melktandjes

De eerste keer dat je kind wisselt is spannend en bijzonder. Jouw stoere vent of dame die nu met een mooi gat rondloopt en dit trots aan iedereen showt. Die nacht komt de tandenfee natuurlijk langs om de tand om te ruilen voor een cadeautje of een klein zakcentje. En pas jaren later als de herinneringsdoos opengaat komen jullie erachter waar die ondeugende fee de melktandjes al die tijd verstopte.

Tekeningen en knutselwerkjes

Tekeningen en knutselwerkjes uit de kleutertijd zijn natuurlijk super schattig. De eerste moederdagcadeautjes, zelf in elkaar geknutseld op school… met een beetje hulp van de juf. Een mooie vingerverftekening met handafdrukken, iedere moeder heeft hem! En natuurlijk de eerste tekeningen van poppetjes, zonnetjes en huisjes. En wie weet heeft jullie kleine wel talent en zijn deze tekeningen de eerste stukken van de nieuwe Picasso. Tekeningen hebben, net als foto’s en geboortekaartjes, een verhaal. Ik weet zeker dat jullie er veel plezier van zullen hebben als ze over een jaar of tien weer uit de herinneringsdoos opduiken.

Diploma’s

Weet je nog hoe spannend je het vond toen je als kind mocht afzwemmen? Of toen je voor de hele klas hardop de tafel van negen moest zeggen? En de euforie na afloop, bij de diploma-uitreiking. In the pocket! De zwemdiploma’s, strikdiploma, tafeldiploma, schooldiploma’s: allemaal momenten om te koesteren en te bewaren. En vergeet die mooie cijferlijst niet: daar kunnen ze later op hun beurt weer mee pronken bij hun kinderen!

Liefs Marlouk

Meer informatie

Babydagboek online! Alles over de iconische app Baby Diaries
De lievelingsknuffel – Als je hem maar niet kwijt raakt!
Tastbare herinneringen sparen
Een dankbaarheidsdagboek bijhouden voor het vergroten van de saamhorigheid
De laatste babytrends

Bronvermelding

Tekst: Marlouk Rodijk
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *