Meer kantoorbenodigdheden nodig door thuiswerken?

Thuiswerken is ondertussen het ‘nieuwe normaal’ geworden. Maar wat houdt dit nu in voor je apparatuur thuis? Heb je genoeg aan alleen maar je laptop of zal je nu toch aan meer of betere randapparatuur  moeten denken? Zeker als je veel online contact hebt met je werk, zijn sommige hulpmiddelen eigenlijk onmisbaar of verhogen in ieder geval je werkplezier!

Het kiezen van een printer

Misschien had je wel een printer, maar ben je op zoek naar een betere kwaliteit. Of had je zelfs helemaal geen printer: want waarom zou je? Nu je thuis werkt kan dit toch juist wél een nuttig object zijn. Punten waar je op moet letten zijn:

Ga je voor een laserprinter of een inkjet printer? Afhankelijk van het gebruik is hier de juiste keuze in te maken. Print je vooral véél documenten, dan is een laserprinter een dure, maar uitstekende optie. Groot voordeel is de snelheid van de printer. Een inkjet printer heeft juist meer met fotokwaliteit, hoewel dat tegenwoordig ook wel met een laserprinter kan. De inkjet printer is langzamer, maar juist een mooie optie bij afbeeldingen maken dus. Een inkjet printer moet wel regelmatig gebruikt worden omdat anders de inktkop verstopt komt te zitten met de opgedroogde inkt

Heb je genoeg aan alleen zwart/wit printen of wil je zeker ook kleuren kunnen printen?

Welke papiersoorten moet de printer kunnen verwerken?

Moet hij ook kunnen scannen? Is wel een erg handige optie, omdat je zo ook thuis kunt kopiëren!

Een printer met wifi is aan te raden, omdat je dan ook vanaf je telefoon of tablet kunt printen

Cartridges bestellen kan simpel online dus je bent niet afhankelijk van winkels die open moeten zijn… Zo kan je prima thuis aan de slag met de nodige documenten uitprinten, bijvoorbeeld.

lijn groen oudersenzo
Meer kantoorbenodigdheden nodig door thuiswerken?

Toch wel een webcam?

Misschien had je ooit bewust gekozen om geen camera op je laptop of pc te hebben. Nu we met z’n allen vooral online vergaderen en andere contacten bijhouden, is een webcam toch wel een fijne optie.

Extra geheugen

Een extra harde schijf kan je ook los kopen en deze via een usb-poort aan je computer zetten. Handig om extra geheugen te hebben, maar ook om zo te kunnen switchen van pc of laptop. Wissel je van plek met je echtgenoot, bijvoorbeeld, of werk je soms thuis en dan weer op je werk? Met een externe harde schijf neem je simpel je bestanden mee en kan je je werkbestanden ook apart houden van je privézaken. En je computer is minder overbelast natuurlijk

Fijner toetsenbord

Toetsenborden zijn er in verschillende uitvoeringen. Let op dat je een toetsenbord kiest waarbij jij fijn kunt werken. Voor de één zal dat juist een zo plat mogelijk bord zijn, terwijl de ander een dikkere juist prettiger vindt werken.

Wifi versterker

Heb je niet overal in huis een perfecte Wifi verbinding? Je kunt een Wifi versterker kopen! Deze plaats je simpel in een stopcontact en binnen no-time heb je een betere verbinding. Zo val je niet zo snel weg tijdens de meeting van je bedrijf of mis je niet net de briefing van je nieuwe opdracht…

Microfoon en headset

Veel aan het vergaderen? Dan is een duidelijke microfoon en een prettige headset zeker geen overbodige luxe. Niets is zo vervelend dan dat jij de ander niet hoort of zij jou niet!

Luidsprekers

Afhankelijk van je werk kan het fijn zijn om externe boxjes te hebben bij je computer of laptop. Of gewoon om ondertussen Spotify aan te zetten terwijl je aan het werk bent. De kwaliteit van je muziek wordt er vaak een stuk beter door dan via de ingebouwde boxjes van de computer zelf (of je tablet/laptop).

Niet digitaal, maar wél belangrijk

Boven alles moet je zorgen voor een juiste werkhouding. Dit doe je vooral door te kiezen voor een stoel die je op de juiste hoogte en eventueel in de juiste stand laat zitten. Kies een stoel die je kunt verstellen, zodat je ook kunt afwisselen in hoe je zit. Heb je de luxe van een eigen werkplek, dan zou je ook kunnen kiezen voor een verstelbaar bureau, zodat je ook af en toe kunt gaan staan!

liefs Wil

Meer informatie

Fysieke agenda of een digitale agenda: Welke is beter?
Het belang van een rustige en stille werkplek
Een ergonomische thuiswerkplek, een must voor de hybride werker
Voor wie is hybride werken interessant?
Tips om je thuiswerkruimte mooi te maken
Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!
Ergonomisch thuiswerken: Zo zorg je goed voor jezelf tijdens thuiswerken
Wat heb je nodig voor een video-overleg?
Thuiswerken betekent een fijne werkplek voor jezelf maken!
Bureau accessoires, wat heb je nodig?
Verplicht thuiswerken. Hoe dan?
Gezin en werk combineren vanuit huis!
Is thuiswerken ook iets voor jou?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Inktweb.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *