Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?

Photowall - Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?

Zin in iets anders, maar geen zin in een verfbeurt? Of hou je wel van wit, maar is een hele witte muur weer een beetje te veel van het goede? Dan kies je toch gewoon voor mooie decoratieve oplossingen! Maak of koop iets moois voor aan je muur! En juist op een witte muur kan heel veel!

Behang als kunst

Behang? Maar dan is toch die hele witte muur weg? Niet als je een deel behangt. En als je dan kiest voor kunst-design van Photowall, dan heb je gewoon een levensgroot kunstwerk aan je muur hangen! Wat dacht je van een prachtig bostafereel, flamingo’s of iets totaal anders zoals zwevende veren? Eigenlijk is er voor ieder interieur wel een bijpassend ‘kunst-design’ te vinden. Wel een mooi behang gezien, maar vind je het te groot of hou je gewoon meer van een schilderij aan de muur? Dan koop je hem gewoon op een canvasdoek!

Planten overal

Met plantenetende katten moest ik op zoek naar andere mogelijkheden om toch planten in mijn kamer neer te kunnen zetten. Het gevolg was plantenbakken aan de muur! Ziet er ontzettend leuk uit én mijn katten kunnen er niet bij. Fijn voor mijn planten, veilig voor hen. Naast plantenbakken (die je normaal gesproken buiten aan de schutting of de muur hangt) kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld kistjes of decoratieve ‘vierkanten’ aan de muur (ook wel wandboxen of kubussen genoemd). En in plaats van planten kan je ze natuurlijk ook met andere dingen vol zetten. Door ze lekker speels over je hele muur te verspreiden krijg je een heel leuk effect.

lijn groen oudersenzo
Photowall - Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?

Borden verzameling

Verzamel op rommelmarkten diverse borden. Je kunt kiezen voor een bepaalde kleur of een bepaalde stijl om er toch een beetje samenhang aan te geven. De borden hang je op een leuke manier aan je witte muur. Dit kan door ze heel dicht bij elkaar op te hangen. Of je verspreidt ze juist over de hele muur heen!

Macramé

Maak een mooie macramé hanger. Ze doen misschien lekker jaren zeventig aan, maar ze zijn toch echt ook weer helemaal in. Zelf maken kan je uiteraard eenvoudig door een instructievideo op YouTube op te zetten. Zo is het helemaal niet moeilijk om het zelf te maken. Heb je daar geen zin in? Geen paniek: ze zijn ook gewoon te koop. Kies voor kleuren die mooi bij je interieur passen.

Als je thuis werkt

Misschien is de witte muur wel gewoon de muur van je thuiswerkplek. Ook dan kan je natuurlijk twee vliegen in één klap slaan door voor leuke decoratie te zorgen aan je muur én extra inspiratie voor je werkplek. Kies voor een afbeelding aan de muur die je extra aanzet om door te gaan, zeg maar. Ben je met een bepaald thema verbonden door je werk? Kies voor accessoires die daarbij passen. Hang een sfeervol schilderij op van werkende mensen. Maak het echt tot je werkplek door op deze manier het ook een werksfeer te geven.

Foto’s aan de muur: hoe doe jij het?

Foto’s aan de muur zijn niet echt origineel, maar wel ontzettend leuk. En de manier waarop je het doet kan echt heel veel verschil maken. Je kunt kiezen voor gewoon een paar lijstjes met foto’s. Maar het kan veel en veel leuker. Kies bijvoorbeeld meerdere soorten canvasdoeken met jouw favoriete foto’s erop. Door verschillende maten te kiezen en deze strak tegen elkaar aan te hangen, kan je iets aparts maken. Hang ze naast, boven en onder elkaar, in verschillende afmetingen. Creëer zo een leuk patroon. Of kies voor een stuk aan je muur met fotobehang (van je eigen favoriete foto dus) of wat dacht je van een levensgrote collage? Koop hout in een vorm of afmeting die jij mooi vindt. Hier plak je je foto’s kriskras op.

Een silhouet aan de muur

Een bord van staal welke iets uitbeeldt, bijvoorbeeld vogeltjes: een echte eyecatcher aan je witte muur. Staat prachtig in uitéénlopende interieurstijlen. Je kunt ook kiezen voor decoratie waarbij uit hout, plexiglas of bijvoorbeeld hardboard een motief is gesneden. Lekker strak en toch heel sfeervol.

Maak zelf een schilderij

Ben je zelf wel creatief? Ga dan gewoon zelf eens lekker aan de slag. Koop een groot canvasdoek. Deze kan je natuurlijk beschilderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om er materialen op te plakken. Of een deel te verven en er andere materialen naast of overheen te plakken. Kies een thema (bijvoorbeeld bos) of bepaalde kleuren en maak er een uniek kunstwerk van, waar er maar 1 van is! Persoonlijker kan het niet worden.

liefs Wil

Meer informatie

Wandversiering kan behoorlijk sfeerbepalend zijn voor de ruimte!
7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan
Wat hang je aan de muren van de babykamer?
Thuiswerken betekent een fijne werkplek maken!
Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!
Posters zijn hippe en dierbare herinneringen aan de muur

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Photowall.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *