Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken!

Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken

Zelf werk ik al zo’n vijftien jaar vanuit huis. In de loop van de jaren heb ik in huis al diverse werkplekken gehad, waarbij een bureau in de huiskamer tot de slechtste behoorde. Een huiskamer is vooral een plek om met elkaar samen te komen, te kletsen, gezamenlijk te eten, een spelletje te spelen, een filmpje te kijken, een muziekje te luisteren of gewoon gezellig met elkaar samen te komen. Dat maakt de huiskamer de meest slechte werkplek in huis.

Klein kamertje

Dus was ik een paar jaar geleden, met mijn bureau naar de tweede etage verhuisd. Daar stond nog een klein kamertje leeg en ook al moest je maar beter geen last hebben van claustrofobie, mijn bureau paste erin, net als mijn bureaustoel en twee archiefkasten en het was er vooral rustig. Ik kon de deur achter me dichttrekken en vooral het huis (en het huishouden) achter me laten. Natuurlijk kwam er wel eens iemand binnen stormen, maar over het algemeen zat ik er rustig en kon ik me goed concentreren op mijn werk.

Coronamaatregelen

Maar toen kwamen begin vorig jaar de corona maatregelen en moest er massaal thuis gewerkt worden. Voor mij betekende dit weinig anders dan ik toch al vijftien jaar deed, maar mijn partner kwam nu ook thuis te werken. En in mijn piepkleine kantoor was écht geen ruimte meer voor een tweede bureau, dus ging hij van armoede in de huiskamer zitten met zijn laptop. Maar ook de andere huisgenoten kwamen thuis te zitten, waaronder zoonlief. Dus een rustige werkplek, was de huiskamer geenszins en absoluut ongeschikt voor het geven van online trainingen.

lijn groen oudersenzo
Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken
lijn groen oudersenzo

Extra werkplek

Dus er moest een extra werkplek komen en dat besloten we grondig aan te pakken. Ons huis leent zich perfect om op de tweede etage een vide te bouwen. Op het hoogste punt is namelijk het dak maar liefst zes meter hoog. Daar kan makkelijk een tussenetage gemaakt worden.
Dat betekent uitbreiding van het woonoppervlak met behoorlijk wat vierkante meters. Een investering van een slordige 4000 euro. Dat lijkt een hoop geld, maar dit levert niet alleen extra woongenot (in dit geval een grotere werkplek) op, maar het betekent ook nog eens een fikse waardevermeerdering van het huis. Je vergroot namelijk de effectieve vloeroppervlakte.

Prachtige nieuwe werkplek

Op dit moment is de aannemer druk bezig met het bouwen van de vide. Zodra zij klaar zijn, gaan mijn mannen aan de slag met latex en verf, om alles weer stralend wit te maken, de trap te beitsen en tapijt te leggen. De ruimte wordt prachtig, met aan de zijkant een trap naar boven. Met het bouwen van deze vide is een dicht gedeelte gemaakt – dat zal worden gebruikt als archiefruimte – en een open gedeelte waar we een mooie kastenwand voor hebben besteld en waar we (bijvoorbeeld) de gitaren verzameling een veilig plekje kunnen geven.

lijn groen oudersenzo
xxx
lijn groen oudersenzo

Nieuwe inrichting

Een nieuw kantoor, betekent een nieuwe inrichting. Dat is natuurlijk het leukste gedeelte. Laat de mannen maar witten en beitsen, ik stort me wel op het online shoppen voor een nieuw interieur.

Om de sfeer in de werkruimte zo rustig mogelijk te houden, heb ik bewust gekozen voor twee identieke bureaus, bureaustoelen en ladenblokken.  Daarnaast heb ik gekozen voor twee smalle open boekenkasten, waar ik een paar leuke manden voor heb uitgezocht.

Op de vloer ligt een lichte kleur laminaat en de wanden en het plafond zijn wit, om de kamer zo groot mogelijk te doen lijken. Dit geldt ook voor de vide, deze is ook zoveel mogelijk wit. In het verlaagde plafond worden vier spotjes ingebouwd en als contrast op de strakke inrichting heb ik gekozen voor een zwaar over the top hanglamp vol stras stenen.

En wat doe je met de muren?

De muren zijn wit en dat is voor het ruimtelijke effect heel fijn, maar het is natuurlijk ook een beetje saai. Tijdens mijn zoektocht naar wanddecoratie kwam ik terecht op de site van Desenio. Op deze site kun je online een fotowand samen stellen. Ze hebben enorm veel keuze uit diverse posters en foto’s, die je volledig op kleur en onderwerp kunt uitzoeken en samenstellen. Het voordeel is dat je direct het resultaat kunt bekijken en dus kunt zien of de uitgekozen foto’s elkaar versterken of juist niet matchen. Als je tevreden bent over de samenstelling, kun je de hele fotowand in één keer in je winkelwagen zetten. Zo kun je eenvoudig een fotowand samen stellen die volledig past bij de sfeer van jouw interieur.

Zelf heb ik gekozen voor een fotowand met zwart/wit fotografie en zwarte lijsten, omdat dit het beste past bij de rest van de strakke inrichting. De levertijd is drie tot acht werkdagen en Desenio laat het gratis bij je thuis bezorgen.

Wil jij ook je eigen fotowand?

Als je ook op zoek bent naar een verfraaiing van je muren, dan kun je gebruik maken van een kennismakingskorting van 30%. Je kunt online een fotowand naar keuze samenstellen, volledig naar jouw smaak en voorkeur, maar dan wel met een aantrekkelijke korting. Gebruik hiervoor de code: OUDERSENZO.

Let op: de actiecode is geldig tot en met donderdag 25 februari en geldt niet voor de lijsten, handpicked posters en gepersonaliseerde posters.

liefs Marion

Meer informatie

Fysieke agenda of een digitale agenda: Welke is beter?
Het belang van een rustige en stille werkplek
Een ronde blikvanger in je kamer: Seemly!
Een ergonomische thuiswerkplek, een must voor de hybride werker
Voor wie is hybride werken interessant?
Tips om je thuiswerkruimte mooi te maken
Meer kantoorbenodigdheden nodig door thuiswerken?
Wat heb je nodig voor een video-overleg?
Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!
Zo eenvoudig begin je een eigen blog!
Huisdieren horen er ook bij. Daarom een eigen fotowand!
Ergonomisch thuiswerken: Zo zorg je goed voor jezelf tijdens thuiswerken
Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?
Bureau accessoires, wat heb je nodig?
Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!
Is thuiswerken ook iets voor jou?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Desen.io.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *